Főoldal Hírek Átólzéig Pikáns pulykaragu, párolt rizzsel

Pikáns pulykaragu, párolt rizzsel

2 perc átlagos olvasási idő
0
2,409
 ehaccp_topbanner3.jpg

Pikáns pulykaragu, párolt rizzsel

 

 

Hozzávalók (4 személyre):

  • 60 dkg pulykamell
  • 5 dkg dijoni mustár
  • 16 dkg vöröshagyma
  • 0,01 kg feketebors (őrölt),
  • 10 szál kakukkfű
  • 1 dl olaj
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 db kápia paprika
  • 3 dkg cukor
  • 2 dkg méz
  • 1,5 dl fehérbor
  • 2 dkg só.

 

A pulykamellet felszeleteljük, majd az apróra vágott és kevés olajon lepirított vöröshagymára tesszük. Tovább pirítjuk, majd hozzáadjuk a dijoni mustárt, mellyel átforgatjuk. Azután a mézet és a cukrot, és a felcsíkozott kápia paprikát is hozzáadjuk, végül pedig a zöldfűszereket. Felöntjük a fehérborral és pár perc alatt beforraljuk.

A körethez a rizst kevés olajon lepirítjuk, sózzuk, majd kilónként számított, 1,7 liter vízzel felöntjük, hozzáadunk egy vöröshagymát, és együtt készre pároljuk.

Így egy ízletes ragut készítettünk, mely kellően pikáns ahhoz, hogy meglepje vele vendégeit, ugyanakkor elég egyszerűen elkészíthető. Kóstolják csak meg!

 

Jó étvágyat kívánunk!

 A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4.

www.nagyfatal.hu

 

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Magyarország étele 2020 szakácsverseny

Az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete (ÉTREND) a Felcsúti Letenyey Lajos Gimnázium Sza…