Főoldal Hírek Átólzéig Jónak lenni jó! – A vasárnapi műsorfolyam az Ökumenikus Segélyszervezetről szól

Jónak lenni jó! – A vasárnapi műsorfolyam az Ökumenikus Segélyszervezetről szól

7 perc átlagos olvasási idő
0
1,305
 ehaccp_topbanner3.jpg

Jónak lenni jó! – A vasárnapi műsorfolyam az Ökumenikus Segélyszervezetről szól
 

    A Jónak lenni jó! kampány utolsó napján, vasárnap egész napos műsorfolyamban mutatja be a közmédia a jótékonysági akció kedvezményezettjét, az Ökumenikus Segélyszervezetet és annak sokrétű tevékenységét.

   

 Csizmár Edina, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) Nemzetiségi, Külhoni és Kiemelt Projektek Főszerkesztőségének kiemelt szerkesztője hétfőn az MTI-nek elmondta: a közmédia minden csatornáján reggeltől estig többek között riportok, stúdióbeszélgetések és különböző összeállítások ismertetik meg a közönséggel az önkéntesek munkáját, a segélyszervezet átmeneti otthonait. Megszólalnak segítségre szoruló emberek, valamint azok a művészek és sportolók, akik felajánlottak a kampányban egy-egy tárgyat eladásra.

    A műsor vendége lesz Lehel László, a szeretetszolgálat elnök-igazgatója, a szervezetet évek óta támogató Tesco és az FTC képviselői. Az érdeklődők interjút hallhatnak Lévai Anikóval, a miniszterelnök feleségével, a szeretetszolgálat jószolgálati nagykövetével, valamint összeállítást arról, hogy mit jelent az embereknek a szeretet, emellett sorsokat, történeteket ismerhetnek meg. 
    A műsorban közreműködik mások mellett Wolf Kati, Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas koreográfus-rendező és a Magyar Nemzeti Táncegyüttes, Csézy, Keresztes Ildikó, Gryllus Dániel és a Kaláka együttes – ismertette a részleteket Csizmár Edina.

    A stúdióhelyszín mellett a közönség betekintést nyerhet a Szent István-bazilikánál zajló eseményekbe is, ahol a segélyszervezet adománygyűjtő pontot állított fel. A közmédia munkatársai a segélyszervezet által fenntartott szolnoki és a miskolci Családok Átmeneti Otthonából is tudósítanak majd, bemutatják az ott működő programokat, a készülődést az ünnepre, emellett két határon túli – Erdély és Kárpátalja – adományozásról is értesülhetnek az érdeklődők. 

    A felajánlásokat – melyek között Masat-1 csomag, kuruc “túlélő felszerelés” és Kassai Viktor labdarúgó-játékvezető dedikált meze is megtalálható – a mediaklikk.hu\jonaklennijo honlapon lehet megtekinteni és a képek alatt található összegért megvásárolni. Az egyéb felajánlásokat a jonaklennijo@mtva.hu címen várják, emellett folyamatosan él a 1353-as adományvonal is. Ezen hívásonként 250 forinttal lehet támogatni a segélyszervezet munkáját. 

    Az érdeklődők három tárgyra licitálhatnak: Bud Spencer olasz színművész csuklóvédőjére, Tim Howard több mint százszoros amerikai válogatott labdarúgó mezére és a Herendi Porcelánmanufaktúra felajánlott tárgyára. A televíziós műsort Borbás Marcsi és Kovács Koko István, a segélyszervezet jószolgálati nagykövete vezeti.

    A közmédia harmadik alkalommal indított gyűjtést: 2012-ben a Böjte Csaba szerzetes alapította Dévai Szent Ferenc Alapítványt mintegy 100 millió forinttal, tavaly pedig a Katolikus Karitászt csaknem 120 millió forinttal sikerült támogatni a befolyt adományokból. Még Ausztráliából is jelentkeztek magyarok, hogy az óhaza rászorulóit támogassák

 

MTI/Pixabay

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Az Év Friss Húsáru Kereskedője lett a SPAR

A SPAR Magyarország két áruháza is rangos elismerést kapott az Év Boltja 2024 szakmai vers…