Főoldal Hírek Utazás Leginkább belföldre utaznának a járvány után a magyarok

Leginkább belföldre utaznának a járvány után a magyarok

5 perc átlagos olvasási idő
0
601
 ehaccp_topbanner3.jpg

A magyarok több mint fele utazni készül a járvány után – derült a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) megbízásából készült kutatásból, amelyet a Magyar Hírlap ismertetett.

A napilap hétfői számában ismerteti, hogy a Magyar Turisztikai Ügynökség megbízta a Századvéget, hogy mostantól hetente mérje a magyarok utazási hajlandóságát. Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója ezt podcastjében jelentette be. Mint mondta, több mint kétezer embert kérdeztek meg, az első eredményekből az látszik, hogy a magyarok több mint fele ebben az évben tervez valamilyen belföldi utazást.

A válaszadók 12 százaléka nyilatkozott úgy, hogy felkeres majd valamilyen külföldi úti célt – legtöbben Horvátországot és Görögországot jelölték meg, Guller Zoltán hozzátette, hogy a külföldi úti célokkal kapcsolatban fontos szempontként jelenik meg a válaszolóknál, hogy az adott országot mennyire érintette súlyosan a járvány.

Ennek kapcsán megjegyezte, Magyarország megítélése ilyen téren tovább javulhat a külföldi turisták szemében, mivel hazánk az eddigi adatok alapján a vírus által kevéssé sújtott országok közé tartozik.

A nyári turisztikai szezon kilátásait illetően Guller Zoltán elmondta, átalakulnak az utazók prioritásai. Az úti célok kiválasztásakor már nem az élménykeresés, hanem a biztonság lesz a legfőbb szempont.

Nagyobb részben azt fogják nézni, hogy biztonságban van-e a pénzük: ha befizetnek egy előleget, várja-e őket a helyszínen nyitott szálloda, illetve megfelelő szolgáltatás. Erről Guller Zoltán azt mondta, a szállodáknak gondoskodniuk kell a megfelelő higiéniai körülményekről, kézfertőtlenítők kihelyezéséről, illetve arról is, hogy a személyzet tagjai viseljenek maszkot.

Guller Zoltán összefoglalva megállapította, hogy az előttünk álló hónapok, de lehet, hogy néhány év legfontosabb szempontja a biztonság lesz, így arra ösztönzi a turisztikai szolgáltatókat, hogy azon dolgozzanak, miként tudják majd ezt a biztonságot minél nagyobb mértékben garantálni az érkező turistáknak. Közölte, hogy ezt elősegítendő, készítenek egy Covid-kézikönyvet, amelyben az alapvető közegészségügyi információkat tartalmazzák majd – ismerteti a Magyar Hírlap.

OPH/Pixabay
Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Utazás

Cikk ajánló

MTÜ: erősebb félévet zártak a vidéki szálláshelyek, mint tavaly

A turizmus 2023-ban vett lendülete továbbra is érezteti hatását. A Nemzeti Turis…