Főoldal Hírek Átólzéig Paprikás csirke, túrós csuszával

Paprikás csirke, túrós csuszával

3 perc átlagos olvasási idő
0
1,737
 ehaccp_topbanner3.jpg

Paprikás csirke, túrós csuszával

 

Hozzávalók (4 személyre):

 

  • 2 db csirkemell
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 db tv paprika
  • 1 db paradicsom
  • 30 dkg csuszatészta
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 15 dkg tehéntúró
  • 4 dl tejföl
  • 1 dl olaj
  • fűszerpaprika
  • bors

 

A vöröshagymákat finomra vágjuk, és lepirítjuk. Ezután beletesszük a csirkemelleket. Hozzáadjuk a feldarabolt paprikát és paradicsomot, valamint az aprított fokhagymát. Az alapot megszórjuk fűszerpaprikával, majd felöntjük vízzel. Ízlés szerint sózzuk, és a húst addig pároljuk, amíg megpuhul. A csirkedarabokat ekkor kiemeljük a pörköltalapból, majd az alapot átszűrjük, és a tűzre visszatéve kevés tejföllel dúsítjuk.

A csuszatésztát forrásban lévő sós vízben kifőzzük. A füstölt szalonnát apró kockára vágva serpenyőben lepirítjuk. Beleforgatjuk a kifőtt tésztát, majd rámorzsoljuk a túrót. Amikor a túró kicsit olvadni kezd, belekeverjük a tejfölt.

A paprikás csirkét a túrós csuszával és egy kevés tejföllel meglocsolva tálaljuk.

 

Így egy ízletes, hagyományos alapokra épülő és tápláló ételt készítettünk, mely nem túl nehezen elkészíthető ételnek számít. Kóstolják csak meg!

 

Jó étvágyat kívánunk!

 A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4.

www.nagyfatal.hu

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Új lehetőségek nyílnak meg a szakképzést választó nyolcadikosok előtt

Ösztöndíj és széles körű lehetőségek várják a szakképzést választó nyolcadikosokat –…