Főoldal Hírek Átólzéig Magyar borkóstoló Londonban

Magyar borkóstoló Londonban

4 perc átlagos olvasási idő
0
1,477
 ehaccp_topbanner3.jpg

Magyar borkóstoló Londonban

(MTI) – Nagyszabású magyar borkóstolót tartottak Londonban. A rendezvény célja a magyarországi borvidékek kínálatának bemutatása volt a borászati szakírók közösségének.

   

 A londoni magyar nagykövetség által szervezett eseményre – amelynek ötletgazdája és vendéglátója Szabadhegy Péter, Magyarország londoni nagykövete volt – a Circle of Wine Writers, vagyis a borászattal “hivatalból” foglalkozó írók, publicisták, előadók londoni székhelyű nemzetközi fórumának karácsonyi partija adott alkalmat. 

    A patinás Westminster Cathedral Hall rendezvényteremben négy magyar borvidék 23 borászata mutatta be összesen 66 borát a több száz meghívott vendégnek.
    Gál Helga, a külgazdasági és külügyminisztérium bor- és gasztronómiai tanácsadója csütörtökön az MTI-nek Londonban elmondta: a korábbi bemutatókkal ellentétben – amelyekre főleg az áruházak, éttermek, szállodák beszerzőit, borszakértőit hívták meg – ezúttal elsődlegesen a borászati szakírók közössége volt a célcsoport. A cél az, hogy híre menjen: Magyarországról nemcsak az “alsó polcos” – vagyis az olcsó szegmensben kínált – borok hozzáférhetők a brit piacon, hanem a minőségi borok is – tette hozzá a minisztériumi szakértő.
    Ennek jegyében a mostani londoni bemutatóra kihozott borok “nem szupermarketes borok voltak”, hanem nagyon magas minőségű bormárkák – hangsúlyozta Gál Helga. Hozzátette: a bemutatóra olyan célcsoportokat kívántak kiválasztani, amelyeknek sokkal nagyobb a véleményformáló kapacitásuk, mint “egy hétköznapi borbeszerzőé”.
    Az Egyesült Királyságban tavaly 6,93 millió euró értékben forgalmaztak magyar bort; az idei év első kilenc hónapjában a brit piacra irányuló magyar borexport értéke megközelítette a 7,4 millió eurót.

 

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

A MATE növényvédelmi drónpilótái világszínvonalú tudással bírnak

Tizenhat fő végezte el a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem, valamint az ABZ Drone Kft…