Főoldal Hírek Átólzéig Padlizsánnal, hagymával töltött jércemell, hagymástört burgonyával

Padlizsánnal, hagymával töltött jércemell, hagymástört burgonyával

2 perc átlagos olvasási idő
0
711
 ehaccp_topbanner3.jpg

Padlizsánnal, hagymával töltött jércemell, hagymástört burgonyával

 

Hozzávalók (4 személyre):

 

  • 60 dkg csirkemell
  • 20 dkg padlizsán
  • 0,5 kg bacon
  • 50 dkg vöröshagyma
  • 0,01 kg feketebors (őrölt),
  • 0,8 kg burgonya
  • 2 evőkanál sertészsír
  • 2 dkg só.

 

A csirkemellet felszúrjuk, a megtisztított és kevés olajon lepirított hagymát, és padlizsánt sóval, borssal ízesítjük, majd a felszúrt csirkemellbe töltjük. Bacon-be göngyöljük és faszénparázson szép lassan megsütjük.

A körethez a burgonyát megtisztítjuk, majd kockára vágjuk, és megfőzzük. Ha megfőtt burgonyanyomóval áttörjük és a zsíron lepirított hagymára tesszük. Sózzuk, borsozzuk.

Ezután már csak a tálalás van hátra.

Egy ízletes, és ínycsiklandozó ételt készítettünk, mely csirkemellből készült, viszont a bacon egyedi ízt kölcsönöz annak, így egy igazán különleges ételnek minősül. Kóstolják csak meg!

 

Jó étvágyat kívánunk!

 A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4.

www.nagyfatal.hu

 

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Minden eddiginél többen futottak a Bridgestone Budaörs Félmaratonon

Budapest, 2019. szeptember 16. – 1550-en álltak rajthoz a most vasárnap hatodik alka…