Főoldal Hírek Átólzéig Padlizsánnal, hagymával töltött jércemell, hagymástört burgonyával

Padlizsánnal, hagymával töltött jércemell, hagymástört burgonyával

2 perc átlagos olvasási idő
0
649
 ehaccp_topbanner3.jpg

Padlizsánnal, hagymával töltött jércemell, hagymástört burgonyával

 

Hozzávalók (4 személyre):

 

  • 60 dkg csirkemell
  • 20 dkg padlizsán
  • 0,5 kg bacon
  • 50 dkg vöröshagyma
  • 0,01 kg feketebors (őrölt),
  • 0,8 kg burgonya
  • 2 evőkanál sertészsír
  • 2 dkg só.

 

A csirkemellet felszúrjuk, a megtisztított és kevés olajon lepirított hagymát, és padlizsánt sóval, borssal ízesítjük, majd a felszúrt csirkemellbe töltjük. Bacon-be göngyöljük és faszénparázson szép lassan megsütjük.

A körethez a burgonyát megtisztítjuk, majd kockára vágjuk, és megfőzzük. Ha megfőtt burgonyanyomóval áttörjük és a zsíron lepirított hagymára tesszük. Sózzuk, borsozzuk.

Ezután már csak a tálalás van hátra.

Egy ízletes, és ínycsiklandozó ételt készítettünk, mely csirkemellből készült, viszont a bacon egyedi ízt kölcsönöz annak, így egy igazán különleges ételnek minősül. Kóstolják csak meg!

 

Jó étvágyat kívánunk!

 A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4.

www.nagyfatal.hu

 

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket admin
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Megjelent az Oldalas magazin 2016. júliusi száma!

Megjelent az Oldalas magazin 2016. júliusi száma!   Ez <mint ahogyan magazinunk ko…