Főoldal Hírek Átólzéig Italt vártak a művészetért cserébe egy szentpétervári rendezvényen

Italt vártak a művészetért cserébe egy szentpétervári rendezvényen

3 perc átlagos olvasási idő
0
1,012
 ehaccp_topbanner3.jpg

(MTI) – Alkohollal fizethettek a látogatók egy pénteki szentpétervári művészeti rendezvényen – adta hírül a BBC.

    A “Művészet alkoholért” elnevezésű rendezvényt február 13-án tartották, egy nappal Valentin-nap előtt, a szervezők szerint mindazoknak, “akik a művészetbe szerelmesek”. 
    A látogatók ezúttal otthon hagyhatták a pénztárcájukat, a művészek inkább alkoholt vártak fizetségként a műveikért cserébe. 
    “Jobban értesz az alkoholhoz, mint a művészethez? Többet költesz ivásra, mint amennyibe a mi munkáink kerülnek? Hagyd ezt, és cserélj értékes italokat felbecsülhetetlen festményekre” – olvasható a szigorúan csak 18 éven felülieknek szóló esemény beharangozója a VKontaktye orosz közösségi portálon.
    A szervezők szerint egy, az 1920-as és 1930-as években még elterjedt gyakorlatot élesztenek újra a rendezvénnyel. “Picassótól Ilja Kabakovig minden jól ismert művész ezt csinálta. Többek között Marc Chagall és Salvador Dalí is készített címkéket a Mouton-Rothschild üvegeire egy láda borért cserébe” – nyilatkozta a csoport egy ukrán portálnak.
    Azonban sokan kritizálják a rendezvényt a közösségi médiában, néhányan pedig azt gondolják: az eseménnyel a szervezők az alkoholt reklámozzák. A VKontaktye egyik felhasználója szerint “legközelebb cigarettára vagy drogokra fogják csereberélni a festményeiket. Ukrajnába vagy Európába kellene menniük a projektjeikkel, Szentpéterváron nem szabadna egy üveg whisky szintjére lehúzni a művészetet”.

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Év Fagylaltja verseny 2024

A Magyar Cukrász Ipartestület 2024-ben is megrendezte a nagy népszerűségnek örvendő Év Fag…