Átólzéig Fejlesztés: Megújult a NÉBIH információs rendszere Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2014-11-10 3 perc átlagos olvasási idő 0 1,053 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr Fejlesztés: Megújult a NÉBIH információs rendszere Befejeződött a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) élelmiszerlánc-felügyeleti információs rendszerének fejlesztési projektje, mely az Elektronikus Közigazgatás Operatív Program (EKOP) keretében valósult meg – közölte a Nébih hétfőn az MTI-vel. A tájékoztatás szerint a projekt mintegy 400 millió forint felhasználásával másfél év alatt valósult meg, 100 százalékosan uniós finanszírozással. Az élelmiszerlánc-felügyeleti információs rendszer (FELIR) kifejlesztésével megvalósult az aktív élelmiszerlánc szereplők azonosítása, a rájuk vonatkozó adatok egységes kezelése, valamint a felügyeleti díj beszedésének támogatása és egy átfogó ellenőrzési rendszer kiépítése. Mindez azért volt fontos, mert a korábbi nyilvántartásba-vételi folyamatok nem voltak egységesek. Ezért az ügyfelek nehezebben juthattak információkhoz, emellett a hatóság ellenőrzési és mintavételi tevékenységét is bonyolultabb volt összehangolni. A fejlesztést követően a vállalkozók elektronikusan is intézhetik ügyeiket és hozzáférnek a hivatal által nyilvántartott releváns adataikhoz. A rendszer kidolgozásnál a hivatal munkatársai figyelembe vették a növekvő felhasználói igényeket és a költséghatékonyságot is. A javuló hatósági felügyeletnek köszönhetően a feketegazdaság felszámolása is hatékonyabbá válik – közölte a Nébih. MTI
Akik megmentik a zaccot – lezárult a Coca-Cola HBC Magyarország és a MATE által a kávézacc visszagyűjtésére kiírt egyetemi pályázat
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
Upfield – Nyári receptinspiráció A nyári szezon beindultával szeretnénk nektek egy kis receptinspirációval kedveskedni az Upfield Professional jóvoltából. …
Szerzetesek asztalánál címmel nyílt kiállítás Majkpusztán, a kamalduli remeteségben A magyarországi szerzetesrendek étkezési kultúrájának tárgyi emlékei láthatók azon a kiállításon, amely szombat délelőtt …
Nagyot csökkent az üdítők cukor- és kalóriatartalma 2010 óta összesen 43 százalékkal csökkent Magyarországon az üdítőitalok és gyümölcslevek átlagos cukor- és …