Főoldal Hírek Kultúra Oldtimer Show 2016

Oldtimer Show 2016

11 perc átlagos olvasási idő
0
1,540
 ehaccp_topbanner3.jpg

Oldtimer Show 2016

 

2016. április 8-10-ig ismét a budapesti Vasúttörténeti Pakban kerül megrendezésre Közép- és Kelet-Európa legnagyobb veteránjármű rendezvénye az Oldtimer Show.

Idén 10 éves az Oldtimer Show! Ebből az alkalomból a szervezők különleges kiállítási anyaggal készülnek. Külföldről érkeznek az Oldtimer Show-ra Maserati, Bugatti és Audi versenyautók. A motorkiállítás az eddigi legkomolyabb lesz, páratlan és eddig ismeretlen ritkaságok sorát vonultatjuk fel. Indian, Wanderer, Hendesron, Viktória, Horex és NSU exclusív modellek mellett egy BMW motorkiállítás. A kiállítócsarnokban sok-sok antik autó és motorkerékpár kerül majd bemutatásra.

Ettől az évtől bevezetjük a „Fesztiválbusz” kényelmi szolgáltatást. A rendezvény teljes nyitvatartási idejében 90 fős, alacsonypadlós buszok (egy fehér és egy sárga) fogják szállítani díjmentesen az Oldtimer Show közönségét a Nyugati-Pályaudvar és a Vasúttörténeti Park között, oda-vissza. A menetidő 8 perc. Szombaton és vasárnap az első járat 08:30-kor indul a Nyugatitól. Felszállás a Váci úti BKK buszmegállónál a híd mellett, a Westend bejáratához legközelebbi megálló (ki lesz táblázva). Az autóval érkező látogatók számára az ingyenes parkolóhelyeket kibővítettük, az eddigi 900-ról 1.100-ra emelkedett az autó férőhely száma. A rendezvény honlapján (www.oldtimershow.hu) a Magyar Vasúttörténeti Park BKV-val való megközelítésének lehetőségei is fel vannak sorolva. MÁV info: az esztergomi vasútvonalon naponta 6-szor megállnak majd a vonatok a Vasúttörténeti Park megállónál. info: www.vasuttortenetiperk.hu/tortenet/megkozeleithetoseg

A jegypénztáraknál a belépőjegyek mellé Oldtimer Show matricát adunk ajándékba. Csokoládé akció! Mindhárom rendezvénynapon az első ezer látogató ajándék csokoládét fog kapni a jegypénztáraknál. Érdemes tehát már nyitásra érkezni az Oldtimer Show-ra! A gyerekeket az Orient csarnokban csokoládé szökőkút és csoki gyerekfogalkoztató fogja várni! J Az Oldtimer Show Kft. koncepciója, hogy a rendezvény területére belépők rengeteg ingyenes szolgáltatással és újdonsággal találkozzanak. Továbbra is ingyenes a WC használat, a parkolás, a Fesztiválbusz, a Gasztronómia utcában a kóstolás és a rengeteg gyerekprogram: ugrálóvár, légcsúszda, népi játszótér, arcfestés, íjászat oktatás, kézműves foglalkoztatók, fafaragás oktatás, furulya oktatás, állatsimogató, kovácsműhely, hagyományőrző termelő eszköz kiállítás, Csabai Tájházmúzeum, vasútmodell és terepasztal kiállítás, stb…

A felnőttek rengeteg oldtimer autóban és motorban gyönyörködhetnek majd! Az Oldtimer Show Magyarországon egyedülálló látványosságokkal szolgál: 100 évesnél idősebb oldtimer járművek és fakerekű autók sokasága! A 2016-os Oldtimer Show korelnöke egy 118 éves Panhard Levassor antik autó lesz. Európa számos országából érkező oldtimer gyűjtők járművei mellett az USA-ból érkező oldtimer autós kiállítója is lesz a 10 éves Oldtimer Show-nak. Látható lesz még busz és teherautó kiállítás, USA autó kiállítás, Youngtimer autó kiállítás, traktor és stabil motor kiállítás és gépindítás bemutatók, katonai járművek, mozdonyforgató, gőzmozdony- és vasútikocsi kiállítás. Összesen 500db oldtimer járműlesz látható a 10 hektáros rendezvényterületen! Nem „tucat” oldtimerek, hanem válogatott gyöngyszemek!

Ráadás a „Kalandjárók Kiállítás” és a vasárnapi „Tuningautó Kiállítás” kiegészítő rendezvények. A Víztorony Parkban lesz a Gasztronómia utca, ahol háztáji kolbász, sajt, méz, lekvár és egyéb kézműves ételekből lehet vásárolgatni. A nagy parkban Kézműves Vásár is lesz, a gyerekeknek pedig vurstli. Mindkét parkban profi melegkonyhás vendéglátók fognak gondoskodni a látogatók kiszolgálásáról. A Vasúttörténeti Park minden interaktív programja üzemelni fog az Oldtimer Show hétvégéjén: kerti vasút, sínautó, lóvasút, hajtányok és egy igazi gőzmozdony, amin próbautat is lehet tenni a masiniszta mellett.Az Oldtimer Show kiállításon kívül lesz ismét „Oldtimer Találkozó” is, 3 napon keresztül. Az oldtimer autó és motor tulajdonosok féltett kincseikkel fognak a rendezvényre érkezni, a Víztorony Park területére.

Belépőjegy árak: felnőtt 3.500Ft, gyerek vagy nyugdíjas 3.000Ft, családi 9.999Ft (2 felnőtt és 2 gyerek együttes belépésére jogosít). Minden jegy mellé jár Csokoládé Múzeum kedvezmény kupon is. A jegyek a rendezvény helyszínén vásárolhatók meg, nyitvatartási időben az alábbi módokon: készpénz, bankkártya, SZÉP Kártya, Erzsébet Utalvány és Sodexo Utalvány. A jegyeket elővételben az ismert országos jegyirodákban, vagy interneten a www.ticketportal.hu oldalon lehet megvásárolni.

Hotel info: Messziről érkező vendégeinknek szállás ajánlatunk a Premium Apartmanház, mely a Vasúttörténeti parktól csak 800m-re van. Az Oldtimer Show vendégei 15% kedvezménnyel foglalhatnak szállást az alábbi linkre kattintva: https://premiumapartman.hu/oldtimer/

Bővebb információk: www.oldtimershow.hu    www.facebook.com /Oldtimer Show

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Kultúra

Cikk ajánló

Év Fagylaltja verseny 2024

A Magyar Cukrász Ipartestület 2024-ben is megrendezte a nagy népszerűségnek örvendő Év Fag…