Főoldal Hírek Kultúra Oldtimer Show 2016

Oldtimer Show 2016

11 perc átlagos olvasási idő
0
1,452
 ehaccp_topbanner3.jpg

Oldtimer Show 2016

 

2016. április 8-10-ig ismét a budapesti Vasúttörténeti Pakban kerül megrendezésre Közép- és Kelet-Európa legnagyobb veteránjármű rendezvénye az Oldtimer Show.

Idén 10 éves az Oldtimer Show! Ebből az alkalomból a szervezők különleges kiállítási anyaggal készülnek. Külföldről érkeznek az Oldtimer Show-ra Maserati, Bugatti és Audi versenyautók. A motorkiállítás az eddigi legkomolyabb lesz, páratlan és eddig ismeretlen ritkaságok sorát vonultatjuk fel. Indian, Wanderer, Hendesron, Viktória, Horex és NSU exclusív modellek mellett egy BMW motorkiállítás. A kiállítócsarnokban sok-sok antik autó és motorkerékpár kerül majd bemutatásra.

Ettől az évtől bevezetjük a „Fesztiválbusz” kényelmi szolgáltatást. A rendezvény teljes nyitvatartási idejében 90 fős, alacsonypadlós buszok (egy fehér és egy sárga) fogják szállítani díjmentesen az Oldtimer Show közönségét a Nyugati-Pályaudvar és a Vasúttörténeti Park között, oda-vissza. A menetidő 8 perc. Szombaton és vasárnap az első járat 08:30-kor indul a Nyugatitól. Felszállás a Váci úti BKK buszmegállónál a híd mellett, a Westend bejáratához legközelebbi megálló (ki lesz táblázva). Az autóval érkező látogatók számára az ingyenes parkolóhelyeket kibővítettük, az eddigi 900-ról 1.100-ra emelkedett az autó férőhely száma. A rendezvény honlapján (www.oldtimershow.hu) a Magyar Vasúttörténeti Park BKV-val való megközelítésének lehetőségei is fel vannak sorolva. MÁV info: az esztergomi vasútvonalon naponta 6-szor megállnak majd a vonatok a Vasúttörténeti Park megállónál. info: www.vasuttortenetiperk.hu/tortenet/megkozeleithetoseg

A jegypénztáraknál a belépőjegyek mellé Oldtimer Show matricát adunk ajándékba. Csokoládé akció! Mindhárom rendezvénynapon az első ezer látogató ajándék csokoládét fog kapni a jegypénztáraknál. Érdemes tehát már nyitásra érkezni az Oldtimer Show-ra! A gyerekeket az Orient csarnokban csokoládé szökőkút és csoki gyerekfogalkoztató fogja várni! J Az Oldtimer Show Kft. koncepciója, hogy a rendezvény területére belépők rengeteg ingyenes szolgáltatással és újdonsággal találkozzanak. Továbbra is ingyenes a WC használat, a parkolás, a Fesztiválbusz, a Gasztronómia utcában a kóstolás és a rengeteg gyerekprogram: ugrálóvár, légcsúszda, népi játszótér, arcfestés, íjászat oktatás, kézműves foglalkoztatók, fafaragás oktatás, furulya oktatás, állatsimogató, kovácsműhely, hagyományőrző termelő eszköz kiállítás, Csabai Tájházmúzeum, vasútmodell és terepasztal kiállítás, stb…

A felnőttek rengeteg oldtimer autóban és motorban gyönyörködhetnek majd! Az Oldtimer Show Magyarországon egyedülálló látványosságokkal szolgál: 100 évesnél idősebb oldtimer járművek és fakerekű autók sokasága! A 2016-os Oldtimer Show korelnöke egy 118 éves Panhard Levassor antik autó lesz. Európa számos országából érkező oldtimer gyűjtők járművei mellett az USA-ból érkező oldtimer autós kiállítója is lesz a 10 éves Oldtimer Show-nak. Látható lesz még busz és teherautó kiállítás, USA autó kiállítás, Youngtimer autó kiállítás, traktor és stabil motor kiállítás és gépindítás bemutatók, katonai járművek, mozdonyforgató, gőzmozdony- és vasútikocsi kiállítás. Összesen 500db oldtimer járműlesz látható a 10 hektáros rendezvényterületen! Nem „tucat” oldtimerek, hanem válogatott gyöngyszemek!

Ráadás a „Kalandjárók Kiállítás” és a vasárnapi „Tuningautó Kiállítás” kiegészítő rendezvények. A Víztorony Parkban lesz a Gasztronómia utca, ahol háztáji kolbász, sajt, méz, lekvár és egyéb kézműves ételekből lehet vásárolgatni. A nagy parkban Kézműves Vásár is lesz, a gyerekeknek pedig vurstli. Mindkét parkban profi melegkonyhás vendéglátók fognak gondoskodni a látogatók kiszolgálásáról. A Vasúttörténeti Park minden interaktív programja üzemelni fog az Oldtimer Show hétvégéjén: kerti vasút, sínautó, lóvasút, hajtányok és egy igazi gőzmozdony, amin próbautat is lehet tenni a masiniszta mellett.Az Oldtimer Show kiállításon kívül lesz ismét „Oldtimer Találkozó” is, 3 napon keresztül. Az oldtimer autó és motor tulajdonosok féltett kincseikkel fognak a rendezvényre érkezni, a Víztorony Park területére.

Belépőjegy árak: felnőtt 3.500Ft, gyerek vagy nyugdíjas 3.000Ft, családi 9.999Ft (2 felnőtt és 2 gyerek együttes belépésére jogosít). Minden jegy mellé jár Csokoládé Múzeum kedvezmény kupon is. A jegyek a rendezvény helyszínén vásárolhatók meg, nyitvatartási időben az alábbi módokon: készpénz, bankkártya, SZÉP Kártya, Erzsébet Utalvány és Sodexo Utalvány. A jegyeket elővételben az ismert országos jegyirodákban, vagy interneten a www.ticketportal.hu oldalon lehet megvásárolni.

Hotel info: Messziről érkező vendégeinknek szállás ajánlatunk a Premium Apartmanház, mely a Vasúttörténeti parktól csak 800m-re van. Az Oldtimer Show vendégei 15% kedvezménnyel foglalhatnak szállást az alábbi linkre kattintva: https://premiumapartman.hu/oldtimer/

Bővebb információk: www.oldtimershow.hu    www.facebook.com /Oldtimer Show

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Kultúra

Cikk ajánló

Már lehet asztalt foglalni az Országos Étterem Hét őszi programjában résztvevő éttermekbe

Szerdától lehet asztalt foglalni az Országos Étterem Hét őszi programjában résztvevő étter…