Főoldal Hírek Átólzéig Nyárra elkészül Debrecen új turisztikai brandje

Nyárra elkészül Debrecen új turisztikai brandje

4 perc átlagos olvasási idő
0
1,393
 ehaccp_topbanner3.jpg

Nyárra elkészül Debrecen új turisztikai brandje
 

    A nyári szezonra elkészül Debrecen új turisztikai brandje – közölte a város alpolgármestere kedden Debrecenben, a hétvégén 25. alkalommal megrendezendő utazási szakvásár sajtótájékoztatóján.

    Széles Diána tájékoztatása szerint a hajdú-bihari megyeszékhely új turisztikai imázsát a hagyományok megőrzése mellett a fiatalos ajánlatok jellemzik majd, termékként kínálva a helyi sajátosságokat. Mindezt egy kézikönyvben rögzítik, amelyet a turisztikai ipar minden szereplőjéhez eljuttatnak.

    Az alpolgármester kiemelte: a Debrecen és Bécs közötti közvetlen vasúti járatokra alapozva a város májusban Bécsben mutatkozik be, ahol a konkrét programkínálat mellett bemutatják a debreceni páros kolbászt és a város borát is.

    Széles Diána elmondta azt is, hogy Debrecen iránt évről évre növekszik az érdeklődés: a múlt évben több mint 134 ezer turista kereste fel a várost, 20 ezerrel több, mint egy évvel korábban.

    A turisztikai adóbevétel ugyanebben az időszakban 13 millió forinttal, 80 millióra nőtt – tette hozzá.

    Miklósvölgyi Péter, az Utazás és szabadidő vásárt rendező Debreceni Campus Nonprofit Közhasznú Kft. ügyvezetője beszámolt arról, hogy a március 13. és 15. között a debreceni Kölcsey Központban megrendezendő kiállításon – amelyet immár harmadik éve ingyenesen látogathatnak az érdeklődők – csaknem 150 kiállító várja majd az érdeklődőket.

    Elmondta: évek óta hagyomány, hogy egyes régiók, országok díszvendégként mutatják be értékeiket. Az idén a belföldi turizmust az egyik legnépszerűbb úti cél, a Balaton képviseli, a külföldi díszvendég pedig Bulgária lesz – fűzte hozzá.

 

MTI/Pixabay

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Év Fagylaltja verseny 2024

A Magyar Cukrász Ipartestület 2024-ben is megrendezte a nagy népszerűségnek örvendő Év Fag…