Főoldal Hírek Átólzéig Mától magyar a leghosszabb maraton váltó világrekordja!

Mától magyar a leghosszabb maraton váltó világrekordja!

4 perc átlagos olvasási idő
0
1,392
 ehaccp_topbanner3.jpg

Mától magyar a leghosszabb maraton váltó világrekordja!

2015. május 23-án rajtolt el az első, Európában is egyedülálló kezdeményezés, a Nemzeti Bor Maraton.

2573km, 11 nap, 0-24 óra, 103 rajt és cél, közel 390 érintett település. Ezek a számok amellett, hogy extrém teljesítményt rejtenek, a Nemzeti Bor Maraton külön világrekord kísérletét is jellentik. Ami abból áll, hogy megszakítás nélkül, folyamatos futással teljesítették az indulók a Magyarország mind a 22 borvidékén átívelő távokat.

A leghosszabb maraton váltó világrekordját 257 óra és 5 perc alatt sikerült beállítani 2015.06.03 01:05-kor, amikor az utolsó futók is megérkeztek Hajósra.

A 11. nap során Tiszakürt, Csongrád, Hódmezővásárhely, a kiemelt helyszín Szeged, Mórahalom, Ásotthalom, Pusztamérges és Kiskunhalas érintésével ért vissza a Nemzeti Bor Maraton május 23-i rajthelyszínére.

Szegeden közel 500 fő várta a mezőnyt a Napfény Park parkolójában, majd ők indultak tovább, köztük olimpikon, orvos, fiatal és idősebb, férfi és nő büszkén lépte át a rajtvonalat. Előtte bemelegítettek a világbajnok Bán Renátával, a Protein-Nutristore fitneszversenyzőjével. A késő délutáni órákban Zséda lépett fel, majd FankaDeli zárta a programot.

A 103 településen közel 10.000 ember vett részt abban, hogy a teljes szakaszokon, vagy a településen belül kísérőként legyen részese a futásnak, így segítve a világrekord kísérlet sikerét.

A futók és résztvevők között ott voltak Vajda Attila, Pars Krisztián olimpiai bajnokaink, Rippel Ferenc világhírű artista, Balog Judit, a Paksi FC ügyvezetője, Jakab István, az Országgyűlés alelnöke, a MAGOSZ elnöke, Molnár Péter a Sportállamtitkárság főosztályvezetője, Hrutka János, Sportmenedzser, Magyar Speciális Olimpia Szövetség társelnöke, Földházi Zsófia Világ- és Európa bajnok öttusázó, Molnár Andrea, a Sportklub műsorvezetője. Elismert borászaink közül Tiffán Ede, Bock József, Koch Csaba, Gere Attila, Laposa Bence, valamint több település sportegyesülete is csatlakozott mint a Szegedi Vízisport Egyesület.

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

MTÜ: erősebb félévet zártak a vidéki szálláshelyek, mint tavaly

A turizmus 2023-ban vett lendülete továbbra is érezteti hatását. A Nemzeti Turis…