Főoldal Hírek Átólzéig Mától magyar a leghosszabb maraton váltó világrekordja!

Mától magyar a leghosszabb maraton váltó világrekordja!

4 perc átlagos olvasási idő
0
1,336
 ehaccp_topbanner3.jpg

Mától magyar a leghosszabb maraton váltó világrekordja!

2015. május 23-án rajtolt el az első, Európában is egyedülálló kezdeményezés, a Nemzeti Bor Maraton.

2573km, 11 nap, 0-24 óra, 103 rajt és cél, közel 390 érintett település. Ezek a számok amellett, hogy extrém teljesítményt rejtenek, a Nemzeti Bor Maraton külön világrekord kísérletét is jellentik. Ami abból áll, hogy megszakítás nélkül, folyamatos futással teljesítették az indulók a Magyarország mind a 22 borvidékén átívelő távokat.

A leghosszabb maraton váltó világrekordját 257 óra és 5 perc alatt sikerült beállítani 2015.06.03 01:05-kor, amikor az utolsó futók is megérkeztek Hajósra.

A 11. nap során Tiszakürt, Csongrád, Hódmezővásárhely, a kiemelt helyszín Szeged, Mórahalom, Ásotthalom, Pusztamérges és Kiskunhalas érintésével ért vissza a Nemzeti Bor Maraton május 23-i rajthelyszínére.

Szegeden közel 500 fő várta a mezőnyt a Napfény Park parkolójában, majd ők indultak tovább, köztük olimpikon, orvos, fiatal és idősebb, férfi és nő büszkén lépte át a rajtvonalat. Előtte bemelegítettek a világbajnok Bán Renátával, a Protein-Nutristore fitneszversenyzőjével. A késő délutáni órákban Zséda lépett fel, majd FankaDeli zárta a programot.

A 103 településen közel 10.000 ember vett részt abban, hogy a teljes szakaszokon, vagy a településen belül kísérőként legyen részese a futásnak, így segítve a világrekord kísérlet sikerét.

A futók és résztvevők között ott voltak Vajda Attila, Pars Krisztián olimpiai bajnokaink, Rippel Ferenc világhírű artista, Balog Judit, a Paksi FC ügyvezetője, Jakab István, az Országgyűlés alelnöke, a MAGOSZ elnöke, Molnár Péter a Sportállamtitkárság főosztályvezetője, Hrutka János, Sportmenedzser, Magyar Speciális Olimpia Szövetség társelnöke, Földházi Zsófia Világ- és Európa bajnok öttusázó, Molnár Andrea, a Sportklub műsorvezetője. Elismert borászaink közül Tiffán Ede, Bock József, Koch Csaba, Gere Attila, Laposa Bence, valamint több település sportegyesülete is csatlakozott mint a Szegedi Vízisport Egyesület.

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Négy országból 1763 pálinka és párlat

Az Ongai Kulturális Egyesület által szervezett XIII. Quintessence Pálinka- és Párlatversen…