Főoldal Hírek Életmód Nem mindig jók a „mentes” élelmiszerek

Nem mindig jók a „mentes” élelmiszerek

2 perc átlagos olvasási idő
0
384
 ehaccp_topbanner3.jpg

Egyre többen keresik a megváltoztatott összetételű, „mentes” élelmiszereket, de ezek megtévesztőek lehetnek – mondta Miháldy Kinga dietetikus az M1 aktuális csatornán pénteken.

Hozzátette: nagyon fontos, hogy csak az válasszon mentes termékeket, akinek diétára van szüksége, hiszen táplálkozásélettani szempontból kiemelten fontos, hogy a szervezetnek megadjunk minden makro- és mikrotápanyagot.

Elmondta: a megfelelő étrend kialakításához nagy segítséget nyújt a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének (MDOSZ) 2016 őszén kidolgozott táplálkozási ajánlása, az Okostányér.

A gyermekek fejlődése és iskolai teljesítménye szempontjából nem mindegy, hogy a szülők milyen étrendet választanak, és sajnos a családok számos alkalommal a „mentes”, kalóriamentesebb étrendet követik, amely nem szolgálja a gyermekek fejlődését – értékelte Miháldy Kinga.

 
MTI Kép: Pixabay

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
  • Oldalas magazin

    Egyre többen szenvednek allergiától

    20-30 ezerrel nőtt a parlagfűre allergiások száma, jelentős részük a fiatal, még felnövő g…
  • Nőtt a nyaralást tervezők száma

    A tavalyinál 5 százalékkal többen, vagyis a megkérdezettek 64 százaléka megy nyaralni idén…
  • A csúnya zöldség is lehet finom

    Tudta, hogy évente mintegy 6 kg zöldséget és gyümölcsöt dobunk ki fejenként, sokszor csupá…
Töltsön be továbbiakat Életmód

Cikk ajánló

Nem állunk valami jól hagymafronton

Technológiai okokból kevés a hagyma, de ha lenne is elég, az import egyelőre lenyomja a ma…