Főoldal Hírek Életmód Nem mindig jók a „mentes” élelmiszerek

Nem mindig jók a „mentes” élelmiszerek

2 perc átlagos olvasási idő
0
1,116
 ehaccp_topbanner3.jpg

Egyre többen keresik a megváltoztatott összetételű, „mentes” élelmiszereket, de ezek megtévesztőek lehetnek – mondta Miháldy Kinga dietetikus az M1 aktuális csatornán pénteken.

Hozzátette: nagyon fontos, hogy csak az válasszon mentes termékeket, akinek diétára van szüksége, hiszen táplálkozásélettani szempontból kiemelten fontos, hogy a szervezetnek megadjunk minden makro- és mikrotápanyagot.

Elmondta: a megfelelő étrend kialakításához nagy segítséget nyújt a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének (MDOSZ) 2016 őszén kidolgozott táplálkozási ajánlása, az Okostányér.

A gyermekek fejlődése és iskolai teljesítménye szempontjából nem mindegy, hogy a szülők milyen étrendet választanak, és sajnos a családok számos alkalommal a „mentes”, kalóriamentesebb étrendet követik, amely nem szolgálja a gyermekek fejlődését – értékelte Miháldy Kinga.

 
MTI Kép: Pixabay

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Életmód

Cikk ajánló

Világbajnok borválogatás a kétszeres világbajnoki aranyérmes Thummerer Pincészettől

Különleges borválogatással ünnepli 40 éves fennállását a Thummerer Pincészet. Az exkluzív …