Színes Nem állunk valami jól hagymafronton Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2019-07-16 3 perc átlagos olvasási idő 0 957 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr Technológiai okokból kevés a hagyma, de ha lenne is elég, az import egyelőre lenyomja a magyart. Sok tennivaló volna az ágazatban, tudják is, mik ezek – írja az Infostart.hu.Beérett ugyan a hazai hagyma, de drága marad – írja összeállítása legfontosabb következtetéseként a Baon.hu kiskunsági hírportál. Egy kiló vöröshagymáért például kétszer annyit kérnek, mint tavaly ilyenkor.Az idei évben már januárban elfogyott a hagymatermés, onnantól kezdve a magyar asztalokon importot hámoztak. Az új most érkezik, de már most látszik, hogy az ár csak felfelé változhat, a termesztési költségek ugyanis megugrottak.A Központi Statisztikai Hivatal adatai is azt mondják, a hazai fogyasztás csupán felét lehet hazaiból ellátni.A megyei termesztők egyébként az országon belüli királyok, 11–12 ezer tonnával, igaz, ennél már jóval többet is termett itt.A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara szakemberei közben már hagymamunkacsoportot is felállítottak, amelynek célja azt elérni, hogy amíg van a piacon magyar hagyma, azzal kereskedjenek. Ebben sokat segítene, ha a magyar hagyma áttelelő lenne, ehhez viszont átfogó termelésfejlesztés szükséges – vélik szakemberek. OPH/infostart.hu Kép: pixabay.comIdén kiemelten kezelik a rendőrök a Balaton és a Velencei-tó térségét 4,5 millió forintnak megfelelő értékben támogatja a rászoruló családok élelmezését a MATE A mesterséges intelligencia agráralkalmazásairól Extrém és különleges tematikájú táborok: robotépítés, tőzsde és sárkányhajózás a nyári szünetben Mit tehet a szülő, ha gyermekét hiperaktívnak bélyegzik?
Hrúz Mária konyhájában főzték meg Petőfi kedvenceit Szalkszentmárton fontos helyett foglal el Petőfi életében: apja egy időben itt bérelt vendégfogadót és …
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
50 tonnával csökkenti a cukortartalmat saját márkás termékeiben a SPAR A SPAR az egészséges életmód iránt elkötelezett vállalatként – a saját előállítású termékcsaládja körében …
Adj nevet a bornak! – Névpályázat a kékfrankos fajta népszerűsítésére Nyolc budapesti borbár, egy szekszárdi pince, egy borkereskedés és egy bormédium összefogásából születik …