Színes Nem állunk valami jól hagymafronton Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2019-07-16 3 perc átlagos olvasási idő 0 436 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr Technológiai okokból kevés a hagyma, de ha lenne is elég, az import egyelőre lenyomja a magyart. Sok tennivaló volna az ágazatban, tudják is, mik ezek – írja az Infostart.hu. Beérett ugyan a hazai hagyma, de drága marad – írja összeállítása legfontosabb következtetéseként a Baon.hu kiskunsági hírportál. Egy kiló vöröshagymáért például kétszer annyit kérnek, mint tavaly ilyenkor. Az idei évben már januárban elfogyott a hagymatermés, onnantól kezdve a magyar asztalokon importot hámoztak. Az új most érkezik, de már most látszik, hogy az ár csak felfelé változhat, a termesztési költségek ugyanis megugrottak. A Központi Statisztikai Hivatal adatai is azt mondják, a hazai fogyasztás csupán felét lehet hazaiból ellátni. A megyei termesztők egyébként az országon belüli királyok, 11–12 ezer tonnával, igaz, ennél már jóval többet is termett itt. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara szakemberei közben már hagymamunkacsoportot is felállítottak, amelynek célja azt elérni, hogy amíg van a piacon magyar hagyma, azzal kereskedjenek. Ebben sokat segítene, ha a magyar hagyma áttelelő lenne, ehhez viszont átfogó termelésfejlesztés szükséges – vélik szakemberek. OPH/infostart.hu Kép: pixabay.com KSH: márciusban 3,7 százalékkal nőttek a fogyasztói árak Már elérhetőek a hazai primőr zöldségek a piacokon, üzletekben Közel 300 szervezet vesz részt az ország megtisztításában Huszonkét Tourinform iroda újult meg országszerte Közös európai szabályokat sürgetett az idegenforgalom újraindítására az olasz turisztikai miniszter
Íme a receptek, amelyekkel Marton Adri a Mikulást várja Adri azt mondja, hogy Mikuláskor ismét előtör belőle a gyermeki énje, így izgatottan, és …
Íme, a legjobb bor-étel párosítások karácsonyra Közeledik a karácsony, ideje összeállítani a vendégváró étlapot! A klasszikus ünnepi fogásokhoz leginkább illő …
Magyarország étele 2018: Módosult a versenykiírás 2018. január 11-én az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete (ÉTREND) első ízben, ám hagyományteremtő jelleggel …
Még mindig rengeteg élelmiszert dobunk ki Mintegy 1,8 millió tonna, fejenként mintegy 68 kilogramm élelmiszerhulladék keletkezik évente Magyarországon, amely 400-450 …