Főoldal Hírek Átólzéig Nem a borral, hanem a dokumentációval van baj

Nem a borral, hanem a dokumentációval van baj

4 perc átlagos olvasási idő
0
1,447
 ehaccp_topbanner3.jpg

A termékellenőrzések esetében az érzékszervi és analitikai vizsgálatok alapján ritkán kifogásolja a hatóság a borokat, gyakran fordulnak elő azonban címkézési és jelölési problémák – mondta el a Rádió Orienten Tibortz Alexandra Veszprém megyei borászati felügyelő.

Magyarország 22 borvidéke közül négy Veszprém megyében található, ahol több mint 1200 borászat működik. Mivel a bor bizalmi terméknek minősül, ezért folyamatosan ellenőrzik a megyei borászati üzemek és forgalmazók tevékenységét, valamint a kereskedelmi forgalomban kapható borok minőségét is – emelte ki Tibortz Alexandra, a Veszprém Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági, Növény és Talajvédelmi Főosztálya Minőség- Ellenőrzési és Felügyeleti Osztályának vezetője.

A megyében mind gyakoribbá váló borfesztiválok és bornapok egyre nagyobb jelentőséggel bírnak, így kiemelt helyszínnek minősülnek a hatósági ellenőrzések szempontjából. Ezek a rendezvények jelentős vásárlóközönséget mozgatnak meg belföldön és külföldön egyaránt. Ezért nagyon fontos, hogy a forgalmazók és előállítók a jogszabályokban előírtaknak megfelelően végezzék munkájukat – mutatott rá a Rádió Orient vendége, aki azt is kiemelte, fontosnak tartják, hogy a vendégek jó hírét vigyék a megyének.

A hatósági ellenőrzések esetében az érzékszervi és analitikai vizsgálatok alapján ritkán kifogásolják a szőlőből készült nedűket, gyakrabban fordulnak elő azonban olyan címkézési, jelölési problémák, melyek kis körültekintéssel is könnyen elkerülhetőek lennének – hívta fel a figyelmet a borászati felügyelő. Arra is kitért, hogy a szállítási dokumentációkban is gyakran találnak hiányosságokat az ellenőrzések során. Leszögezte: a folyamatos ellenőrzések célja, hogy a legjobb borok kerüljenek a fogyasztók asztalára.

Summary
0 %
Felhasználói értékelés : 0 (0 Szavazat)
Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

MTÜ: erősebb félévet zártak a vidéki szálláshelyek, mint tavaly

A turizmus 2023-ban vett lendülete továbbra is érezteti hatását. A Nemzeti Turis…