Főoldal Hírek Átólzéig Nem a borral, hanem a dokumentációval van baj

Nem a borral, hanem a dokumentációval van baj

4 perc átlagos olvasási idő
0
1,346
 ehaccp_topbanner3.jpg

A termékellenőrzések esetében az érzékszervi és analitikai vizsgálatok alapján ritkán kifogásolja a hatóság a borokat, gyakran fordulnak elő azonban címkézési és jelölési problémák – mondta el a Rádió Orienten Tibortz Alexandra Veszprém megyei borászati felügyelő.

Magyarország 22 borvidéke közül négy Veszprém megyében található, ahol több mint 1200 borászat működik. Mivel a bor bizalmi terméknek minősül, ezért folyamatosan ellenőrzik a megyei borászati üzemek és forgalmazók tevékenységét, valamint a kereskedelmi forgalomban kapható borok minőségét is – emelte ki Tibortz Alexandra, a Veszprém Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági, Növény és Talajvédelmi Főosztálya Minőség- Ellenőrzési és Felügyeleti Osztályának vezetője.

A megyében mind gyakoribbá váló borfesztiválok és bornapok egyre nagyobb jelentőséggel bírnak, így kiemelt helyszínnek minősülnek a hatósági ellenőrzések szempontjából. Ezek a rendezvények jelentős vásárlóközönséget mozgatnak meg belföldön és külföldön egyaránt. Ezért nagyon fontos, hogy a forgalmazók és előállítók a jogszabályokban előírtaknak megfelelően végezzék munkájukat – mutatott rá a Rádió Orient vendége, aki azt is kiemelte, fontosnak tartják, hogy a vendégek jó hírét vigyék a megyének.

A hatósági ellenőrzések esetében az érzékszervi és analitikai vizsgálatok alapján ritkán kifogásolják a szőlőből készült nedűket, gyakrabban fordulnak elő azonban olyan címkézési, jelölési problémák, melyek kis körültekintéssel is könnyen elkerülhetőek lennének – hívta fel a figyelmet a borászati felügyelő. Arra is kitért, hogy a szállítási dokumentációkban is gyakran találnak hiányosságokat az ellenőrzések során. Leszögezte: a folyamatos ellenőrzések célja, hogy a legjobb borok kerüljenek a fogyasztók asztalára.

Summary
0 %
Felhasználói értékelés : 0 (0 Szavazat)
Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Magyarország étele 2023 elődöntő, egy titkos összetevővel

Tizenkét csapat jutott tovább és két tartalékot is megnevezett a zsűri a Magyarország étel…