Főoldal Hírek Kultúra Négy zarándokvonat indul idén

Négy zarándokvonat indul idén

5 perc átlagos olvasási idő
0
608
 ehaccp_topbanner3.jpg

Ebben az évben már négy zarándokvonat indul a Misszió Tours Utazási Iroda és a MÁV-START Zrt. együttműködésének keretében. A ma már hagyományosnak tekinthető, Erdélybe, a csíksomlyói pünkösdi búcsúba robogó Boldogasszony és a lengyelországi Czestochowába tartó Fekete Madonna zarándokvonat mellett, a hercegovinai Medjugorjéba és a június elsejei csíksomlyói pápai misére is indul vonatos zarándoklat.

A Boldogasszony pünkösdi zarándokvonat Csíksomlyóra idén rendhagyó módon három részből álló szerelvénnyel közlekedik, egy darab többcélú belsőteres IC+ kocsival kiegészülve.

Idén nyolcadszor indul útjára Csíksomlyóra a Boldogasszony, valamint a lengyelországi Czestochowába a Fekete Madonna zarándokvonat. A korábbi évekhez hasonlóan, most is vállalta a fővédnökséget ezeknél a rendhagyó, Kárpát-medencét és Közép-Európát összekötő vonatos zarándokprogramoknál Kövér László, az Országgyűlés elnöke és Veres András püspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke. 2019. január 24-én sajtótájékoztatón mutatták be az idei évre tervezett programokat és azt az IC+ kocsit, amellyel a zarándokok utazhatnak majd. A sajtótájékoztatón részt vett Veres András püspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke; Fülöp Attila az Emmi szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára; Csépke András a MÁV-START Zrt. vezérigazgatója és Budai László, a Misszió Tours Utazási Iroda ügyvezető igazgatója.

Fotó: MTI/Mónus Márton

A tavalyi után még mindig újdonságnak számít a Medjugorjei zarándokvonat, mely szeptember közepén másodszor indul Bosznia-Hercegovinába.

Idén rendkívüli esemény, hogy június 1-jén Ferenc pápa ellátogat Csíksomlyóra. Ekkor is indul különjárat Zarándokvonat a pápai szentmisére néven, ami kifejezetten erre az eseményre szerveződik.

A lengyelországi Czestochowába tartó Fekete Madonna és a Medjugorjei zarándokvonat Budapestről indul. A három városból – Budapestről, Szombathelyről és Miskolcról induló Boldogasszony zarándokvonat Püspökladányban egyesül, majd egy vonatként éri el célját; a pápai misére tartó zarándokvonat ugyanígy közlekedik majd.

 OPH/ MÁV /Pixabay
Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Kultúra

Cikk ajánló

Nem érintkezhetnek élelmiszerrel műanyagot és bambuszt is tartalmazó anyagok

Az Európai Unió tagállamaiban tilos azoknak az élelmiszerekkel érintkező termékeknek a for…