Életmód Nagyon nem mindegy, hogy milyen folyadékot viszünk be Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2017-07-11 4 perc átlagos olvasási idő 0 1,497 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr A kép csak illusztráció! Már egy félliteres kólával túllépjük a napi ajánlott cukorbevitelt, de a gyümölcslevet sem lehet „büntetlenül” inni. A százszázalékos gyümölcsleveket sem szabad nyakló nélkül inni – derült ki a Duna tévé Balatoni nyár című műsorából. Takács Hajnalka kifejtette, hogy az egészséges életmód tartása megkívánja: a százszázalékos gyümölcslé bevitelét is korlátozzuk. Az ajánlott mennyiség hetente háromszor két deciliter – emelte ki a dietetikus. A „cukorteszten” a kóla mellett az energiaitalok és a jeges tea is rosszul teljesített, utóbbiból fél literében 30-35 gramm cukor van. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) a napi ajánlott bevitelt 50 grammra teszi, ezt pedig már két deci kóla kimeríti. Takács Hajnalka arra is felhívta a figyelmet, hogy itt csak az italokról van szó, az ételekben is lehet hozzáadott cukor. Komolyat foghatunk a cukorbevitelen, ha magunk készítjük a jeges teát, mindössze filteres teára és néhány szem gyümölcsre van szükség. Forrás: pixabay.com A szakember kiemelte, hogy a folyadékpótlásra a víz az elsődleges, de alkalomszerűen lehet színesíteni más italokkal. A zöldségekből készült turmixokkal, sőt tejes alapú italokkal is enyhíthetjük szomjunkat. Takács Hajnalka elmondta, hogy az étrenddel is segíthetjük hidratáltságunkat, itt a (hideg) leveseket és a főzelékek magas folyadéktartalmát hangsúlyozta. OPH/Duna TV/hirado.hu Kép: pixabay.com
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
Upfield – Nyári receptinspiráció A nyári szezon beindultával szeretnénk nektek egy kis receptinspirációval kedveskedni az Upfield Professional jóvoltából. …
Nagyon sokat fordítunk a stroke betegek ellátására Nagyon sokat fordítunk a stroke betegek ellátására Évente nagyjából 12 milliárd forintot fordít …
Séfklub: Halak és tengeri termékek – Chef workshop 2022. szeptember 5.én rendezte meg az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete soron következő taggyűlését. A …