Főoldal Hírek Átólzéig Milanoban éttermet nyit a Prada

Milanoban éttermet nyit a Prada

2 perc átlagos olvasási idő
0
1,269
 ehaccp_topbanner3.jpg

A Prada-vendéglőt a nagy múltú milánói cukrászda, a Pasticceria Marchesi működteti majd, amelyet márciusban vásárolt fel a divatház. A főleg csokoládékreációiról híres cukrászda valóságos intézménynek számít az északolasz nagyvárosban. A Prada pénzügyi támogatásával újabb Marchesi-üzletek is nyílnak, egy például a via Montenapoleone bevásárlóutcát övező divatnegyedben – írja az MTI.

A nagy nyugat-európai luxuskonszernek sorra szállnak be a szállodaiparba, illetve legújabban a gasztronómiába. A francia LVMH tavaly megvásárolta a Cova milánói pékséget, amelyre a Prada is pályázott. Milánóban úgy tartják, hogy a Cova és Marchesi az a két üzlet, ahol a legjobb hagyományos olasz karácsonyi kuglófot – panettonét és pandorót – lehet vásárolni.

A Prada hazai vetélytársa, a Trussardi már korábban beszállt a vendéglátásba. Közvetlenül a milánói főtérnél, a Piazza della Scalánál, az előkelő Palazzo Trussardi szálloda földszintjén található a Trussardi kávéház, amely kisebb idegenforgalmi látványosság. A divatház működtet egy luxuséttermet is Ristorante Trussardi alla Scala néven.

 

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Nádházi Norbert lett Magyarországi idei sommelier bajnoka

Nádházi Norbert, a Babel Budapest étterem munkatársa nyerte el a Magyarország sommelier ba…