Főoldal Hírek Átólzéig Kihalnak a kedvenc alapanyagok?

Kihalnak a kedvenc alapanyagok?

1 perc átlagos olvasási idő
0
1,089
 ehaccp_topbanner3.jpg

Gasztronómiai okokból kipusztulás fenyegeti a keleti kékúszójú tonhalat, az amerikai angolnát, a kínai gömbhalat és a kínai kobrát – közölte a Természetvédelmi Világszövetség, amely közzétette a fajok aktualizált veszélyeztettségi listáját.

A svájci székhelyű szervezet szerint a vörös lista „kihalás fenyegette” kategóriájába újonnan felkerült halfajok létét leginkább a japán piacot megcélzó halászat túlzásba vitele veszélyezteti. A tonhal például a szusi népszerű hozzávalója, ezért Japán a világ legnagyobb tonhalfogyasztója, az angolna és a kínai gömbhal is ínyencfalat a szigetországban, míg a kínai kobrát leginkább Hongkongban kedvelik. (forrás: MTI / Index, foto: Kolbe Gábor)

 

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Elsőként készít hazánkban angyalhaj csokoládéból fagylaltot a híres cukrászséf

Sorok állnak a mindössze 550 forintért kínált fagyiért A dubaji csoki őrület után idén tav…