Átólzéig Kihalnak a kedvenc alapanyagok? Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2014-11-17 1 perc átlagos olvasási idő 0 1,001 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr Gasztronómiai okokból kipusztulás fenyegeti a keleti kékúszójú tonhalat, az amerikai angolnát, a kínai gömbhalat és a kínai kobrát – közölte a Természetvédelmi Világszövetség, amely közzétette a fajok aktualizált veszélyeztettségi listáját. A svájci székhelyű szervezet szerint a vörös lista “kihalás fenyegette” kategóriájába újonnan felkerült halfajok létét leginkább a japán piacot megcélzó halászat túlzásba vitele veszélyezteti. A tonhal például a szusi népszerű hozzávalója, ezért Japán a világ legnagyobb tonhalfogyasztója, az angolna és a kínai gömbhal is ínyencfalat a szigetországban, míg a kínai kobrát leginkább Hongkongban kedvelik. (forrás: MTI / Index, foto: Kolbe Gábor)
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
Upfield – Nyári receptinspiráció A nyári szezon beindultával szeretnénk nektek egy kis receptinspirációval kedveskedni az Upfield Professional jóvoltából. …
Veszélyben vannak a szlovén tenger koralljai a klímaváltozás miatt Az Adriai-tenger szlovén részét sem kímélte az elmúlt évtizedekben a klímaváltozás, ezzel fenyegetve az …
Vége felé közeledik a Magyar Élelmiszerbank Egyesület harmadik Együnk Egymásért Adománygyűjtő akciója. Vége felé közeledik a Magyar Élelmiszerbank Egyesület harmadik Együnk Egymásért Adománygyűjtő akciója.Országos szinten több …