Átólzéig Kihalnak a kedvenc alapanyagok? Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2014-11-17 1 perc átlagos olvasási idő 0 1,089 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr Gasztronómiai okokból kipusztulás fenyegeti a keleti kékúszójú tonhalat, az amerikai angolnát, a kínai gömbhalat és a kínai kobrát – közölte a Természetvédelmi Világszövetség, amely közzétette a fajok aktualizált veszélyeztettségi listáját. A svájci székhelyű szervezet szerint a vörös lista „kihalás fenyegette” kategóriájába újonnan felkerült halfajok létét leginkább a japán piacot megcélzó halászat túlzásba vitele veszélyezteti. A tonhal például a szusi népszerű hozzávalója, ezért Japán a világ legnagyobb tonhalfogyasztója, az angolna és a kínai gömbhal is ínyencfalat a szigetországban, míg a kínai kobrát leginkább Hongkongban kedvelik. (forrás: MTI / Index, foto: Kolbe Gábor)
Hrúz Mária konyhájában főzték meg Petőfi kedvenceit Szalkszentmárton fontos helyett foglal el Petőfi életében: apja egy időben itt bérelt vendégfogadót és …
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
Közös európai szabályokat sürgetett az idegenforgalom újraindítására az olasz turisztikai miniszter A nyár közeledtével a tagállamokban közös szabályrendszerre van szükség a turisták fogadására Massimo Garavaglia …
Szombattól látogatható a Betlehemi jászolkiállítás a Néprajzi Múzeumban Szombattól látogatható a Betlehemi jászolkiállítás a Néprajzi Múzeumban Szombattól látogatható a …