Főoldal Hírek Átólzéig Kihalnak a kedvenc alapanyagok?

Kihalnak a kedvenc alapanyagok?

1 perc átlagos olvasási idő
0
886
 ehaccp_topbanner3.jpg

Gasztronómiai okokból kipusztulás fenyegeti a keleti kékúszójú tonhalat, az amerikai angolnát, a kínai gömbhalat és a kínai kobrát – közölte a Természetvédelmi Világszövetség, amely közzétette a fajok aktualizált veszélyeztettségi listáját.

A svájci székhelyű szervezet szerint a vörös lista “kihalás fenyegette” kategóriájába újonnan felkerült halfajok létét leginkább a japán piacot megcélzó halászat túlzásba vitele veszélyezteti. A tonhal például a szusi népszerű hozzávalója, ezért Japán a világ legnagyobb tonhalfogyasztója, az angolna és a kínai gömbhal is ínyencfalat a szigetországban, míg a kínai kobrát leginkább Hongkongban kedvelik. (forrás: MTI / Index, foto: Kolbe Gábor)

 

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Szabadka központjában megnyílt az Öt Kenyér Pékség és Blaha Lujza Cukrászda

2021. szeptember 20-án, néhány hétnyi próbaüzem után hivatalosan is megnyílt a valamikori …