Főoldal Hírek Átólzéig Szilvas gombóc karfiolból, szénhidrát csökkentett lisztből

Szilvas gombóc karfiolból, szénhidrát csökkentett lisztből

1 perc átlagos olvasási idő
0
3,735
Szilvás gombóc
 ehaccp_topbanner3.jpg

Szilvas gombóc karfiolból, szénhidrát csökkentett lisztből

 

Szilvás gombóc

Hozzávalók:

 

  • 60dkg karfiol
  • 2 tojás
  • 35 dkg szénhidrát csökkentett liszt
  • csipet só
  • 1 kávéskanál cukorhelyettesítő. (én dia wellnesst használok)
  • 15 dkg dió

 

Elkészítés:

A karfiolt enyhén sós vízben puhára főzzük, ha kész leturmixoljuk és kihűtjük.

Amikor kihűlt, a 2 tojással, a liszttel, csipet sóval, cukorral összegyúrjuk. Kicsit pihentetjük és gombócokat formálunk belőle (kicsit ragad ezért lisztes kézzel), közben fahéjas szilvát töltünk a közepébe.

Lobogó vízbe tesszük, amikor feljön a víz felszínére, onnantól még 15 percet főzzük alacsonyabb hőfokon. Ezután kiszedjük, és tetszés szerint meghintjük. Én a dióval megszór verziót ettem.

Jó étvágyat kívánok! 

Strobli Mariann, edző, Oldalas magazin

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Az Országos Étterem Hét közönségdíjasai áprilisban fix áras menüvel várják a vendégeket

Az Országos Étterem Hét vendégei által legjobbnak ítélt 22 étteremben április 15. és 21. k…