Főoldal Hírek Átólzéig Szilvas gombóc karfiolból, szénhidrát csökkentett lisztből

Szilvas gombóc karfiolból, szénhidrát csökkentett lisztből

1 perc átlagos olvasási idő
0
3,827
Szilvás gombóc
 ehaccp_topbanner3.jpg

Szilvas gombóc karfiolból, szénhidrát csökkentett lisztből

 

Szilvás gombóc

Hozzávalók:

 

  • 60dkg karfiol
  • 2 tojás
  • 35 dkg szénhidrát csökkentett liszt
  • csipet só
  • 1 kávéskanál cukorhelyettesítő. (én dia wellnesst használok)
  • 15 dkg dió

 

Elkészítés:

A karfiolt enyhén sós vízben puhára főzzük, ha kész leturmixoljuk és kihűtjük.

Amikor kihűlt, a 2 tojással, a liszttel, csipet sóval, cukorral összegyúrjuk. Kicsit pihentetjük és gombócokat formálunk belőle (kicsit ragad ezért lisztes kézzel), közben fahéjas szilvát töltünk a közepébe.

Lobogó vízbe tesszük, amikor feljön a víz felszínére, onnantól még 15 percet főzzük alacsonyabb hőfokon. Ezután kiszedjük, és tetszés szerint meghintjük. Én a dióval megszór verziót ettem.

Jó étvágyat kívánok! 

Strobli Mariann, edző, Oldalas magazin

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Elkészült a Magyarország étele – A nemzet egy darabja című dal

Íme a Magyarország étele – A nemzet egy darabja című dal     Az ötletgazda…