Főoldal Hírek Átólzéig Ropogós csülök, hagymás, pirított burgonyával

Ropogós csülök, hagymás, pirított burgonyával

2 perc átlagos olvasási idő
0
5,141
Oldalas magazin
 ehaccp_topbanner3.jpg

Ropogós csülök, hagymás, pirított burgonyával 

 

Oldalas magazin

Hozzávalók (4 személyre):

          

  • 2 kicsi vagy egy nagy sertéscsülök
  • 1 sárgarépa
  • 1 póréhagyma
  • 1 hagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 8 gerezd fokhagyma
  • 1 kg burgonya
  • 30 dkg vöröshagyma
  • 1 dl olaj
  • babérlevél
  • Bors
  • Rozmaring

 

Elkészítés:

A csülköt és a zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk. Egy lábasba két annyi vizet öntünk, hogy a csülköt ellepje, beletesszük a sárgarépát, a póréhagymát, a petrezselymet, a hagymát, a babérlevelet, fokhagymát, megsózzuk és borsozzuk, gyöngyöző forrással főzzük. 1,5-2 óra elteltével a csülköt kivesszük, lecsepegtetjük, és szárazra töröljük. Majd szeleteljük és forró serpenyőben ropogósra sütjük. Közben hájában főtt burgonyát készítünk.

A héjában főtt burgonyát felkarikázzuk, majd forró serpenyőben, a felvágott lepirított vöröshagymán, durvára őrölt borssal és rozmaringgal átpirítjuk.

A csülköt a pirított burgonyára tálaljuk.

 
Jó étvágyat kívánunk!

 A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4.

www.nagyfatal.hu

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Megjelent az Oldalas magazin 2021. márciusi száma!

Ez <mint ahogyan magazinunk korábbi számai is>, mindenki számára ingyenesen és azonn…