Főoldal Hírek Átólzéig Ropogós csülök, hagymás, pirított burgonyával

Ropogós csülök, hagymás, pirított burgonyával

2 perc átlagos olvasási idő
0
7,813
Oldalas magazin
 ehaccp_topbanner3.jpg

Ropogós csülök, hagymás, pirított burgonyával 

 

Oldalas magazin

Hozzávalók (4 személyre):

          

  • 2 kicsi vagy egy nagy sertéscsülök
  • 1 sárgarépa
  • 1 póréhagyma
  • 1 hagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 8 gerezd fokhagyma
  • 1 kg burgonya
  • 30 dkg vöröshagyma
  • 1 dl olaj
  • babérlevél
  • Bors
  • Rozmaring

 

Elkészítés:

A csülköt és a zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk. Egy lábasba két annyi vizet öntünk, hogy a csülköt ellepje, beletesszük a sárgarépát, a póréhagymát, a petrezselymet, a hagymát, a babérlevelet, fokhagymát, megsózzuk és borsozzuk, gyöngyöző forrással főzzük. 1,5-2 óra elteltével a csülköt kivesszük, lecsepegtetjük, és szárazra töröljük. Majd szeleteljük és forró serpenyőben ropogósra sütjük. Közben hájában főtt burgonyát készítünk.

A héjában főtt burgonyát felkarikázzuk, majd forró serpenyőben, a felvágott lepirított vöröshagymán, durvára őrölt borssal és rozmaringgal átpirítjuk.

A csülköt a pirított burgonyára tálaljuk.

 
Jó étvágyat kívánunk!

 A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4.

www.nagyfatal.hu

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Világbajnok borválogatás a kétszeres világbajnoki aranyérmes Thummerer Pincészettől

Különleges borválogatással ünnepli 40 éves fennállását a Thummerer Pincészet. Az exkluzív …