Átólzéig VI. Grillázs Majális / Egy aranyérmes tollából / Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2015-05-19 6 perc átlagos olvasási idő 0 1,409 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr VI. Grillázs Majális / Egy aranyérmes tollából / 2015 Május. 17.-én rendezték meg Lajosmizsén az Országos Grillázs Versenyt, ami egy magas szintű grillázskészítő megmérettetés. Az ország több tájáról 47 benevezés érkezett, volt aki több díszmunkával nevezett, közöttük olyan profi cukrászmesterek, cukrásztanárok is akik több éve részt vesznek ezen versenyen. Képviseltették magukat a régi hagyományőrző, a díszmunka készítő és a tanulói kategória művei és művelői is. Rimóczi László a Magyar Grillázs Szövetség elnöke, aki ismerősöm egy közösségi oldalon, az utolsó benevezési napon meglátott egy munkámat és megkérdezte nem vennék e én is részt a versenyen és bíztatott, hogy induljak bátran. Így kezdődött az én versenyen való részvételem. Viszont tény, hogy a családom támogatása, noszogatása kellett ahhoz, hogy bátorságot merítsek. Izgultam, hiszen még nem vettem részt, megmérettetésen, és elmondom, azokat a csodákat látva el is ment minden önbizalmam attól, hogy valamit is nyerjek. Bár versenytársaim bíztattak, hogy ne csüggedjek. Igazuk lett. Hatalmas meglepetés ért, amikor szólítottak és átvehettem az aranyérmet Benke Laci bácsitól, aki többszörös világbajnok, mesterszakács és mestercukrász.A zsűri tagjai mind neves világ és országos bajnok mestercukrászokból állt és Horvát Ferencel a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestület elnökével is találkozhattam. Elmondásuk alapján nehéz dolguk volt, mert rengeteg csodálatos alkotást kellett elbírálniuk. 18 arany, 11 ezüst, 15 bronz, 3 oklevél született valamint több különdíj lett odaitélve és Busznyák Renáta Celldömölki lakos lett immáron másodszor az örzője a Grillázs Majális Vándorserlegének. Első Magyar Fehérasztal Lovagrend Különdíját Rimóczi László kapta hagyományőrzéséért. Fantasztikus érzés volt. Rengeteg szakmai tapasztalatot, tudást szereztem. Élmény volt megismerni azt a sok szakmabeli versenytársat, akik szívesen adtak át egy – egy jól bevált szakmai fogást. Örömmel tapasztaltam, hogy ezen, tortakészítési forma, igen is él, sőt fejlődik. Pedig azt hihetnénk, hogy úgy, mint más régi hagyományok, ez is a feledésbe merült. Láttam az idős generációt, akik örömmel adják át és osztják meg tudásukat a mai generáció erre fogékony emberkéivel. Ma már nem csak a múltból ismert hagyományos készítési forma, hanem a díszmunka készítés is kialakult. A régit ötvözik a modern stílussal, aminek csak a képzelet szab határt. Ezúton szeretnék köszönetet mondani a családomnak, és a rengeteg ismerősnek, barátnak, akiktől azt a rengeteg gratulációt, jókívánságot kaptam. Retek Tímea
Hrúz Mária konyhájában főzték meg Petőfi kedvenceit Szalkszentmárton fontos helyett foglal el Petőfi életében: apja egy időben itt bérelt vendégfogadót és …
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
A trianoni békediktátumra emlékeznek Kárpát-medence-szerte Egész hétvégén és majd hétfőn is a trianoni békediktátumra és annak következményeire emlékeznek a …
A bárányok mégsem hallgatnak? A juhok az egyik legméltánytalanabb módon sztereotipizált állatok. Leginkább azt tartják róluk, hogy buták, …