Ajánló Magyarország étele 2021: Íme, a nevezett ételek Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2021-03-16 4 perc átlagos olvasási idő 1 2,435 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr 2021. évben negyedik alkalommal hirdette meg az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete (ÉTREND) a Felcsúti Letenyey Lajos Gimnázium Szakgimnázium és Szakközépiskola együttműködésével, és a Nemzeti Élelmiszer-lánc Biztonsági Hivatal (NÉBIH) szakmai partnerségével a „Magyarország étele” nevű, élőmunkás melegkonyhai szakácsversenyt, melyre 33 nevezés érkezett. A nevezett ételekben hagyományt, modernséget és furfangot kerestek. A versenyétel egyszerűségében kell, hogy nagyszerű legyen. A pályamunkákkal szemben elvárás volt még, hogy egy átlagosan felszerelt konyhán, nagy mennyiségben is elkészíthetők legyenek. Valamint a nettó bekerülési alapanyagköltség adagonként legfeljebb 1500 forint lehetett. Íme, a 33 nevezett étel fantázianeve: (ABC sorrendben) A Nyúl és a Fácán táncaAz erdő javaBácska vadvilágának ízeDebrői vadulásFejéri szénégetők vadpecsenyéjeGimesi muflon-jerke gerincfiléGöcseji mámorGömöri “Aranyfácán”Káli-bogaKárpátok zengjetekKaszói erdőMályvádi randevúMecsek erdő kincseMuflon a vadonbólMuzsikál az erdő„Nagyerdő” mesés mágiájaNimród fiai: Hunor és MagorNimród szarvasnyakNyúl az akácosbanŐrségi íz-kalandRészeg szarvasSéta az erdőbenSzárnyal a vadvilág…Szarvas/Cékla/vargányaSzarvasbika a zalai erdő szélén hajnali borókaködbenSzekér a Hargitától az ŐrségigSzilvásváradi vadászatTisztelet a vadnak, üdvözlet a vendégnekTomaji nyughatatlan szárnyasVad az avarbanVértesi trófeaVissza a természethezZalai erdők kincsei A verseny a szervezők elmondása szerint a receptúrák kidolgozásával és annak április 9-ig történő leadásával-, majd az elődöntővel folytatódik. A Magyarország étele projekthez támogatóként csatlakozott: Alföld Porcelán Edénygyár Zrt.Naszálytej Zrt. – FittejConinvestBerkelBonduelle Food serviceUpfield ProfessionalOldalas magazinFriedmann KftNika CafeNapkin MagyarországCsom2001 Kft.Duni A Magyarország étele projekthez együttműködő szakmai partnerként csatlakozott: Agrárminisztérium (AM)Nemzeti élelmiszer-lánc Biztonsági Hivatal (NÉBIH)Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK)Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK)Biokontroll Hungária Kft.Biokultúra szövetségEgészséges Táplálkozásért Egyesület (ETE)Liszt Ferenc Általános Iskola II. Magyar Gasztronómia napja: Mérföldkő és országokat átölelő siker Magyarország étele 2023. eredmények Szamos Mátyás-tányérdesszert verseny eredmények Befordúltam a konyhára rajzverseny erdmények Elindult a nevezés a Chaine Ifjúsági Szakácsverseny nemzeti válogatójára
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
Upfield – Nyári receptinspiráció A nyári szezon beindultával szeretnénk nektek egy kis receptinspirációval kedveskedni az Upfield Professional jóvoltából. …
Válás miatt veszélyben egy népszerű brit étterem Michelin-csillaga Pietsch Judit, az MTI különtudósítója jelenti: Veszélybe került egy népszerű brit étterem Michelin-csillaga, de nem …
Sokaknak biztosít megélhetést a méhészkedés A méhészkedés több ezer család megélhetéséhez nyújt jövedelemforrást, s ezáltal közvetve hozzájárul a vidék …