Ajánló Magyarország étele 2021: Íme, a nevezett ételek Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2021-03-16 5 perc átlagos olvasási idő 1 2,738 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr 2021. évben negyedik alkalommal hirdette meg az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete (ÉTREND) a Felcsúti Letenyey Lajos Gimnázium Szakgimnázium és Szakközépiskola együttműködésével, és a Nemzeti Élelmiszer-lánc Biztonsági Hivatal (NÉBIH) szakmai partnerségével a „Magyarország étele” nevű, élőmunkás melegkonyhai szakácsversenyt, melyre 33 nevezés érkezett.A nevezett ételekben hagyományt, modernséget és furfangot kerestek. A versenyétel egyszerűségében kell, hogy nagyszerű legyen. A pályamunkákkal szemben elvárás volt még, hogy egy átlagosan felszerelt konyhán, nagy mennyiségben is elkészíthetők legyenek. Valamint a nettó bekerülési alapanyagköltség adagonként legfeljebb 1500 forint lehetett.Íme, a 33 nevezett étel fantázianeve: (ABC sorrendben)A Nyúl és a Fácán táncaAz erdő javaBácska vadvilágának ízeDebrői vadulásFejéri szénégetők vadpecsenyéjeGimesi muflon-jerke gerincfiléGöcseji mámorGömöri “Aranyfácán”Káli-bogaKárpátok zengjetekKaszói erdőMályvádi randevúMecsek erdő kincseMuflon a vadonbólMuzsikál az erdő„Nagyerdő” mesés mágiájaNimród fiai: Hunor és MagorNimród szarvasnyakNyúl az akácosbanŐrségi íz-kalandRészeg szarvasSéta az erdőbenSzárnyal a vadvilág…Szarvas/Cékla/vargányaSzarvasbika a zalai erdő szélén hajnali borókaködbenSzekér a Hargitától az ŐrségigSzilvásváradi vadászatTisztelet a vadnak, üdvözlet a vendégnekTomaji nyughatatlan szárnyasVad az avarbanVértesi trófeaVissza a természethezZalai erdők kincseiA verseny a szervezők elmondása szerint a receptúrák kidolgozásával és annak április 9-ig történő leadásával-, majd az elődöntővel folytatódik. A Magyarország étele projekthez támogatóként csatlakozott:Alföld Porcelán Edénygyár Zrt.Naszálytej Zrt. – FittejConinvestBerkelBonduelle Food serviceUpfield ProfessionalOldalas magazinFriedmann KftNika CafeNapkin MagyarországCsom2001 Kft.DuniA Magyarország étele projekthez együttműködő szakmai partnerként csatlakozott:Agrárminisztérium (AM)Nemzeti élelmiszer-lánc Biztonsági Hivatal (NÉBIH)Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK)Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK)Biokontroll Hungária Kft.Biokultúra szövetségEgészséges Táplálkozásért Egyesület (ETE)Liszt Ferenc Általános IskolaMennyei újdonság: Megnyílik a Kürtős Fondülde a 11. Kürtőskalács Fesztiválon Chaine Ifjúsági Szakács Világbajnokság Ilyen még nem volt: szürkemarha érkezik a bor városába, Villányba Kulturális programokkal kell kiszakítani a modern kor emberét a virtuális világból A gasztronómia áll a Múzeumok Őszi Fesztiváljának középpontjában
Hrúz Mária konyhájában főzték meg Petőfi kedvenceit Szalkszentmárton fontos helyett foglal el Petőfi életében: apja egy időben itt bérelt vendégfogadót és …
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
Borbás Marcsi: A gazlevest nem csak gazemberek és gazleányok ehetik… Borbás Marcsi: A gazlevest nem csak gazemberek és gazleányok ehetik… Nem is gondolnánk, mi …
Az egészség a tudatos táplálkozással kezdődik: a CEOSZ Ízműves élménykonyhája nem csak a diabétesszel élőket várja A betegszervezet idei receptversenyének nyerteseiről is hamarosan lehull a lepelBudapest, 2022. október 28. – …