Ajánló Magyarország étele 2021: Íme, a nevezett ételek Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2021-03-16 5 perc átlagos olvasási idő 1 853 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr 2021. évben negyedik alkalommal hirdette meg az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete (ÉTREND) a Felcsúti Letenyey Lajos Gimnázium Szakgimnázium és Szakközépiskola együttműködésével, és a Nemzeti Élelmiszer-lánc Biztonsági Hivatal (NÉBIH) szakmai partnerségével a „Magyarország étele” nevű, élőmunkás melegkonyhai szakácsversenyt, melyre 33 nevezés érkezett. A nevezett ételekben hagyományt, modernséget és furfangot kerestek. A versenyétel egyszerűségében kell, hogy nagyszerű legyen. A pályamunkákkal szemben elvárás volt még, hogy egy átlagosan felszerelt konyhán, nagy mennyiségben is elkészíthetők legyenek. Valamint a nettó bekerülési alapanyagköltség adagonként legfeljebb 1500 forint lehetett. Íme, a 33 nevezett étel fantázianeve: (ABC sorrendben) A Nyúl és a Fácán táncaAz erdő javaBácska vadvilágának ízeDebrői vadulásFejéri szénégetők vadpecsenyéjeGimesi muflon-jerke gerincfiléGöcseji mámorGömöri “Aranyfácán”Káli-bogaKárpátok zengjetekKaszói erdőMályvádi randevúMecsek erdő kincseMuflon a vadonbólMuzsikál az erdő„Nagyerdő” mesés mágiájaNimród fiai: Hunor és MagorNimród szarvasnyakNyúl az akácosbanŐrségi íz-kalandRészeg szarvasSéta az erdőbenSzárnyal a vadvilág…Szarvas/Cékla/vargányaSzarvasbika a zalai erdő szélén hajnali borókaködbenSzekér a Hargitától az ŐrségigSzilvásváradi vadászatTisztelet a vadnak, üdvözlet a vendégnekTomaji nyughatatlan szárnyasVad az avarbanVértesi trófeaVissza a természethezZalai erdők kincsei A verseny a szervezők elmondása szerint a receptúrák kidolgozásával és annak április 9-ig történő leadásával-, majd az elődöntővel folytatódik. A Magyarország étele projekthez támogatóként csatlakozott: Alföld Porcelán Edénygyár Zrt.Naszálytej Zrt. – FittejConinvestBerkelBonduelle Food serviceUpfield ProfessionalOldalas magazinFriedmann KftNika CafeNapkin MagyarországCsom2001 Kft.Duni A Magyarország étele projekthez együttműködő szakmai partnerként csatlakozott: Agrárminisztérium (AM)Nemzeti élelmiszer-lánc Biztonsági Hivatal (NÉBIH)Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK)Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK)Biokontroll Hungária Kft.Biokultúra szövetségEgészséges Táplálkozásért Egyesület (ETE)Liszt Ferenc Általános Iskola Gyenge első negyedév után fellendülésben bízik a hazai söripar Országos online kerékpár-népszerűsítő kampány indul AM: a sertéságazat fontos stratégiai terület Utazásra költenének a legtöbben egy friss kutatás szerint A teraszok készülhetnek a nyitásra
Javaslat a turizmusban és vendéglátásban működő ágazatok sikeres újraindulása és kilábalása érdekében
Íme a receptek, amelyekkel Marton Adri a Mikulást várja Adri azt mondja, hogy Mikuláskor ismét előtör belőle a gyermeki énje, így izgatottan, és …
Íme, a legjobb bor-étel párosítások karácsonyra Közeledik a karácsony, ideje összeállítani a vendégváró étlapot! A klasszikus ünnepi fogásokhoz leginkább illő …
Lezárják Magyarország határait, általánosan betiltják a rendezvényeket Lezárják Magyarország határait a személyforgalom elől, hétfő éjféltől pedig minden rendezvényt betiltanak – jelentette …
Elindult a dietetikusképzés a TF-en A sportért felelős államtitkár szerint örömteli, hogy a Testnevelési Egyetemen (TF) elindult a hiánypótló …