Főoldal Hírek Átólzéig Nemzetiségi kultúrák napja lesz a közmédiában május 10-én

Nemzetiségi kultúrák napja lesz a közmédiában május 10-én

4 perc átlagos olvasási idő
0
1,192
 ehaccp_topbanner3.jpg

Nemzetiségi kultúrák napja lesz a közmédiában május 10-én
 

    Nemzetiségi kultúrák napja elnevezéssel tematikus napot tart a közmédia május 10-én abból a célból, hogy a többségi társadalom jobban megismerje a hazánkban élő tizenhárom nemzetiséget.

     Siklósi Beatrix, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) Nemzetiségi, Külhoni, és Kiemelt Projektek Főszerkesztőségének vezetője az MTI-nek elmondta: a közmédia kezdeményezésére született az ötlet, hogy minden évben legyen egy úgynevezett nemzetiségi kultúrák napja, amely a hazai nemzetiségekre irányítja kiemelten a figyelmet. 

    A főszerkesztő közölte, hogy ennek érdekében május 10-én tematikus nap lesz a Duna, a Duna World csatornákon. Az M1  is több helyszínre kapcsol majd és rádióműsorokban is hallhatóak lesznek a magyarországi nemzetiségek életével foglalkozó témák.

    “Ugyanakkor április 20-tól a mediaklikk.hu portálunkon külön oldallal is jelentkezünk” – tette hozzá.

    Siklósi Beatrix elmondta azt is, hogy május 10-én több olyan helyszínről is jelentkezik a műsor élőben, ahol egyszerre  több nemzetiség is együtt él. 

    Kifejtette: színesen, több szemszögből tervezik bemutatni a nemzetiségek kultúráját, hagyományait, a gasztronómiai különlegességeken át zenészek, művészek, színészek közreműködésével egészen a “nemzetiségi foci VB-ig” vagy a népviseleteket rendhagyó módon bemutató divatshow-ig.

    A tematikus napon szeretnének megszólítani olyan híres embereket, akik maguk is valamelyik nemzetiséghez tartozónak vallják magukat. A “Gondolta volna” rovatban pedig neves történelmi személyiségekről is beszélnek majd, akikről nem igazán köztudott, hogy valamelyik magyarországi nemzetiséghez tartoztak – mondta a főszerkesztő.

 

MTI/Pixabay

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Együtt ünneplik idén Debrecenben a város és a költészet napját, valamint a Függetlenségi nyilatkozat évfordulóját

Hármas ünnepre készülnek Debrecenben: április közepén első alkalommal együtt ünneplik meg …