Főoldal Hírek Átólzéig Nemzetiségi kultúrák napja lesz a közmédiában május 10-én

Nemzetiségi kultúrák napja lesz a közmédiában május 10-én

4 perc átlagos olvasási idő
0
1,156
 ehaccp_topbanner3.jpg

Nemzetiségi kultúrák napja lesz a közmédiában május 10-én
 

    Nemzetiségi kultúrák napja elnevezéssel tematikus napot tart a közmédia május 10-én abból a célból, hogy a többségi társadalom jobban megismerje a hazánkban élő tizenhárom nemzetiséget.

     Siklósi Beatrix, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) Nemzetiségi, Külhoni, és Kiemelt Projektek Főszerkesztőségének vezetője az MTI-nek elmondta: a közmédia kezdeményezésére született az ötlet, hogy minden évben legyen egy úgynevezett nemzetiségi kultúrák napja, amely a hazai nemzetiségekre irányítja kiemelten a figyelmet. 

    A főszerkesztő közölte, hogy ennek érdekében május 10-én tematikus nap lesz a Duna, a Duna World csatornákon. Az M1  is több helyszínre kapcsol majd és rádióműsorokban is hallhatóak lesznek a magyarországi nemzetiségek életével foglalkozó témák.

    “Ugyanakkor április 20-tól a mediaklikk.hu portálunkon külön oldallal is jelentkezünk” – tette hozzá.

    Siklósi Beatrix elmondta azt is, hogy május 10-én több olyan helyszínről is jelentkezik a műsor élőben, ahol egyszerre  több nemzetiség is együtt él. 

    Kifejtette: színesen, több szemszögből tervezik bemutatni a nemzetiségek kultúráját, hagyományait, a gasztronómiai különlegességeken át zenészek, művészek, színészek közreműködésével egészen a “nemzetiségi foci VB-ig” vagy a népviseleteket rendhagyó módon bemutató divatshow-ig.

    A tematikus napon szeretnének megszólítani olyan híres embereket, akik maguk is valamelyik nemzetiséghez tartozónak vallják magukat. A “Gondolta volna” rovatban pedig neves történelmi személyiségekről is beszélnek majd, akikről nem igazán köztudott, hogy valamelyik magyarországi nemzetiséghez tartoztak – mondta a főszerkesztő.

 

MTI/Pixabay

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Négy országból 1763 pálinka és párlat

Az Ongai Kulturális Egyesület által szervezett XIII. Quintessence Pálinka- és Párlatversen…