Főoldal Hírek Receptek Márton napi libasült, tejszínes vörös lencsével recept

Márton napi libasült, tejszínes vörös lencsével recept

3 perc átlagos olvasási idő
0
2,058
 ehaccp_topbanner3.jpg

Márton napi libasült, tejszínes vörös lencsével recept

A hagyományos libasült az én elképzelésem szerint került az asztalra. Természetesen akinek nem jön be az üde tejszínes kíséret, az készítsen hozzá tört krumplit és párolt káposztát. A lényeg úgyis változatlan marad.

Recept 2 személyre:

  • 2 libacomb
  • 10 dkg vörös lencse
  • 2 szál szárzeller
  • 1 dl főzőtejszín
  • Metélőhagyma

Lépesek a következők:

1., Főzzük elő a libacombokat. A libacomb előkészítéséhez kattints ide.

2., Elkészítjük a lencsét. Érdemes előző este megfőzni a libát, mert a gazdag ízvilágú főzővíz kitűnő a lencse megfőzéséhez. Egy lábasba tegyük bele az átmosott lencsét, majd rövid lében főzzük kb. 25 percig. Közben folyamatosan pótoljuk a folyadékot.

A szárzellert vágjuk kisméretű kockákra, és amint kezd puhulni a lencse, adjuk hozzá. Öntsük fel tejszínnel és addig főzzük, amíg a felesleges víz ki nem párolódik belőle. Ezt kavarással is elősegíthetjük. Ezzel az eljárással nem kell lisztes sűrítést használnunk.

3., Megsütjük a libát. A libát tegyük sütőlemezre, borsozzuk és öntsünk rá fűszeres (vagy sima) olajat. Grill módban süssük 6-8 percig.

A recept Stiller Tamás, a www.schef.hu website szerzője tollából származik! 

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Receptek

Cikk ajánló

Programsorozattal ünnepli Budapest egyesítésének 151. évfordulóját a fővárosban

Háromnapos programsorozattal ünnepeli Budapest egyesítésének 151. évfordulóját november 15…