Átólzéig Receptek Malacsült káposztával és aszalt gyümölcsökkel töltve recept Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2014-10-24 6 perc átlagos olvasási idő 0 1,246 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr Malacsült káposztával és aszalt gyümölcsökkel töltve recept Játékos a cím, de az étel sikere nem a szerencsén múlt. Az aszalt gyümölcsök édessége és a káposzta savanyúsága egyedien olvadt össze a sütőben és rendkívül különlegessé tette az omlósra sült malac combot. A bőr fantasztikusan ropogós volt, és ahogy szalonnasütéskor szoktam, a legvégére hagytam. Rá egy pohár jó pince-hűs szürkebarát és desszertnek ejtőzés a levegőn. Ez igen! A recept hozzávalói 2-4 személyre: 1 bőrös malac comb (kb 1 kg) 10 dkg savanyú káposzta 10 dkg aszalt vörös áfonya 10 dkg aszalt sárgabarack 1 marék friss kakukkfű 1 marék friss rozmaring Só, frissen őrölt bors 4-8 db kukorica 1., Kezdjük el főzni héjában a kukoricát enyhén sós vízben. Rendszerint fedő alatt másfél két óra kell, hogy megpuhuljon. 2., Tegyük egy tálba a káposztát, sózzuk és borsozzuk. A sárgabarackot az áfonyához hasonló méretűre vágjuk fel, majd mindkettőt adjuk a káposztához. Most jöhetnek a zöld fűszerek, ezeket tépkedjük bele, majd forgassuk össze az egészet. Éles késsel 2 cm-enként vagdossuk be a bőrt, mielőtt elválasztjuk a hústól. Utólag már nehezebb lesz. 3., Aki töltött már csirkecombot, annak ez a lépés nem lesz akadály. Hasonló a művelet, de rá kell segíteni. A folyamat a következő, de előtte melegítsük a sütőt 150 fokra: – ha leegyszerűsítjük a hús alakját, akkor felülnézetből (ahol a bőr borítja) olyan, mint 1 téglalap: van 2 rövid, meg 2 hosszú oldala. Az egyik hosszú oldalt a zsír és a hús között vágjuk be. Éles késsel, folyamatos vágásokkal válasszuk el a zsíros bőrt a hústól. 4., Ha kész, kezdjük el betömködni a káposztás tölteléket a bőr alá. Lehetünk határozottabbak, mert nem fog elszakadni vagy kilyukadni. Ha ez kész és minden a helyén van, akkor hústűvel tűzzük a bőrt a húshoz. Öntsünk rá olajat, majd sózzuk és borsozzuk meg minden oldalát. 5., Tegyük tepsibe és mehet a sütőbe kb. 45 percig. Időnként locsoljuk meg az alatta képződött olajos szafttal. Ha már nyitva a sütő ajtó, akkor nézzük meg, hogy a bevágásaink mennyire sikerültek jól és korrigáljunk rajta: nyugodtan vágjuk tovább a bőrt. Az alatta lévő zsír is jobban kisül és ropogósabb lesz. 6., Tegyük egy lépcsővel lentebb a tepsit és kapcsoljunk grill módba. Aki még nem próbálta, annak mondom, hogy csak akkor kapcsol be a fűtőszál, ha teljesen kitekerjük a hőfokszabályzót. Csutkára! Finom ropogós lesz a bőr és szépen kisül a zsírja is. Ez kb. 10-15 perc. 7., Lassan a kukoricánk is megfő, amit úgy is leellenőrizhetünk, hogy megszúrjuk egy hústűvel a szemeket, és ha elég puha, akkor készen is vagyunk. A recept Stiller Tamás, a www.schef.hu website szerzője tollából származik!
Hrúz Mária konyhájában főzték meg Petőfi kedvenceit Szalkszentmárton fontos helyett foglal el Petőfi életében: apja egy időben itt bérelt vendégfogadót és …
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
Hogyan készítsük fel a bőrünket nyárra? Hogyan készítsük fel a bőrünket nyárra? Ha bőrgyógyászati beavatkozásra készülünk, nem érdemes halogatni, …
Gasztronauta: Molekuláris technológiák frigye a gyakorlatban 1. Gasztronauta: Molekuláris technológiák frigye a gyakorlatban 1. 15 éve találkoztam először a …