Főoldal Hírek Ajánló Magyarország tortája újratöltve

Magyarország tortája újratöltve

9 perc átlagos olvasási idő
0
1,320
 ehaccp_topbanner3.jpg

Magyarország tortája újratöltve

 

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete 2016. évre is meghirdette a „Magyarország Tortája” versenyt, jelentkezni 2016. február 29-ig lehet.

A pályázat továbbra is nyitott, az Ipartestület rendes tagjain kívül is nevezhetnek cukrászdák. Azonban újítás, hogy a versenyre a cukrászdák mellett, már vendéglátó tevékenységet folytató vállalkozások is nevezhetnek, 

Szerkesztőségünkhöz eljuttatott versenykiírást változtatás nélkül az alábbiakaban közöljük:

“Magyarország Tortája – Versenykiírás 2016.

 

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete 2016. évre is meghirdeti a „Magyarország Tortája” versenyt.

A pályázat továbbra is nyitott, az Ipartestület rendes tagjain kívül is nevezhetnek cukrászdák. A versenyre azonban csak cukrászdák, vagy vendéglátó tevékenységet folytató vállalkozások nevezhetnek, magánszemélyek nevezését nem fogadjuk. Minden versenyző maximum 2 db tortával nevezhet.

A nevezési díj ipartestületi tagok számára 5.000 Ft / torta.

Nem ipartestületi tagok számára a nevezési díj 20.000 Ft / torta, amely egy éves kedvezményes ipartestületi tagdíjat is magában foglal.

A nyertes torta lesz 2016. év „Magyarország Tortája”. A nyertes receptet nyilvánosságra hozzuk, és augusztus 20.-ától országszerte árusítható lesz.

Új, kreatív ötleteket, elsősorban magyaros ízvilágú, az ünneppel összefüggésbe hozható tortákat várunk.

Külön felhívjuk a nevezők figyelmét, hogy NE már évek óta árusított tortáikkal nevezzenek, a verseny egyik célja, hogy új, kreatív magyar receptek és sütemények keletkezzenek általa. A korábbi években a versenyre már nevezett tortával nem lehet nevezni!

A versenymunkák nem tartalmazhatnak:

–          aromákat

–          fondokat

–          növényi habot

–          margarint

–          modell burkolóanyagot.

 

A nevezett torták:

–          22-24 cm átmérőjű kerek alakúak lehetnek

–          minimum 3, maximum 5 textúrát tartalmazzanak

–          magassága max. 8 cm + dekoráció lehet.

 

Értékelési szempontok: íz/ ízek harmóniája, küllem, Magyarországhoz/az ünnephez való köthetőség, kreativitás/innováció, praktikum és ár/érték arány.

Az első zsűrizési körből 10 torta jut tovább a következő fordulókba. A júliusi döntő zsűrizésnél az utolsó fordulóba jutott tortákat a zsűrizés helyszínén kell majd elkészíteni.

Az első tíz továbbjutó torta kiválasztását a BaGaTech Sütőipari, Cukrászati és Gasztrotechnikai Szakkiállítás szakmai napjain tartjuk, 2016. március 10-11-én. A zsűrizés élőben a szakmai közönség előtt zajlik. Minden nevezett torta vitrinekben ki lesz állítva, a versenyzők és a látogatók is láthatják, hallhatják a versenymunkák értékelését. Az értékeléskor a nevezett torták készítői sem a zsűri, sem a közönség előtt nem ismertek, a készítőket csak az értékelés után, a készítők hozzájárulásával hozzuk nyilvánosságra.

A recepteket a nevezési laphoz mellékelni kell, a nevezési határidő betartásával!

Nevezései határidő: 2016. február 29.

A nevezési lap honlapunkról (www.cukraszat.net) letölthető.

Minden nevezett versenyzőnek visszaigazolást küldünk, melyben tájékoztatni fogjuk a verseny menetéről.

A nyertes pályázó vállalja, hogy a pontos receptet mindennemű ellenszolgáltatás nélkül a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének rendelkezésére bocsátja, aki azt nyilvánosságra hozza. A nyertes pályázó semmilyen követeléssel nem állhat elő sem a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületével, sem az augusztus 20.-tól a tortát árusító cukrászdákkal szemben.

A nyertes pályázó az Ipartestülettől oklevelet kap, valamint az eddigi tapasztalatok alapján nagy médiaérdeklődésre (rádió, televízió, nyomtatott sajtó) számíthat. A médiafelkérések elfogadása a nyertes pályázó és a szakma különös érdeke, így a nyertes pályázótól elvárt kötelesség!

Minden kedves Kolléga nevezését szeretettel várjuk.

Az Ipartestület ügyvezetősége”

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Ajánló

Cikk ajánló

A csomagolóanyagok új korszakát hozzák el a MATE kutatói

Gödöllő, 2024. május 14. – Napjainkban számos területen vált kardinális kérdéssé a fenntar…