Ajánló Magyarország tortája újratöltve Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2015-12-09 9 perc átlagos olvasási idő 0 1,331 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr Magyarország tortája újratöltve A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete 2016. évre is meghirdette a „Magyarország Tortája” versenyt, jelentkezni 2016. február 29-ig lehet. A pályázat továbbra is nyitott, az Ipartestület rendes tagjain kívül is nevezhetnek cukrászdák. Azonban újítás, hogy a versenyre a cukrászdák mellett, már vendéglátó tevékenységet folytató vállalkozások is nevezhetnek, Szerkesztőségünkhöz eljuttatott versenykiírást változtatás nélkül az alábbiakaban közöljük: „Magyarország Tortája – Versenykiírás 2016. A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete 2016. évre is meghirdeti a „Magyarország Tortája” versenyt. A pályázat továbbra is nyitott, az Ipartestület rendes tagjain kívül is nevezhetnek cukrászdák. A versenyre azonban csak cukrászdák, vagy vendéglátó tevékenységet folytató vállalkozások nevezhetnek, magánszemélyek nevezését nem fogadjuk. Minden versenyző maximum 2 db tortával nevezhet. A nevezési díj ipartestületi tagok számára 5.000 Ft / torta. Nem ipartestületi tagok számára a nevezési díj 20.000 Ft / torta, amely egy éves kedvezményes ipartestületi tagdíjat is magában foglal. A nyertes torta lesz 2016. év „Magyarország Tortája”. A nyertes receptet nyilvánosságra hozzuk, és augusztus 20.-ától országszerte árusítható lesz. Új, kreatív ötleteket, elsősorban magyaros ízvilágú, az ünneppel összefüggésbe hozható tortákat várunk. Külön felhívjuk a nevezők figyelmét, hogy NE már évek óta árusított tortáikkal nevezzenek, a verseny egyik célja, hogy új, kreatív magyar receptek és sütemények keletkezzenek általa. A korábbi években a versenyre már nevezett tortával nem lehet nevezni! A versenymunkák nem tartalmazhatnak: – aromákat – fondokat – növényi habot – margarint – modell burkolóanyagot. A nevezett torták: – 22-24 cm átmérőjű kerek alakúak lehetnek – minimum 3, maximum 5 textúrát tartalmazzanak – magassága max. 8 cm + dekoráció lehet. Értékelési szempontok: íz/ ízek harmóniája, küllem, Magyarországhoz/az ünnephez való köthetőség, kreativitás/innováció, praktikum és ár/érték arány. Az első zsűrizési körből 10 torta jut tovább a következő fordulókba. A júliusi döntő zsűrizésnél az utolsó fordulóba jutott tortákat a zsűrizés helyszínén kell majd elkészíteni. Az első tíz továbbjutó torta kiválasztását a BaGaTech Sütőipari, Cukrászati és Gasztrotechnikai Szakkiállítás szakmai napjain tartjuk, 2016. március 10-11-én. A zsűrizés élőben a szakmai közönség előtt zajlik. Minden nevezett torta vitrinekben ki lesz állítva, a versenyzők és a látogatók is láthatják, hallhatják a versenymunkák értékelését. Az értékeléskor a nevezett torták készítői sem a zsűri, sem a közönség előtt nem ismertek, a készítőket csak az értékelés után, a készítők hozzájárulásával hozzuk nyilvánosságra. A recepteket a nevezési laphoz mellékelni kell, a nevezési határidő betartásával! Nevezései határidő: 2016. február 29. A nevezési lap honlapunkról (www.cukraszat.net) letölthető. Minden nevezett versenyzőnek visszaigazolást küldünk, melyben tájékoztatni fogjuk a verseny menetéről. A nyertes pályázó vállalja, hogy a pontos receptet mindennemű ellenszolgáltatás nélkül a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének rendelkezésére bocsátja, aki azt nyilvánosságra hozza. A nyertes pályázó semmilyen követeléssel nem állhat elő sem a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületével, sem az augusztus 20.-tól a tortát árusító cukrászdákkal szemben. A nyertes pályázó az Ipartestülettől oklevelet kap, valamint az eddigi tapasztalatok alapján nagy médiaérdeklődésre (rádió, televízió, nyomtatott sajtó) számíthat. A médiafelkérések elfogadása a nyertes pályázó és a szakma különös érdeke, így a nyertes pályázótól elvárt kötelesség! Minden kedves Kolléga nevezését szeretettel várjuk. Az Ipartestület ügyvezetősége”
Hrúz Mária konyhájában főzték meg Petőfi kedvenceit Szalkszentmárton fontos helyett foglal el Petőfi életében: apja egy időben itt bérelt vendégfogadót és …
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
Hogyan vigyázzunk egészségünkre a nagy hidegben? A hőmérséklet változása, a betörő hidegfront, illetve a tartós hideg jelentősen megterheli szervezetünket. A …
Folytatódik az élelmiszerpazarlás elleni program Folytatódik a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) élelmiszerpazarlás elleni programja, a Maradék nélkül – közölte …