Főoldal Hírek Ajánló Magyarország tortája újratöltve

Magyarország tortája újratöltve

9 perc átlagos olvasási idő
0
1,245
 ehaccp_topbanner3.jpg

Magyarország tortája újratöltve

 

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete 2016. évre is meghirdette a „Magyarország Tortája” versenyt, jelentkezni 2016. február 29-ig lehet.

A pályázat továbbra is nyitott, az Ipartestület rendes tagjain kívül is nevezhetnek cukrászdák. Azonban újítás, hogy a versenyre a cukrászdák mellett, már vendéglátó tevékenységet folytató vállalkozások is nevezhetnek, 

Szerkesztőségünkhöz eljuttatott versenykiírást változtatás nélkül az alábbiakaban közöljük:

“Magyarország Tortája – Versenykiírás 2016.

 

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete 2016. évre is meghirdeti a „Magyarország Tortája” versenyt.

A pályázat továbbra is nyitott, az Ipartestület rendes tagjain kívül is nevezhetnek cukrászdák. A versenyre azonban csak cukrászdák, vagy vendéglátó tevékenységet folytató vállalkozások nevezhetnek, magánszemélyek nevezését nem fogadjuk. Minden versenyző maximum 2 db tortával nevezhet.

A nevezési díj ipartestületi tagok számára 5.000 Ft / torta.

Nem ipartestületi tagok számára a nevezési díj 20.000 Ft / torta, amely egy éves kedvezményes ipartestületi tagdíjat is magában foglal.

A nyertes torta lesz 2016. év „Magyarország Tortája”. A nyertes receptet nyilvánosságra hozzuk, és augusztus 20.-ától országszerte árusítható lesz.

Új, kreatív ötleteket, elsősorban magyaros ízvilágú, az ünneppel összefüggésbe hozható tortákat várunk.

Külön felhívjuk a nevezők figyelmét, hogy NE már évek óta árusított tortáikkal nevezzenek, a verseny egyik célja, hogy új, kreatív magyar receptek és sütemények keletkezzenek általa. A korábbi években a versenyre már nevezett tortával nem lehet nevezni!

A versenymunkák nem tartalmazhatnak:

–          aromákat

–          fondokat

–          növényi habot

–          margarint

–          modell burkolóanyagot.

 

A nevezett torták:

–          22-24 cm átmérőjű kerek alakúak lehetnek

–          minimum 3, maximum 5 textúrát tartalmazzanak

–          magassága max. 8 cm + dekoráció lehet.

 

Értékelési szempontok: íz/ ízek harmóniája, küllem, Magyarországhoz/az ünnephez való köthetőség, kreativitás/innováció, praktikum és ár/érték arány.

Az első zsűrizési körből 10 torta jut tovább a következő fordulókba. A júliusi döntő zsűrizésnél az utolsó fordulóba jutott tortákat a zsűrizés helyszínén kell majd elkészíteni.

Az első tíz továbbjutó torta kiválasztását a BaGaTech Sütőipari, Cukrászati és Gasztrotechnikai Szakkiállítás szakmai napjain tartjuk, 2016. március 10-11-én. A zsűrizés élőben a szakmai közönség előtt zajlik. Minden nevezett torta vitrinekben ki lesz állítva, a versenyzők és a látogatók is láthatják, hallhatják a versenymunkák értékelését. Az értékeléskor a nevezett torták készítői sem a zsűri, sem a közönség előtt nem ismertek, a készítőket csak az értékelés után, a készítők hozzájárulásával hozzuk nyilvánosságra.

A recepteket a nevezési laphoz mellékelni kell, a nevezési határidő betartásával!

Nevezései határidő: 2016. február 29.

A nevezési lap honlapunkról (www.cukraszat.net) letölthető.

Minden nevezett versenyzőnek visszaigazolást küldünk, melyben tájékoztatni fogjuk a verseny menetéről.

A nyertes pályázó vállalja, hogy a pontos receptet mindennemű ellenszolgáltatás nélkül a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének rendelkezésére bocsátja, aki azt nyilvánosságra hozza. A nyertes pályázó semmilyen követeléssel nem állhat elő sem a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületével, sem az augusztus 20.-tól a tortát árusító cukrászdákkal szemben.

A nyertes pályázó az Ipartestülettől oklevelet kap, valamint az eddigi tapasztalatok alapján nagy médiaérdeklődésre (rádió, televízió, nyomtatott sajtó) számíthat. A médiafelkérések elfogadása a nyertes pályázó és a szakma különös érdeke, így a nyertes pályázótól elvárt kötelesség!

Minden kedves Kolléga nevezését szeretettel várjuk.

Az Ipartestület ügyvezetősége”

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Ajánló

Cikk ajánló

II. Magyar Gasztronómia napja: Mérföldkő és országokat átölelő siker

Szombaton rendezték meg Felcsúton a II. Magyar gasztronómia napja című rendezvényt, melyne…