Átólzéig Milyen lett az újragondolt közétkeztetés? Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2017-01-05 2 perc átlagos olvasási idő 0 1,459 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr Életszerűbb lett a közétkeztetési rendelet új változata ‒ mondta a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének főtitkára az M1-en. Erdélyi-Sipos Aliz azt mondta, a tapasztalatok szerint a legnehezebben elfogadható szabály a két évvel ezelőtt bevezetett rendeletben a felhasznált só mennyiségének csökkentése volt, hiszen az eredeti rendeletben átmenet nélkül kellett a bölcsődékben és óvodákban kínált ételek sómennyiségét csökkenteni; az új változat ezen enyhít egy keveset. Hangsúlyozta, a megváltoztatott rendelet után életszerűbb, azonban a helyes táplálkozási kritériumoknak továbbra is megfelelő jogszabály született. A szakember szerint ugyanakkor nem elég csak a közétkeztetést megreformálni, az otthon készített ételeknél is törekedni kellene a helyes táplálkozásra, amihez praktikus segítséget nyújt a szövetség honlapján az Okostányér elnevezésű felület. MTI Kép: Pixabay
Hrúz Mária konyhájában főzték meg Petőfi kedvenceit Szalkszentmárton fontos helyett foglal el Petőfi életében: apja egy időben itt bérelt vendégfogadót és …
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
Hungarikum lehet a csipetkével készült alföldi marhagulyás Hungarikum lehet a csipetkével készült alföldi marhagulyás A Magyar Gulyás Gasztro-Turisztikai Egyesület kezdeményezte a …
A sertéshúst népszerűsíti az Agrárminisztérium Az ünnepek közeledtével az Agrárminisztérium, az Agrármarketing Centrum (AMC), valamint a Vágóállat és Hús …