Csőposta Magyarország tortája 2016. újratöltve Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2016-03-07 5 perc átlagos olvasási idő 0 818 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr Magyarország tortája 2016. újratöltve A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete idén tizedik alkalommal hirdette meg a „Magyarország Tortája”, pályázatot az augusztus 20-i nemzeti ünnepünk alkalmából, államalapító Szent István köszöntésére. A 2007-ben indult kezdeményezés évről-évre egyre nagyobb népszerűségnek örvend, egyre több cukrászda verseng a címért, a nyertes tortát hatalmas érdeklődés kíséri. Az új, kreatív ötletek és különleges ízvilágok minden évben nagy izgalommal és várakozással töltik meg a versenyidőszakot, melyet most a közönség is testközelből megtapasztalhat, hisz közeleg az első zsűrizési kör, mely ezúttal élőben, szakmai közönség előtt kerül megrendezésre a BaGaTech Sütőipari, Cukrászati és Gasztrotechnikai Szakkiállításon. A szakmai zsűri négy fordulós értékelés után hirdeti ki a győztest. Az első körben, 2016. március 10-11-én, az anonim nevezett tortákból választják ki a tíz továbbjutót. Minden nevezett torta vitrinekben ki lesz állítva, a versenyzők és a látogatók is láthatják, hallhatják a versenymunkák értékelését. A júniusi második körben újrakóstolják a továbbjutott tortákat és kiválasztják a három döntőst. Júliusban, a harmadik körben a három döntős alkotás készítőivel konzultálva a zsűri javaslatokat tesz a torták további tökéletesítésére. Végül a negyedik, utolsó zsűrizési körben a tortákat a szakmai zsűri előtt kell elkészítenie a versenyzőknek, ahol újra pontozással választják ki a győztest, hogy augusztusban kihirdethessük az idén jubileumi, tizedik Magyarország Tortáját. A zsűri tagjai: Auguszt Ibolya – Auguszt Cukrászda, Budapest (Fény utca) Varga Margit – Zazzi Cukrászda, Budapest Kiss Zoltán – Családi Kiss Cukrászda, Lajosmizse Pataki Ádám – Pataki Cukrászda, Érd Szűcs Árpád – cukrász chef, Four Seasons Hotel Gresham Palace Budapest Bechmann György – cukrász chef, Radisson Blu Béke Hotel, Zsolnay Kávéház és a nagyközönség részéről Raffer Kunsági Gabriella, aki a SütiChef.hu-ra beküldött sütemény receptjével nyerte el a zsűrizés jogát. Természetesen a nagyközönségről sem feledkezünk meg, március 12-én szombaton, a kiállítás közönségnapján, a korábbi kilenc, a nyertesek által készített eredeti „Magyarország Tortája” kedvezményes áron lesz megkóstolható – a készlet erejéig.
Íme a receptek, amelyekkel Marton Adri a Mikulást várja Adri azt mondja, hogy Mikuláskor ismét előtör belőle a gyermeki énje, így izgatottan, és …
Íme, a legjobb bor-étel párosítások karácsonyra Közeledik a karácsony, ideje összeállítani a vendégváró étlapot! A klasszikus ünnepi fogásokhoz leginkább illő …
Változik az utalványok áfaszabályozása Módosulnak az utalványok áfaszabályai 2019. január elsejétől. Az új európai uniós jogszabály az utalványt …
Hogyan táplálkozzon a gyerek az iskolában? Célszerű a szülőnek csomagolnia iskolás gyermeke tízóraiját, uzsonnáját – mondta Csengeri Lilla dietetikus az …