Főoldal Hírek Csőposta Magyarország tortája 2016. újratöltve

Magyarország tortája 2016. újratöltve

5 perc átlagos olvasási idő
0
1,030
 ehaccp_topbanner3.jpg

Magyarország tortája 2016. újratöltve

 

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete idén tizedik alkalommal hirdette meg a „Magyarország Tortája”, pályázatot az augusztus 20-i nemzeti ünnepünk alkalmából, államalapító Szent István köszöntésére.

A 2007-ben indult kezdeményezés évről-évre egyre nagyobb népszerűségnek örvend, egyre több cukrászda verseng a címért, a nyertes tortát hatalmas érdeklődés kíséri. 

Az új, kreatív ötletek és különleges ízvilágok minden évben nagy izgalommal és várakozással töltik meg a versenyidőszakot, melyet most a közönség is testközelből megtapasztalhat, hisz közeleg az első zsűrizési kör, mely ezúttal élőben, szakmai közönség előtt kerül megrendezésre a BaGaTech Sütőipari, Cukrászati és Gasztrotechnikai Szakkiállításon.

A szakmai zsűri négy fordulós értékelés után hirdeti ki a győztest. Az első körben, 2016. március 10-11-én, az anonim nevezett tortákból választják ki a tíz továbbjutót. Minden nevezett torta vitrinekben ki lesz állítva, a versenyzők és a látogatók is láthatják, hallhatják a versenymunkák értékelését.

A júniusi második körben újrakóstolják a továbbjutott tortákat és kiválasztják a három döntőst. Júliusban, a harmadik körben a három döntős alkotás készítőivel konzultálva a zsűri javaslatokat tesz a torták további tökéletesítésére. Végül a negyedik, utolsó zsűrizési körben a tortákat a szakmai zsűri előtt kell elkészítenie a versenyzőknek, ahol újra pontozással választják ki a győztest, hogy augusztusban kihirdethessük az idén jubileumi, tizedik Magyarország Tortáját.

 

A zsűri tagjai:

  • Auguszt Ibolya – Auguszt Cukrászda, Budapest (Fény utca)

  • Varga Margit – Zazzi Cukrászda, Budapest

  • Kiss Zoltán – Családi Kiss Cukrászda, Lajosmizse

  • Pataki Ádám – Pataki Cukrászda, Érd

  • Szűcs Árpád – cukrász chef, Four Seasons Hotel Gresham Palace Budapest

  • Bechmann György – cukrász chef, Radisson Blu Béke Hotel, Zsolnay Kávéház

  • és a nagyközönség részéről Raffer Kunsági Gabriella, aki a SütiChef.hu-ra beküldött sütemény receptjével nyerte el a zsűrizés jogát.

 

Természetesen a nagyközönségről sem feledkezünk meg, március 12-én szombaton, a kiállítás közönségnapján, a korábbi kilenc, a nyertesek által készített eredeti „Magyarország Tortája”

kedvezményes áron lesz megkóstolható – a készlet erejéig. 

 
Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Csőposta

Cikk ajánló

A csomagolóanyagok új korszakát hozzák el a MATE kutatói

Gödöllő, 2024. május 14. – Napjainkban számos területen vált kardinális kérdéssé a fenntar…