Csőposta Magyarország tortája 2016. újratöltve Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2016-03-07 5 perc átlagos olvasási idő 0 1,034 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr Magyarország tortája 2016. újratöltve A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete idén tizedik alkalommal hirdette meg a „Magyarország Tortája”, pályázatot az augusztus 20-i nemzeti ünnepünk alkalmából, államalapító Szent István köszöntésére. A 2007-ben indult kezdeményezés évről-évre egyre nagyobb népszerűségnek örvend, egyre több cukrászda verseng a címért, a nyertes tortát hatalmas érdeklődés kíséri. Az új, kreatív ötletek és különleges ízvilágok minden évben nagy izgalommal és várakozással töltik meg a versenyidőszakot, melyet most a közönség is testközelből megtapasztalhat, hisz közeleg az első zsűrizési kör, mely ezúttal élőben, szakmai közönség előtt kerül megrendezésre a BaGaTech Sütőipari, Cukrászati és Gasztrotechnikai Szakkiállításon. A szakmai zsűri négy fordulós értékelés után hirdeti ki a győztest. Az első körben, 2016. március 10-11-én, az anonim nevezett tortákból választják ki a tíz továbbjutót. Minden nevezett torta vitrinekben ki lesz állítva, a versenyzők és a látogatók is láthatják, hallhatják a versenymunkák értékelését. A júniusi második körben újrakóstolják a továbbjutott tortákat és kiválasztják a három döntőst. Júliusban, a harmadik körben a három döntős alkotás készítőivel konzultálva a zsűri javaslatokat tesz a torták további tökéletesítésére. Végül a negyedik, utolsó zsűrizési körben a tortákat a szakmai zsűri előtt kell elkészítenie a versenyzőknek, ahol újra pontozással választják ki a győztest, hogy augusztusban kihirdethessük az idén jubileumi, tizedik Magyarország Tortáját. A zsűri tagjai: Auguszt Ibolya – Auguszt Cukrászda, Budapest (Fény utca) Varga Margit – Zazzi Cukrászda, Budapest Kiss Zoltán – Családi Kiss Cukrászda, Lajosmizse Pataki Ádám – Pataki Cukrászda, Érd Szűcs Árpád – cukrász chef, Four Seasons Hotel Gresham Palace Budapest Bechmann György – cukrász chef, Radisson Blu Béke Hotel, Zsolnay Kávéház és a nagyközönség részéről Raffer Kunsági Gabriella, aki a SütiChef.hu-ra beküldött sütemény receptjével nyerte el a zsűrizés jogát. Természetesen a nagyközönségről sem feledkezünk meg, március 12-én szombaton, a kiállítás közönségnapján, a korábbi kilenc, a nyertesek által készített eredeti „Magyarország Tortája” kedvezményes áron lesz megkóstolható – a készlet erejéig.
Hrúz Mária konyhájában főzték meg Petőfi kedvenceit Szalkszentmárton fontos helyett foglal el Petőfi életében: apja egy időben itt bérelt vendégfogadót és …
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
A Séfklub nem lassít 2021. július 12-én tartotta a Séfklub a soron következő taggyűlését, mely Közgyűlés is volt …
Borverseny Darányi Ignác emlékére Borverseny Darányi Ignác emlékére 2016.április.23.-án a tassi Darányi Ignác Borlovagrend szervezésében, Győrfi Károly …