Főoldal Hírek Csőposta Magyarország tortája 2016. újratöltve

Magyarország tortája 2016. újratöltve

5 perc átlagos olvasási idő
0
893
 ehaccp_topbanner3.jpg

Magyarország tortája 2016. újratöltve

 

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete idén tizedik alkalommal hirdette meg a „Magyarország Tortája”, pályázatot az augusztus 20-i nemzeti ünnepünk alkalmából, államalapító Szent István köszöntésére.

A 2007-ben indult kezdeményezés évről-évre egyre nagyobb népszerűségnek örvend, egyre több cukrászda verseng a címért, a nyertes tortát hatalmas érdeklődés kíséri. 

Az új, kreatív ötletek és különleges ízvilágok minden évben nagy izgalommal és várakozással töltik meg a versenyidőszakot, melyet most a közönség is testközelből megtapasztalhat, hisz közeleg az első zsűrizési kör, mely ezúttal élőben, szakmai közönség előtt kerül megrendezésre a BaGaTech Sütőipari, Cukrászati és Gasztrotechnikai Szakkiállításon.

A szakmai zsűri négy fordulós értékelés után hirdeti ki a győztest. Az első körben, 2016. március 10-11-én, az anonim nevezett tortákból választják ki a tíz továbbjutót. Minden nevezett torta vitrinekben ki lesz állítva, a versenyzők és a látogatók is láthatják, hallhatják a versenymunkák értékelését.

A júniusi második körben újrakóstolják a továbbjutott tortákat és kiválasztják a három döntőst. Júliusban, a harmadik körben a három döntős alkotás készítőivel konzultálva a zsűri javaslatokat tesz a torták további tökéletesítésére. Végül a negyedik, utolsó zsűrizési körben a tortákat a szakmai zsűri előtt kell elkészítenie a versenyzőknek, ahol újra pontozással választják ki a győztest, hogy augusztusban kihirdethessük az idén jubileumi, tizedik Magyarország Tortáját.

 

A zsűri tagjai:

  • Auguszt Ibolya – Auguszt Cukrászda, Budapest (Fény utca)

  • Varga Margit – Zazzi Cukrászda, Budapest

  • Kiss Zoltán – Családi Kiss Cukrászda, Lajosmizse

  • Pataki Ádám – Pataki Cukrászda, Érd

  • Szűcs Árpád – cukrász chef, Four Seasons Hotel Gresham Palace Budapest

  • Bechmann György – cukrász chef, Radisson Blu Béke Hotel, Zsolnay Kávéház

  • és a nagyközönség részéről Raffer Kunsági Gabriella, aki a SütiChef.hu-ra beküldött sütemény receptjével nyerte el a zsűrizés jogát.

 

Természetesen a nagyközönségről sem feledkezünk meg, március 12-én szombaton, a kiállítás közönségnapján, a korábbi kilenc, a nyertesek által készített eredeti „Magyarország Tortája”

kedvezményes áron lesz megkóstolható – a készlet erejéig. 

 
Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Csőposta

Cikk ajánló

Szabadka központjában megnyílt az Öt Kenyér Pékség és Blaha Lujza Cukrászda

2021. szeptember 20-án, néhány hétnyi próbaüzem után hivatalosan is megnyílt a valamikori …