Főoldal Hírek Kultúra Viseletgyűjtemény-kiállítás és operaelőadás Tokajban

Viseletgyűjtemény-kiállítás és operaelőadás Tokajban

4 perc átlagos olvasási idő
0
949
 ehaccp_topbanner3.jpg

A történelmi Magyarország női és férfi viseleteiből nyílik gyűjteményi kiállítás Tokajban, a Világörökségi Bormúzeumban augusztus 20-án, az ünnep előestéjén pedig a Zempléni Fesztivál keretében nagyszabású operaelőadást rendeznek a Fesztiválkatlanban.

viselettortenetikiallitasbormuzeumeu

A Világörökségi Bormúzeum tájékoztatása szerint az államalapítás ünnepén nyíló időszaki kiállítás a történelmi Magyarország területéről összegyűjtött, hiteles és teljes mértékben eredeti viseleteket mutat be a látogatóknak.

A tájegységenként, sok esetben falvanként is változó "viselni valókból" Mészáros Attila néprajzkutató magángyűjteménye révén 9 teljes rend – zoborvidéki, magyarbődi, rimóci, mezőkövesdi, kalocsai, krasznai, mérai, széki és moldvai – női és férfi ünnepi öltözék tekinthető meg a jövő év január elsejéig nyitva tartó tárlaton.

A kiállítást Ágoston Ildikó, a Szabolcs Néptáncegyüttes elnöke nyitja meg, az eseményen Mészáros Attila gyűjteménytulajdonos viseletismertetést tart, és viseletfelvétel-bemutató is várja az érdeklődőket.

A térség legnagyobb szabadtéri koncerthelyszínén, a 2500 néző befogadására alkalmas fesztiválkatlanban augusztus 19-én rendezik a jubileumi, 25. Zempléni Fesztivál egyik legnagyobb szabású rendezvényét. Gioachino Rossini kétfelvonásos operáját, A sevillai borbélyt a Magyar Állami Operaház szólistáival láthatja a közönség Káel Csaba rendezésében.

 

OPH/OrientPressHírügynökseg/mti Kép: bormuzeum.eu

Summary
0 %
Felhasználói értékelés : 0 (0 Szavazat)
Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Kultúra

Cikk ajánló

Szabadka központjában megnyílt az Öt Kenyér Pékség és Blaha Lujza Cukrászda

2021. szeptember 20-án, néhány hétnyi próbaüzem után hivatalosan is megnyílt a valamikori …