Főoldal Hírek Kultúra Viseletgyűjtemény-kiállítás és operaelőadás Tokajban

Viseletgyűjtemény-kiállítás és operaelőadás Tokajban

4 perc átlagos olvasási idő
0
1,061
 ehaccp_topbanner3.jpg

A történelmi Magyarország női és férfi viseleteiből nyílik gyűjteményi kiállítás Tokajban, a Világörökségi Bormúzeumban augusztus 20-án, az ünnep előestéjén pedig a Zempléni Fesztivál keretében nagyszabású operaelőadást rendeznek a Fesztiválkatlanban.

viselettortenetikiallitasbormuzeumeu

A Világörökségi Bormúzeum tájékoztatása szerint az államalapítás ünnepén nyíló időszaki kiállítás a történelmi Magyarország területéről összegyűjtött, hiteles és teljes mértékben eredeti viseleteket mutat be a látogatóknak.

A tájegységenként, sok esetben falvanként is változó "viselni valókból" Mészáros Attila néprajzkutató magángyűjteménye révén 9 teljes rend – zoborvidéki, magyarbődi, rimóci, mezőkövesdi, kalocsai, krasznai, mérai, széki és moldvai – női és férfi ünnepi öltözék tekinthető meg a jövő év január elsejéig nyitva tartó tárlaton.

A kiállítást Ágoston Ildikó, a Szabolcs Néptáncegyüttes elnöke nyitja meg, az eseményen Mészáros Attila gyűjteménytulajdonos viseletismertetést tart, és viseletfelvétel-bemutató is várja az érdeklődőket.

A térség legnagyobb szabadtéri koncerthelyszínén, a 2500 néző befogadására alkalmas fesztiválkatlanban augusztus 19-én rendezik a jubileumi, 25. Zempléni Fesztivál egyik legnagyobb szabású rendezvényét. Gioachino Rossini kétfelvonásos operáját, A sevillai borbélyt a Magyar Állami Operaház szólistáival láthatja a közönség Káel Csaba rendezésében.

 

OPH/OrientPressHírügynökseg/mti Kép: bormuzeum.eu

Summary
0 %
Felhasználói értékelés : 0 (0 Szavazat)
Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Kultúra

Cikk ajánló

Málna mennyország és az újdonság: Kürtős BEJGLIBON lesz a 4. Kürtőskalács Vigalom fő attrakciója

A mákos és diós bejgliről lehet, hogy először a karácsony jut eszedbe, de mit szólnál, ha …