Főoldal Hírek Ajánló „Magyarország étele 2018” szakácsverseny: már az első forduló zsűrizése zajlik

„Magyarország étele 2018” szakácsverseny: már az első forduló zsűrizése zajlik

2 perc átlagos olvasási idő
0
1,673
 ehaccp_topbanner3.jpg

 

Az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete (Séfklub) 2018. évben első alkalommal hirdette meg a Magyarország étele 2018 elnevezésű, élőmunkás meleg konyhai szakácsversenyét.
A versenybe az ország minden tájáról érkeztek a nevezések a versenyezni kívánó csapatoktól. Maximum tizenkét csapat pályaműve jut a május 26-ai döntőbe, mely a Budapesti Gazdasági Egyetemen kerül megrendezésre.

Jelenleg a pályázatok elbírálása zajlik, az eredményt április 9-e utánra ígérik.

 

A verseny rendezői olyan innovatív, de populáris ételek nevezését várták, mely alkalmas lehet arra, hogy a „Magyarország étele 2018” címet elnyerje.

Elvárás volt, hogy az étel a legtöbb <átlagos felszereltségű> konyhán elkészíthető legyen és értékesítési szempontból is megfeleljen a magyar igényeknek. Fontos szempont még, hogy a tradícióra, a hazai alapanyagok megjelenésére hangsúly kerüljön, egyben a magyar étkezési szokásoknak is feleljen meg az étel, melynek nettó 1500 Ft/adag nyersanyagnormából kell kijönnie.

 

A bővebb és részletes kiírás a következő weboldalon olvasható:

Főoldal

 

A verseny szponzorai: Mirbest, Helit Kft., Aviko, GasztroPrémium Kft., Oldalas
magazin

 

A versenyhez az Egészséges Táplálkozásért Egyesület, a Biokontroll Hungária és Biokultúra szövetség már csatlakozott, mint szakmai partner.

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Ajánló

Cikk ajánló

Világbajnok borválogatás a kétszeres világbajnoki aranyérmes Thummerer Pincészettől

Különleges borválogatással ünnepli 40 éves fennállását a Thummerer Pincészet. Az exkluzív …