Főoldal Hírek Ajánló „Magyarország étele 2018” szakácsverseny: már az első forduló zsűrizése zajlik

„Magyarország étele 2018” szakácsverseny: már az első forduló zsűrizése zajlik

2 perc átlagos olvasási idő
0
1,599
 ehaccp_topbanner3.jpg

 

Az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete (Séfklub) 2018. évben első alkalommal hirdette meg a Magyarország étele 2018 elnevezésű, élőmunkás meleg konyhai szakácsversenyét.
A versenybe az ország minden tájáról érkeztek a nevezések a versenyezni kívánó csapatoktól. Maximum tizenkét csapat pályaműve jut a május 26-ai döntőbe, mely a Budapesti Gazdasági Egyetemen kerül megrendezésre.

Jelenleg a pályázatok elbírálása zajlik, az eredményt április 9-e utánra ígérik.

 

A verseny rendezői olyan innovatív, de populáris ételek nevezését várták, mely alkalmas lehet arra, hogy a „Magyarország étele 2018” címet elnyerje.

Elvárás volt, hogy az étel a legtöbb <átlagos felszereltségű> konyhán elkészíthető legyen és értékesítési szempontból is megfeleljen a magyar igényeknek. Fontos szempont még, hogy a tradícióra, a hazai alapanyagok megjelenésére hangsúly kerüljön, egyben a magyar étkezési szokásoknak is feleljen meg az étel, melynek nettó 1500 Ft/adag nyersanyagnormából kell kijönnie.

 

A bővebb és részletes kiírás a következő weboldalon olvasható:

Főoldal

 

A verseny szponzorai: Mirbest, Helit Kft., Aviko, GasztroPrémium Kft., Oldalas
magazin

 

A versenyhez az Egészséges Táplálkozásért Egyesület, a Biokontroll Hungária és Biokultúra szövetség már csatlakozott, mint szakmai partner.

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Ajánló

Cikk ajánló

Magyar házibivaly és gabonával gazdagított Bonduelle zöldségek – Chef workshop

2022. október 3-án rendezte meg az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete soron következő …