Átólzéig Magyarország a német gasztronómia fellegvárában Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2014-11-30 6 perc átlagos olvasási idő 0 920 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr Magyarország a német gasztronómia fellegvárában (MTI) – Magyarország mutatkozik be a legrangosabb német gourmet fesztiválon, amelyet Sylt szigetén rendeznek meg januárban. Az északi-tengeri sziget gasztronómiai jelentőségét mutatja, hogy az alig 100 négyzetkilométeres területre 10 Michelin-csillag jut. Németországban Sylten fordulnak elő a legsűrűbben Michelin-csillagok. A német Beverly Hillsként is emlegetett luxus üdülőhely három étterme kettő ilyennel is büszkélkedhet a nemzetközi csúcsgasztronómiai kalauz 2014-es kiadása szerint, négy további sylti vendéglőnek pedig egy-egy Michelin-csillaga van. A kortárs magyar konyhaművészet ebben a környezetben mutatkozhat be a január 14-én kezdődő ötnapos fesztiválon (Gourmet Festival Sylt), amelyet a 16. alkalommal rendeznek meg. A szervezők alapos környezettanulmány révén választották ki a díszvendég Magyarország nevében fellépő borászokat és szakácsokat. A tokaji borvidékről Szepsy Istvánt hívták meg, Villányból Gere Attilát, Egerből Lőrincz Györgyöt, a Balaton-felvidékről Jásdi Istvánt, a dél-balatoni régióból Légli Ottót, Szekszárdról pedig a Heimann családot. A mesterszakácsok között van Ruprecht László, aki egyebek között a 2011-es magyar uniós elnökség gasztronómiai tanácsadója volt, Takács Lajos, a budapesti Lacipecsenye bisztrókonyha főnöke, Bolyki Péter, a Corinthia Hotel Budapest vezető chéfje, Horváth Gábor, a mádi Gusteau Kulináris Élményműhely főszakácsa, és részt vesz a fesztiválon az első berlini magyar borbisztró, a Budapest Calling képviseletében Christina Hermanszky és Forrai Miklós. Egy-egy szakács és borász közösen mutatja be tudományát, például Gere Attila Ruprecht Lászlóval együtt készít vacsorát Magyar rapszódia öt tételben címmel. A házigazdák vezető sylti gasztro “intézmények”, köztük a két Michelin-csillaggal kitüntetett Söl’ring Hof és az egy csillaggal rendelkező Landhaus Stricker. A nyitó- és a záró fogadáson valamennyi magyar bemutatkozik, és szerveznek két úgynevezett gourmet safarit is, ami azt jelenti, hogy a vendégek öt állomást járnak végig, és mindenhol 2-2 fogást és bort kóstolnak meg. A fesztivál nagy lehetőség, hiszen a kortárs magyar konyhaművészet felkerülhet annak a rétegnek a mentális térképére, amely a német vendéglátás legmagasabb kategóriájának szolgáltatásait veszi igénybe – mondta az MTI-nek Mezősi Csilla, az Magyar Turizmus Zrt. németországi és svájci külképviseletének vezetője, rámutatva, a magyar borkészítés és gasztronómia elérte azt a szintet, hogy ennek a rétegnek az utazóit nem érné csalódás Magyarországon.
Süteménykollekcióval emlékezik a kiegyezés 150. évfordulójára a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete
Íme a receptek, amelyekkel Marton Adri a Mikulást várja Adri azt mondja, hogy Mikuláskor ismét előtör belőle a gyermeki énje, így izgatottan, és …
Íme, a legjobb bor-étel párosítások karácsonyra Közeledik a karácsony, ideje összeállítani a vendégváró étlapot! A klasszikus ünnepi fogásokhoz leginkább illő …
Nem isznak elég vizet a magyar gyerekek egy felmérés szerint Nem isznak elég vizet a magyar gyerekek egy felmérés szerint Nem …
Országos Melanoma Hét: a szűrés életet menthet Budapest, 2019. május 9. – Egyre több a melanomás beteg Magyarországon, pedig a megbetegedés …