Csőposta Magyar sztársajtok a világ körül: hódít a kashkaval, labneh, chilis és levendulás grillsajt Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2020-02-22 10 perc átlagos olvasási idő 0 287 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr Hihetetlen, de magyar sajttal találkozhat a nyaraló a reggeliző asztalán Guineában, Új-Zélandon, de a jordán háziasszonyok ünnepi csemegéje is a Kőröstej labneh sajtjából készült fűszeres golyócska. Trendi londoni helyeken is kínálják a magyar cég Hajdú grillsajtjait, a Kanári-szigeteken pedig a krémsajtjuk nyújt különleges ízélményt. A Kőröstej mert nagyot álmodni. Lássuk csak! A libanoniak 95 százaléka egy bizonyos kashkaval sajtot emel le a polcokról, ha igazi ízélményre vágyik. Ez egy Délkelet-Európából származó sárgás színű, a keményebb mozzarellához hasonló sajt és tradicionálisan gyúrva készül. Azok kedvence, akik a félkemény, enyhén aromás, jól reszelhető sajtokat értékelik. És ami a legérdekesebb – a Közel-Kelet kedvencét Magyarországon készítik, a Kőröstej üzemében. A térségben – Szaúd-Arábiában, Kuvaitban, az Arab Emírségekben, Ománban, Irakban, Szíriában – fogalom a HAJDÚ, de a Róna, Bihar, Kőrös márkákat szintén sokfelé ismerik. Létezik olyan hazai cégcsoport, amelyik évről évre mer nagyot álmodni. A Kőröstej-csoport több mint negyedszázad alatt hatalmassá fejlődött és termékeivel sikert aratott, és nemcsak a már említett a Közel-Keleten, de Európában is éppen úgy, mint a világ másik felén. Jordán háziasszonyok kedvence a magyar labneh” golyó” A Kőröstej labneh sajtja pedig a Távol-Keletiek egyik kedvence. A jordán háziasszonyok golyókat formáznak ebből a sűrű krémes joghurtra hasonlító sajtból, amit olajjal meglocsolva, egzotikus fűszerekkel meghintve fogyasztanak. A Kőröstej szakemberei büszkék arra, hogy a labneh-nek a sajtnagyhatalomként ismert Németországban és Svédországban is nagy a tisztelete. Mediterrán fűszeres, chilis grillsajtok Londonban Chili, lime, levendula, narancs-illatos bors – megannyi ízesítésű halloumi típusú magyar grillsajtot is ismernek, fogyasztanak a világban. Angliában, ahol ezt különösen sokan szeretik, vevők a Kőröstej termékeire, a csoport fontos szereplője lett a brit piacnak. Annyira, hogy HAJDÚ grillsajtokat a legszínvonalasabb londoni éttermekben is kínálnak. Sőt, ezekből Ciprusra szintén szállít a cég, ami a tudásuk igazi elismerése, a szigetország ugyanis a halloumi típusú sajtok hazája, a világ legnagyobb grillsajt-exportőre. Erre a piacra betörni, csak a legjobbaknak sikerülhet. Fél Európa a kőröstetétleni parenyicát “sztárolja” Több európai országban kedvelik a kőröstetétleni gyárban készült parenyicát is, de a Kőröstej joghurtsajtjait is szívesen vásárolják, melyeket hamarosan Hajdú gourmet krém néven forgalmaznak Magyarországon. Tavaly először szállítottak ezekből Belgiumba, Svájcba, Litvániába, Dániába, Spanyolországba. Kanári-szigetek: magyar joghurtsajt a nyaralók asztalán A Kanári-Szigetek szállodáiban reggelire már krémes, Magyarországról érkezett joghurtsajtot is felszolgálnak. Igazi kuriózium, hogy a Magyarországtól a földgolyóbison 13 ezer kilométerre lévő Guineába is ismerik a Kőröstej termékeit. Akár Új-Zélandon, ahová hajókon 50-60 nap alatt jutnak el a magyar “sztár” sajtok. Kőröstej A Kőröstejet a libanoni származású, orvosi diplomáját Magyarországon megszerző Dr. Riad Naboulsi alapította 1989-ben. Mára Magyarország egyik legnagyobb sajtgyártójává és élelmiszer-exportőrévé vált a Kőröstej csoport, amely Somogy, Baranya, Pest és Hajdú-Bihar megyében is jelentős üzemet működtet, mintegy 1000 munkavállalót foglalkoztatva. Egyedülálló technológiával és világszínvonalú berendezésekkel felszerelt gyáraiban kiváló minőségű sajtokat készít. Fő profilja a kashkaval, grillsajt, parenyica, labneh-joghurtsajt, ömlesztett és krémfehér sajtok gyártása, belföldi és export értékesítése. Magyar alapanyagokból, magyar munkaerővel és magyar fejlesztéseknek köszönhetően készített termékei a hazai piacon kívül a Közel-Kelet és Európa szinte valamennyi országában keresettek. Az elmúlt években 5 kontinens több mint 50 országába exportáltak sajtokat, nemzetközileg legismertebb márkanevük a Hajdú. www.korostej.hu Pixabay/Archívum Alaptalan, felelőtlen rémhír, hogy pünkösdig zárva kell tartaniuk a szállodáknak és az éttermeknek ITM: már 90 ezer munkavállaló után igényeltek ágazati bértámogatást Elemzők: a korlátozások megszűnése után gyorsan élénkülhet a turizmus Töredékére esett a Ciprusra látogató turisták száma tavaly Új lehetőségek nyílnak meg a szakképzést választó nyolcadikosok előtt
Íme a receptek, amelyekkel Marton Adri a Mikulást várja Adri azt mondja, hogy Mikuláskor ismét előtör belőle a gyermeki énje, így izgatottan, és …
Íme, a legjobb bor-étel párosítások karácsonyra Közeledik a karácsony, ideje összeállítani a vendégváró étlapot! A klasszikus ünnepi fogásokhoz leginkább illő …
Többet járunk moziba Az elmúlt években nőtt a moziba járók száma és a filmvetítések száma is megugrott …
Automatikus utasfelvételt indított a Wizz A Wizz Air új szolgáltatást vezetett be: az Automatikus utasfelvétel lehetővé teszi, hogy az …