Főoldal Hírek Átólzéig Libaleves maceszgombóccal

Libaleves maceszgombóccal

3 perc átlagos olvasási idő
0
1,035
 ehaccp_topbanner3.jpg

Libaleves maceszgombóccal

 

Hozzávalók (4 személyre):

A leveshez:
  • 1 kg libaaprólék
  • 1 db Füstölt libamell
  • 60 dkg vegyes zöldség
  • karfiol
  • zellerzöld
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 db paradicsom
  • 2 fej gomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 db burgonya
  • egész bors
  • 1 db gyömbér
A gombóchoz:
  • 2 nagy vagy 3 kicsi tojás
  • 2 evőkanál libazsír
  • késhegynyi reszelt szerecsendió
  • 15 dkg pászka (macesz) megdarálva
  • hideg víz
  • petrezselyemzöld

 

Elkészítés:

Hideg vízbe feltesszük a libaaprólékot, majd megvárjuk, míg felforr. A habot a leves tetejéről szűrő lapát segítségével eltávolítjuk, így nem lesz zavaros a levesünk. Forrás után takarékra vesszük a lángot és a zöldségeket, sót, szemes borsot és 1 db gyömbért beletesszük a levesbe. Majd kb. 3-5 órán át főzzük.

Közben a gombóchoz a tojást a libazsírral alaposan kikeverjük, sóval, reszelt szerecsendióval fűszerezzük, majd a pászkadarát apránként beledolgozzuk. Annyi hideg vízzel lazítjuk, hogy lágy galuskatésztát kapjunk. 1,5 óráig pihentetjük.

A leszűrt levesből 1,5 liternyit felforralunk (de éppen csak gyöngyözzön). A macesztésztából vizes kézzel gombócokat formázunk, és a levesbe rakva, kis lángon, 15-20 percig főzzük. 15 perc múlva egyet kettévágva megkóstoljuk, hogy mennyire főtt át a közepe.

Tálaláskor a levest rámerjük a zsülienre vágott füstölt libamellre, a maceszgombócokra és a felvágott zöldségekre.

Jó étvágyat kívánunk!

 A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4.

www.nagyfatal.hu

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Sokan utaznak az Adria InterCity-vel

Már háromezernél is több jegyet váltottak a július 2. óta közlekedő Adria IC-re. Az eddig …