Átólzéig Libaleves maceszgombóccal Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2014-11-14 3 perc átlagos olvasási idő 0 1,587 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr Libaleves maceszgombóccal Hozzávalók (4 személyre): A leveshez: 1 kg libaaprólék 1 db Füstölt libamell 60 dkg vegyes zöldség karfiol zellerzöld 1 db zöldpaprika 1 db paradicsom 2 fej gomba 1 fej vöröshagyma 4 gerezd fokhagyma 1 db burgonya egész bors 1 db gyömbér só A gombóchoz: 2 nagy vagy 3 kicsi tojás 2 evőkanál libazsír só késhegynyi reszelt szerecsendió 15 dkg pászka (macesz) megdarálva hideg víz petrezselyemzöld Elkészítés: Hideg vízbe feltesszük a libaaprólékot, majd megvárjuk, míg felforr. A habot a leves tetejéről szűrő lapát segítségével eltávolítjuk, így nem lesz zavaros a levesünk. Forrás után takarékra vesszük a lángot és a zöldségeket, sót, szemes borsot és 1 db gyömbért beletesszük a levesbe. Majd kb. 3-5 órán át főzzük. Közben a gombóchoz a tojást a libazsírral alaposan kikeverjük, sóval, reszelt szerecsendióval fűszerezzük, majd a pászkadarát apránként beledolgozzuk. Annyi hideg vízzel lazítjuk, hogy lágy galuskatésztát kapjunk. 1,5 óráig pihentetjük. A leszűrt levesből 1,5 liternyit felforralunk (de éppen csak gyöngyözzön). A macesztésztából vizes kézzel gombócokat formázunk, és a levesbe rakva, kis lángon, 15-20 percig főzzük. 15 perc múlva egyet kettévágva megkóstoljuk, hogy mennyire főtt át a közepe. Tálaláskor a levest rámerjük a zsülienre vágott füstölt libamellre, a maceszgombócokra és a felvágott zöldségekre. Jó étvágyat kívánunk! A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4. www.nagyfatal.hu
Hrúz Mária konyhájában főzték meg Petőfi kedvenceit Szalkszentmárton fontos helyett foglal el Petőfi életében: apja egy időben itt bérelt vendégfogadót és …
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
Töltött káposzta, vagy alföldi nevén szárma Töltött káposzta, vagy alföldi nevén szárma Hozzávalók (4 személyre): 1,2 kg sertés …
Ismét kedvezményes menüket kínál az Országos Étterem Hét Ismét háromfogásos menüsorokat kóstolhatnak egységes, kedvezményes árakon az Országos Étterem Hét keretében október …