Főoldal Hírek Átólzéig Libaleves maceszgombóccal

Libaleves maceszgombóccal

3 perc átlagos olvasási idő
0
933
 ehaccp_topbanner3.jpg

Libaleves maceszgombóccal

 

Hozzávalók (4 személyre):

A leveshez:
  • 1 kg libaaprólék
  • 1 db Füstölt libamell
  • 60 dkg vegyes zöldség
  • karfiol
  • zellerzöld
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 db paradicsom
  • 2 fej gomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 db burgonya
  • egész bors
  • 1 db gyömbér
A gombóchoz:
  • 2 nagy vagy 3 kicsi tojás
  • 2 evőkanál libazsír
  • késhegynyi reszelt szerecsendió
  • 15 dkg pászka (macesz) megdarálva
  • hideg víz
  • petrezselyemzöld

 

Elkészítés:

Hideg vízbe feltesszük a libaaprólékot, majd megvárjuk, míg felforr. A habot a leves tetejéről szűrő lapát segítségével eltávolítjuk, így nem lesz zavaros a levesünk. Forrás után takarékra vesszük a lángot és a zöldségeket, sót, szemes borsot és 1 db gyömbért beletesszük a levesbe. Majd kb. 3-5 órán át főzzük.

Közben a gombóchoz a tojást a libazsírral alaposan kikeverjük, sóval, reszelt szerecsendióval fűszerezzük, majd a pászkadarát apránként beledolgozzuk. Annyi hideg vízzel lazítjuk, hogy lágy galuskatésztát kapjunk. 1,5 óráig pihentetjük.

A leszűrt levesből 1,5 liternyit felforralunk (de éppen csak gyöngyözzön). A macesztésztából vizes kézzel gombócokat formázunk, és a levesbe rakva, kis lángon, 15-20 percig főzzük. 15 perc múlva egyet kettévágva megkóstoljuk, hogy mennyire főtt át a közepe.

Tálaláskor a levest rámerjük a zsülienre vágott füstölt libamellre, a maceszgombócokra és a felvágott zöldségekre.

Jó étvágyat kívánunk!

 A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4.

www.nagyfatal.hu

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Alaptalan, felelőtlen rémhír, hogy pünkösdig zárva kell tartaniuk a szállodáknak és az éttermeknek

Alaptalan, felelőtlen rémhír, hogy pünkösdig zárva kell tartaniuk a szállodáknak és az étt…