Csőposta Lengyel-Magyar gasztro reflexió a Gellértben, avagy ki hogy főz a másik nyelvén Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2016-09-01 4 perc átlagos olvasási idő 0 1,543 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr Zsurek, pirog, mazurek Egy izgalmas gasztro hidat épít a Gellért Söröző az Eastore Kft. és a Lengyel Intézet közreműködésével a lengyel és magyar kulinária között, melynek érdekessége, hogy ezúttal ismert hazai szakácsok lengyel étkeket készítenek, míg lengyel kollégáik a magyar konyha remekeit álmodják az asztalra. S hogy mi sül ki belőle, megtudjuk szeptember 16-17-én a Danubius Hotel Gellért nemrég felújított sörözőjében. Vasárnap pedig a közkedvelt Sunday Brunch készül autentikus lengyel fogásokkal a Gellértben. Három kiváló hazai étterem, a hagyományos hazai ízeket francia technológiával elkészítő Vár: A Speiz, a Balaton-felvidék ízeit prezentáló Márga Budapest és a kreatív kortárs magyar sörkonyhát vivő Gellért Söröző három kiváló séfje, valamint két szenzációs, Michelin Bib Gourmand kategóriás lengyel étterem, illetve Varsó egyik legjobb borbár-éttermének konyhafőnökei különleges „kulináris crossover” akcióra készülnek. Lényege, hogy a neves lengyel szakácsok magyar alapanyagból, magyar ételeket kreálnak, míg a hazaiak ennek fordítottját teszik, lengyel ételeket készítenek lengyel összetevőkből. A Gellért Söröző hagyományosan izgalmas gasztrorendezvényeinek mostani alapját az adja, hogy 2016. szeptember 16-18. között tart majd az ELEVEN Ősz programsorozata a Bartók Béla Boulvard szervezésében, s a programok ezúttal Lengyelország megismerésére és a közös barátságra épülnek. Ebbe illeszkedik ez a különleges gasztroutazás – többek mellett – az emblematikus lengyel heringgel és a magyar mangalicával. Vasárnap Lengyel-Magyar Sunday brunch várja a gasztrokalandorokat, ahol a „több nyelven főző” Héjja László, a Gellért világjárt vezető séfje autentikus lengyel fogásokkal készül. Lesz majd zsurek, lengyel pirog, pomerániai csuka, mazurek, csak győzzük kóstolni. szeptember 16-án és 17-én tehát Lengyel-Magyar Reflexió lesz a Gellért Sörözőben, ahol a 6-fogásos gourmet vacsora csak 9.900 Ft-ba kerül, prémium welcome ciderrel egyenesen Lengyelországból. Szeptember 18-án pedig a Gellért Panoráma Étteremben várja vendégeit a Lengyel-Magyar Sunday brunch. Tetszett amit eddig olvastál? Dobj egy lájkot az oldalunkra, ha eddig még nem tetted! Köszönjük!
A kollagén szerepe a bőr- és hajvédelemben: természetes megoldások a nyári napsugárzás káros hatásai ellen
Hrúz Mária konyhájában főzték meg Petőfi kedvenceit Szalkszentmárton fontos helyett foglal el Petőfi életében: apja egy időben itt bérelt vendégfogadót és …
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
Trivago: belföldön Budapest, külföldön Róma volt a legnépszerűbb úti cél 2014-ben Trivago: belföldön Budapest, külföldön Róma volt a legnépszerűbb úti cél 2014-ben …
Az élelmezésbiztonság a globális béke alappillére 2022. október 27-28-án, 12 ország részvételével került megrendezésre a Hatodik Békekenyér Konferencia Szlovéniában. A …