Főoldal Hírek Csőposta Lengyel-Magyar gasztro reflexió a Gellértben, avagy ki hogy főz a másik  nyelvén

Lengyel-Magyar gasztro reflexió a Gellértben, avagy ki hogy főz a másik  nyelvén

4 perc átlagos olvasási idő
0
1,526
 ehaccp_topbanner3.jpg

 

Zsurek, pirog, mazurek

Egy izgalmas gasztro hidat épít a Gellért Söröző az Eastore Kft. és a Lengyel Intézet közreműködésével a lengyel és magyar kulinária között, melynek érdekessége, hogy ezúttal ismert hazai szakácsok lengyel étkeket készítenek, míg lengyel kollégáik a magyar konyha remekeit álmodják az asztalra. S hogy mi sül ki belőle, megtudjuk szeptember 16-17-én a Danubius Hotel Gellért  nemrég felújított sörözőjében. Vasárnap pedig a közkedvelt Sunday Brunch készül autentikus lengyel fogásokkal a Gellértben.

gellert_lengyel_nap

Három kiváló hazai étterem, a hagyományos hazai ízeket francia technológiával elkészítő Vár: A Speiz, a Balaton-felvidék ízeit prezentáló Márga Budapest és a kreatív kortárs magyar sörkonyhát vivő Gellért Söröző három kiváló séfje, valamint két szenzációs, Michelin Bib Gourmand kategóriás lengyel étterem, illetve Varsó egyik legjobb borbár-éttermének konyhafőnökei különleges „kulináris crossover” akcióra készülnek. Lényege, hogy a neves lengyel szakácsok magyar alapanyagból, magyar ételeket kreálnak, míg a hazaiak ennek fordítottját teszik, lengyel ételeket készítenek lengyel összetevőkből. A Gellért Söröző hagyományosan izgalmas gasztrorendezvényeinek mostani alapját az adja, hogy 2016. szeptember 16-18. között tart majd az ELEVEN Ősz programsorozata a Bartók Béla Boulvard szervezésében, s a programok ezúttal Lengyelország megismerésére és a közös barátságra épülnek.

Ebbe illeszkedik ez a különleges gasztroutazás – többek mellett – az emblematikus lengyel heringgel és a magyar mangalicával. Vasárnap Lengyel-Magyar Sunday brunch várja a gasztrokalandorokat, ahol a „több nyelven főző” Héjja László, a  Gellért világjárt vezető séfje autentikus lengyel fogásokkal készül. Lesz majd zsurek, lengyel pirog, pomerániai csuka, mazurek, csak győzzük kóstolni.

  1. szeptember 16-án és 17-én tehát Lengyel-Magyar Reflexió lesz a Gellért Sörözőben, ahol a 6-fogásos gourmet vacsora csak 9.900 Ft-ba kerül, prémium welcome ciderrel egyenesen Lengyelországból. Szeptember 18-án pedig a Gellért Panoráma Étteremben várja vendégeit a Lengyel-Magyar Sunday brunch.

 

Tetszett amit eddig olvastál? Dobj egy lájkot az oldalunkra, ha eddig még nem tetted! Köszönjük!
Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Csőposta

Cikk ajánló

Megjelent az Oldalas magazin 2024. decemberi száma!

Ez <mint ahogyan magazinunk korábbi számai is>, mindenki számára ingyenesen és azonn…