Főoldal Hírek Átólzéig A török konyha valódi ízeit bemutató programok a Yunus Emre központban

A török konyha valódi ízeit bemutató programok a Yunus Emre központban

3 perc átlagos olvasási idő
0
1,674
 ehaccp_topbanner3.jpg

(MTI) – A török konyha valódi ízeivel, köztük formabontó fogásokkal ismerkedhetnek meg az érdeklődők a budapesti Yunus Emre Enstitüsü Török Kulturális Központ szerdán kezdődőgasztronómiai programjain – hangzott el az M1 aktuális csatorna műsorában.

Kávéházi est, főzőkurzus, tradicionális török reggeli és gasztronómiai utcafesztivál is szerepel a májusi programok között, amelyek célja, hogy megismertessék a Magyarországon csak kevéssé és felületesen ismert török konyha valódi ízeit – hangsúlyozta Tóth Ágnes, a török kulturális intézet munkatársa.
A programsorozat első állomása a szerdai török kávéházi est lesz, ahol az érdeklődők előadást hallgathatnak meg a török konyha kialakulásáról, legjellemzőbb alapanyagairól és elmúlt évtizedekben történt változásairól.
A megszerzett elméleti tudás gyakorlati hasznosítására is lehetőség nyílik a szombati főzőkurzuson, amelynek részt vevői Nuray Attila séf vezetésével tanulhatják meg egy kishalakból készült, citrusos ízvilágú, korianderes fogás, valamint egy csirkemelles török desszert elkészítését is.
Május 16-án délelőtt a tradicionális, hosszan tartó és bőséges török reggeli élményeivel ismerkedhetnek meg a keleti ízek szerelmesei a Rudas fürdőhöz tartozó Rudas Étterem és Bárban, az eseményen egy valódi gaziantepi menüsor fogásait szolgálják fel.
A gasztronómiai programsorozatot május 30-án utcafesztivál zárja a Yunus Emre Enstitüsü Budapesti Török Kulturális Központ épülete előtti lezárt utcarészen, ahol minibazárral, török fűszerek és finomságok sokaságával, valamint gyermekprogramokkal és teasátorral várják a családokat – mondta el Tóth Ágnes.

 

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

A MATE növényvédelmi drónpilótái világszínvonalú tudással bírnak

Tizenhat fő végezte el a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem, valamint az ABZ Drone Kft…