Átólzéig A török konyha valódi ízeit bemutató programok a Yunus Emre központban Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2015-05-23 3 perc átlagos olvasási idő 0 1,782 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr (MTI) – A török konyha valódi ízeivel, köztük formabontó fogásokkal ismerkedhetnek meg az érdeklődők a budapesti Yunus Emre Enstitüsü Török Kulturális Központ szerdán kezdődőgasztronómiai programjain – hangzott el az M1 aktuális csatorna műsorában. Kávéházi est, főzőkurzus, tradicionális török reggeli és gasztronómiai utcafesztivál is szerepel a májusi programok között, amelyek célja, hogy megismertessék a Magyarországon csak kevéssé és felületesen ismert török konyha valódi ízeit – hangsúlyozta Tóth Ágnes, a török kulturális intézet munkatársa. A programsorozat első állomása a szerdai török kávéházi est lesz, ahol az érdeklődők előadást hallgathatnak meg a török konyha kialakulásáról, legjellemzőbb alapanyagairól és elmúlt évtizedekben történt változásairól. A megszerzett elméleti tudás gyakorlati hasznosítására is lehetőség nyílik a szombati főzőkurzuson, amelynek részt vevői Nuray Attila séf vezetésével tanulhatják meg egy kishalakból készült, citrusos ízvilágú, korianderes fogás, valamint egy csirkemelles török desszert elkészítését is. Május 16-án délelőtt a tradicionális, hosszan tartó és bőséges török reggeli élményeivel ismerkedhetnek meg a keleti ízek szerelmesei a Rudas fürdőhöz tartozó Rudas Étterem és Bárban, az eseményen egy valódi gaziantepi menüsor fogásait szolgálják fel. A gasztronómiai programsorozatot május 30-án utcafesztivál zárja a Yunus Emre Enstitüsü Budapesti Török Kulturális Központ épülete előtti lezárt utcarészen, ahol minibazárral, török fűszerek és finomságok sokaságával, valamint gyermekprogramokkal és teasátorral várják a családokat – mondta el Tóth Ágnes.
Hrúz Mária konyhájában főzték meg Petőfi kedvenceit Szalkszentmárton fontos helyett foglal el Petőfi életében: apja egy időben itt bérelt vendégfogadót és …
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
Borozni tanítják az egyetemistákat Borozni tanítják az egyetemistákat A Budapesti Corvinus Egyetemen vette kezdetét, közel 200 hallgató …
Higannyal szennyezett fagyasztott kardhalsteaket vonnak ki a forgalomból Higannyal szennyezett fagyasztott kardhalsteaket vonnak ki a forgalomból Higannyal szennyezett vietnámi …