Főoldal Hírek Utazás Zarándokvonatokat indít a MÁV

Zarándokvonatokat indít a MÁV

4 perc átlagos olvasási idő
0
610
 ehaccp_topbanner3.jpg

2020-ban újra robognak a zarándokvonatok a Misszió Tours Utazási Iroda és a MÁV-START együttműködésének keretében. A ma már hagyományos, a csíksomlyói pünkösdi búcsúba induló Boldogasszony zarándokvonat és a lengyelországi Czestochowába tartó Fekete Madonna zarándokvonat mellett a hercegovinai Medjugorjéba is indul októberben vonatos zarándoklat.

Különleges élményeket, rendhagyó programokat ígérnek most is az Erdélybe, Lengyelországba és Bosznia-Hercegovinába induló különvonatok. A szervezők a vonatos utazások alatt vonatrádióval, közös programokkal és éttermi-, mozgóbüfé szolgáltatásokkal is várják majd a résztvevőket.

A Boldogasszony, valamint a Fekete Madonna zarándokvonatok fővédnöke dr. Kövér László, az Országgyűlés elnöke és Veres András püspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke. A lengyelországi zarándoklat lelkivezetője Veres András püspök lesz, a Medjugorjéba induló vonatos zarándoklatot ebben az évben is dr. Székely János szombathelyi megyéspüspök vezeti.

Magyarország Kormánya támogatásával, a Rákóczi Szövetség közreműködésével és más szervezések keretében sok száz fiatal is részt vesz majd ezeken a határokon átívelő, a nemzeti összetartozást és a nemzetek közötti összefogást erősítő zarándokvonatos eseményeken.

2019-ben a MÁV-START 61 db különvonatot közlekedtetett, 11 543 belföldi és 241 nemzetközi csoport utazásában közreműködött, az így elszállított utasok száma meghaladta az 1,2 millió főt –számolt be róla Kormányos László. A MÁV-START vezérigazgató-helyettese elmondta, 2020-ban is jelentős csoportos utazás iránti érdeklődés mutatkozik, nemzetközi forgalomban elsősorban a kormány külföldi nyelvtanulási programjához kapcsolódóan, belföldi forgalomban pedig az Erzsébet-táborok és az Eucharisztikus Kongresszus idején számít jelentős csoportos utazási igényre a vasúttársaság.

 OPH/Misszió Tours/MÁV-START Kép: Pixabay
Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Utazás

Cikk ajánló

Újabb étterem kapott Michelin-csillagot Szlovéniában

Zágráb/Ljubljana, 2024. június 18., kedd (MTI) – Ana Ros, a Hisa Franko étterem séfj…