Főoldal Hírek Átólzéig Lassan lenyomják a fehérborok a rozékat

Lassan lenyomják a fehérborok a rozékat

2 perc átlagos olvasási idő
0
645
 ehaccp_topbanner3.jpg

Az elmúlt időszakban szinte mindenki a rozékat választotta, a szakértő szerint azonban idén egy másik fajta a népszerű. Az emberek nagy kedvencei közé sokáig a rozék tartoztak, a fröccsteraszok elengedhetetlen belépői voltak a friss, könnyed és hűsítő változatok – mondta Tarjáni Judit, a BorFürkész Borszaküzlet tulajdonosa a Duna Tv Balatoni nyár című műsorában.

Az idei szezonban a kereslet a fehérborok felé tolódott el, ezen belül is a karakteresebb ízeket, illetve a házasításokat keresik a legtöbben. Ilyen borfajta például a sauvignon blanc, amelyet a borászok Magyarországon kétféleképpen készítenek.

Az egyiket az úgynevezett korai szüret során, a másikat pedig az olyan szőlőkből nyerik, amelyek hűvösebb területeken nőnek, így hosszabb ideig maradnak érettek.

Tarjáni Judit néhány éve egy teljesítménytúra közben, borkóstolón döntötte el, hogy ezentúl a boroknak szenteli az életét. A célja, hogy a Balaton-felvidéki nedűket minél jobban megismertesse az emberekkel.

 OPH/hirado.hu Kép: Pixabay
  • Nemsokára startol a villányi Rozé Fesztivál

    Jövő hétvégén, pénteken és szombaton rendezik meg a villányi Rozé Fesztivált, amelynek köz…
Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

II. Magyar Gasztronómia napja: Mérföldkő és országokat átölelő siker

Szombaton rendezték meg Felcsúton a II. Magyar gasztronómia napja című rendezvényt, melyne…