Főoldal Hírek Átólzéig Grillezett csirkecombfilé, paprikamártással, galuskával

Grillezett csirkecombfilé, paprikamártással, galuskával

3 perc átlagos olvasási idő
0
3,131
 ehaccp_topbanner3.jpg

Grillezett csirkecombfilé, paprikamártással, galuskával

 

Hozzávalók (4 személyre):

 

  • 80 dkg csirkecomb
  • 5 dkg fokhagyma
  • 0,5 dl étolaj
  • 1 dkg só.
  • 8 db kápia paprika
  • 1 csokor petrezselyem
  • Frissen őrölt bors
  • 2 dl tejszín

 

A galuskához:

  • 0,5 kg liszt
  • 3 tojás
  • víz

 

A csirkecombokat kicsontozzuk, majd sózzuk, borsozzuk, és zúzott fokhagymával bedörzsőljük. Majd sütésig hűtőben pihentetjük. Később faszénen megsütjük.

A paprikákat sütőben egészben, vagy faszénen sütve alufóliába csomagoljuk és megsütjük. Ha megsült, akkor hagyjuk kihűlni, majd húzzuk le róla a héját és csumázzuk ki.

A vajat kezdjük el melegíteni egy serpenyőben, majd pirítsuk meg benne az apróra paprikát. Öntsük hozzá kevés alaplevet. Forraljuk fel, majd alacsony lángon főzzük néhány percig. Tegyünk hozzá sót, borsot, majd az egészet turmixoljuk össze. Tálalás előtt adjuk hozzá a tejszínt.

A körethez a galuskát megfőzzük, majd kevés olajon meglocsoljuk. Majd kitálaljuk az ételt!

Így egy olyan, pikáns ételt készítettünk, amely megfelel a mindennapok elvárásainak, azaz könnyen beszerezhető alapanyagokból áll, gyorsan elkészíthető, és vendégvárás esetén biztos siker lesz.

 

Jó étvágyat kívánunk!

 A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4.

www.nagyfatal.hu

 

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Európai és magyar jövőt a helyi értékek megbecsülésén keresztül lehet építeni

Európai és magyar jövőt kizárólag a helyi értékek megbecsülésén, megóvásán és gyarapításán…