Ajánló Közlemény: Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2020-03-16 5 perc átlagos olvasási idő 0 376 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr A kialakult koronavírus világjárvány okozta, mindannyiunkat érintő (munkaadó, munkavállaló) veszteségek okán, valamint azok további minimalizálása érdekében az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete eleget téve szakmai szervezeti kötelezettségének a mai napon hivatalosan is megküldte javaslatait az illetékesek részére. Bízunk benne, hogy mind a munkaadók, mind a munkavállaók érdekében tett javaslataink befogadást nyernek és rövid időn belül megteszik a szükséges lépéseket, mely a helyzet tovább fokozódását előzheti meg. Egyúttal együttérzésünket fejezzük ki azon kollégák felé, akik az eddigi munkaerőhiány okozta fokozott terhelés elviselése ellenére, a jelen krízishelyzetben a munkahelyüket azonnal elveszítették. Így ők lettek az első vesztesei a vírus okozta nehézségeknek. Remény lehet számukra, hogy <a teljesség igénye nélkül> javaslataink között volt, egy számukra létrehozott és azonnali pénzügyi alap, melyen keresztül enyhítenénk problémás helyzetükön. Egyben ezúton mondunk köszönetet az elhivatott munkaadóknak, akik a nehézségek ellenére átszervezésekkel és egyéb kreatív gondolkodással megpróbálják megoldani, hogy munkavállalók ne kerüljenek még nehezebb helyzetbe, vagy akár az utcára, így kitartanak mellettük, kitartanak a foglalkoztatásuk mellett. Számukra <a teljesség igénye nélkül> a turizmus-vendéglátás területén fennálló hatalmas élőmunkaigényre hivatkozva, a javaslataink között azonnali járulék és adókedvezmény igénybevételének lehetőségét kértük. Bízunk benne, hogy kéréseink/javaslataink befogadásra kerülnek, így, ha minimálisan is, de hozzájárulhattunk az iparág problémáinak megoldásához. Mindenkinek kitartást kívánunk és kérjük, hogy a bajban minél nagyobb számban tartsunk össze, hiszen a probléma leküzdése közös érdekünk! 2020. március 16, 10:33 óra, Pixabay Nem érintkezhetnek élelmiszerrel műanyagot és bambuszt is tartalmazó anyagok Alaptalan, felelőtlen rémhír, hogy pünkösdig zárva kell tartaniuk a szállodáknak és az éttermeknek ITM: már 90 ezer munkavállaló után igényeltek ágazati bértámogatást Elemzők: a korlátozások megszűnése után gyorsan élénkülhet a turizmus Töredékére esett a Ciprusra látogató turisták száma tavaly
Íme a receptek, amelyekkel Marton Adri a Mikulást várja Adri azt mondja, hogy Mikuláskor ismét előtör belőle a gyermeki énje, így izgatottan, és …
Íme, a legjobb bor-étel párosítások karácsonyra Közeledik a karácsony, ideje összeállítani a vendégváró étlapot! A klasszikus ünnepi fogásokhoz leginkább illő …
Kortárs Zenei Napok üdvözlik a tavaszt Pécsett Eredeti kompozíciók, egy bécsi klasszikus szerző művének újragondolása, zenében megfogalmazott örök emberi kérdésekre adott …