Főoldal Hírek Ajánló Közlemény: Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete

Közlemény: Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete

5 perc átlagos olvasási idő
0
376
 ehaccp_topbanner3.jpg

A kialakult koronavírus világjárvány okozta, mindannyiunkat érintő (munkaadó, munkavállaló) veszteségek okán, valamint azok további minimalizálása érdekében az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete eleget téve szakmai szervezeti kötelezettségének a mai napon hivatalosan is megküldte javaslatait az illetékesek részére.

Bízunk benne, hogy mind a munkaadók, mind a munkavállaók érdekében tett javaslataink befogadást nyernek és rövid időn belül megteszik a szükséges lépéseket, mely a helyzet tovább fokozódását előzheti meg.

Egyúttal együttérzésünket fejezzük ki azon kollégák felé, akik az eddigi munkaerőhiány okozta fokozott terhelés elviselése ellenére, a jelen krízishelyzetben a munkahelyüket azonnal elveszítették. Így ők lettek az első vesztesei a vírus okozta nehézségeknek. Remény lehet számukra, hogy <a teljesség igénye nélkül> javaslataink között volt, egy számukra létrehozott és azonnali pénzügyi alap, melyen keresztül enyhítenénk problémás helyzetükön.

Egyben ezúton mondunk köszönetet az elhivatott munkaadóknak, akik a nehézségek ellenére átszervezésekkel és egyéb kreatív gondolkodással megpróbálják megoldani, hogy munkavállalók ne kerüljenek még nehezebb helyzetbe, vagy akár az utcára, így kitartanak mellettük, kitartanak a foglalkoztatásuk mellett. Számukra <a teljesség igénye nélkül> a turizmus-vendéglátás területén fennálló hatalmas élőmunkaigényre hivatkozva, a javaslataink között azonnali járulék és adókedvezmény igénybevételének lehetőségét kértük.

Bízunk benne, hogy kéréseink/javaslataink befogadásra kerülnek, így, ha minimálisan is, de hozzájárulhattunk az iparág problémáinak megoldásához.

Mindenkinek kitartást kívánunk és kérjük, hogy a bajban minél nagyobb számban tartsunk össze, hiszen a probléma leküzdése közös érdekünk!

2020. március 16, 10:33 óra, Pixabay
Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Ajánló

Cikk ajánló

Nem érintkezhetnek élelmiszerrel műanyagot és bambuszt is tartalmazó anyagok

Az Európai Unió tagállamaiban tilos azoknak az élelmiszerekkel érintkező termékeknek a for…