Főoldal Hírek Ajánló Konyhai munkát segítő, innovatív termékekkel ismerkedtek a Séfek

Konyhai munkát segítő, innovatív termékekkel ismerkedtek a Séfek

6 perc átlagos olvasási idő
0
1,583
 ehaccp_topbanner3.jpg

Március 2-án, idén már harmadszor gyűlésezett a Séfklub, most a Friedmann ház – Teri néni éttermében.

Az egyesületi ügyek közt <a teljesség igénye nélkül> említésre került a februárban a Hotel Benczúrban megrendezett XXII. Séfbál, az ott kiosztott díjak, a Magyarország étele 2020 (www.magyarorszagetele.hu), valamint az OKÉS Országos Közétkeztetési szakácsversenyek (www.etrendegyesulet.hu/okes). Ez utóbbira 2020. február 21-ig volt lehetőség pályázatot benyújtani.

Az egyesületi ügyek megvitatása után Mihály Zsolt mobilköszörűs ismertette szolgáltatását, amit Lukács Zsolt prezentációval egybekötött előadása követett. Bemutatta a Helit Kft-t (www.helit.hu) és forgalmazott termékeiket, melyek kifejlesztésénél a jövő vendéglátóipari igényeire reagáltak. A vendéglátóiparban egyre inkább növekszik a munkaerőhiány, így a kollégák egyre nagyobb terhelés alatt végzik a munkájukat, tehát szükség van azon jó minőségű termékekre, amelyek munkaerőt, vagy munkaórát tudnak spórolni. Bemutatta a KMS Sous-vide húsokat, azok csomagolását, a KUKTA adagolt steakeket, a LeDuc, Mc Cain és Aviko panírozott falatkákat. A Wernshing, Aviko konyhakész burgonyákat, Coliber burger és Beyond vegán burger és kolbászokat. Valamint a Langold salátákat és a Qimiq tejszíneket.

Éppen a Beyond vegán burger kapcsán ismertük meg, hogy ma már az egységekben a táplálékérzékenység okán egyre nagyobb az igény az allergénmentes, tiszta alapanyagokra is.

Erre hívta fel a figyelmet Lukács Zsolt, majd Blendea Károllyal kóstolót is biztosítottak a jelenlévők számára.

A szokásos szünet után a „Jam” névre keresztelt blokk következett, melyben a Charme együttes zenészeivel, Fehér Attila zeneszerző, gitárossal, és Jáger Gyula énekes, előadóművésszel beszélgettek a séfek. A Charme zenekarnak megadatott: a startpisztoly eldördülése után egy európai sportszövetség a himnuszának választotta debütáló dalukat, majd úgy váltak platinalemezes előadókká, hogy a bemutatkozó albumuk még meg sem jelent.

A beszélgetés során megismerhettük a művész urak példaértékű pályafutását, elhivatottságát, valamint válaszolt a Séfek több tucat kérdésére. Megtudtuk, hogy Jáger Gyula olyan nagy idolokkal játszott együtt, mint Flipper Öcsi, vagy Dolly. Illetve, hogy Fehér Attila dalait kívülről fújja az ország a „Micsoda nő ez a férfi”-től az „Egy bolond százat csinál”-on át az „Őrült szerelem”-ig.

Minden adott tehát ahhoz, hogy a Charme aranybetűkkel írja bele magát a magyar popzene történelmébe.

Honlap: charmeegyuttes.hu

Videoklip:

Leszakad az ég…

Keep You Stronger

A következő taggyűlésre 2020. április 6-án kerül sor, ahol a Sous-vide technológia kerül kibontásra Csidei Tamás prezentálásában.

Még több kép IDE KATTINTVA elérhető!

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Ajánló

Cikk ajánló

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy me…