Főoldal Hírek Színes Katasztrófavédelmi útmutató

Katasztrófavédelmi útmutató

3 perc átlagos olvasási idő
0
1,262
 ehaccp_topbanner3.jpg

Elkészült, és a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság honlapján elérhető az az útmutató, amely a veszélyes anyagokkal foglalkozó ipari szereplők számára tartalmaz fontos információkat a külső hatások, vagyis a természeti veszélyek figyelembevételére és hatásaik kezelésére.

A BM OKF Hatósági Főigazgatóhelyettesi Szervezet Országos Iparbiztonsági Főfelügyelőség Veszélyes Üzemek Főosztálya és az érintett ipari szereplők, ipari szövetségek együttműködésének eredményeként létrehozott Seveso III. irányelv hazai átültetését szolgáló jogi szabályozás gyakorlati végrehajtását elősegítő dokumentum a földrengések, az árvízi elöntések, a villámtevékenység, valamint a szélsőséges hőmérséklettel együtt járó időjárási helyzetek kockázataival, azok kezelésével, az ehhez szükséges intézkedésekkel foglalkozik.

Az útmutató célja, hogy az új üzemeknél elősegítse a természeti katasztrófák, vagyis a földrengések, az árvizek, a villámtevékenység vagy a szélsőséges időjárás által kiváltott technológiai balesetekkel szembeni megfelelő biztonsági szint kialakítását, a már működő üzemek esetében pedig iránymutatásokat adjon a biztonsági dokumentációk átdolgozásához és a biztonsági fejlesztési tervek elkészítéséhez. A dokumentumban foglaltak végrehajtása nem kötelező érvényű, a jogszabályi követelményeket az útmutatóban szereplő megoldásoktól eltérő, a biztonság szempontjából azokkal egyenértékű, az üzem által okozott veszélyeztetés mértékével arányban álló, a sajátos szervezeti-irányítási modellhez, illetve a meglévő irányítási rendszerekhez illeszkedő egyéb megoldásokkal is teljesíteni lehet.

A teljes cikk és az útmutató elérhető a katasztrófavédelem honlapján.

OPH

Summary
0 %
Felhasználói értékelés : 0 (0 Szavazat)
Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Színes

Cikk ajánló

A csomagolóanyagok új korszakát hozzák el a MATE kutatói

Gödöllő, 2024. május 14. – Napjainkban számos területen vált kardinális kérdéssé a fenntar…