Főoldal Hírek Átólzéig Karamellizált vaníliára tálalt, túrókrémes palacsinta, csoki szósszal

Karamellizált vaníliára tálalt, túrókrémes palacsinta, csoki szósszal

4 perc átlagos olvasási idő
0
1,066
 ehaccp_topbanner3.jpg

Karamellizált vaníliára tálalt, túrókrémes palacsinta, csoki szósszal

 

Hozzávalók (4 személyre):

 

A palacsintához:

  • 20 dkg liszt
  • 3 db tojás
  • 1/2 liter tej
  • 5 dkg vaníliás cukor
  • csipet só
  • 1 dl olaj

 

Túrókrémhez:

  • ½ kg tehéntúró
  • 25 dkg mascarpone
  • 1 db citrom héja
  • 20 dkg porcukor
  • 5 dkg vaníliás cukor

 

Csokiszószhoz:

  • 5 dkg kakaópor
  • 5 dkg kristálycukor
  • 3 dkg liszt
  • 1,5 dl tej
  • 1,5 dl víz
  • 0,02 l rumaroma
  • 5 dkg vaníliás cukor
  • 0,05 l olaj

 

Vanília szószhoz:

  • 1/2 l tej
  • 4 tojássárgája
  • 5 dkg cukor
  • 1 kávéskanál liszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 dkg vaj

 

A tojássárgájákat 1 dl tejjel, a cukorral és a liszttel elkeverjük. A többi tejet a vaníliás és sima cukorral felforraljuk, és forrón a tojássárgájákra öntjük. Majd folyamatos keverés mellett addig főzzük lassú tűzön, amíg besűrűsödik. Levesszük, és hozzákeverjük a vajat.

A palacsintához az összetevőket csomómentesre keverjük, majd állni hagyjuk kb. fél órát. Majd kevés olajban kisütögetjük a palacsintát. Közben elkészítjük a túrókrémet, melyhez összekeverjük a hozzávalókat, majd a palacsintákba töltjük.

A kimért vizet felforraljuk, enyhén megsózzuk. Majd a kakaóport, a lisztet és a cukrot összekeverjük, és 1 dl tejjel simára keverjük. A vizet a tűzről lehúzzuk, és folyamatos kevergetés közben hozzászűrjük a kakaós masszát. A tűzre visszatéve sűrűre főzzük. Ha kész hozzáadjuk az olajat, melytől szép fényes lesz a csoki szószunk.

Ezek után már csak a tálalás van hátra. A vanília szószt egy mélyebb edénybe tesszük, majd a csokoládé szószt rá öntjük, a túrókrémes palacsintákat mellé helyezzük, amelyeket vékonyan megszórunk porcukorral. A kilógó vanília részre pedig kristálycukrot szórunk és szúrólánggal karamellizáljuk.

 

Jó étvágyat kívánunk!

 A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4.

www.nagyfatal.hu

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

2024-ben is indul a #vadateszem kampány

Manapság attól hangos a média, hogy az energiaválságot hogyan éli túl a turizmus, lesz-e e…