Átólzéig Karamellizált vaníliára tálalt, túrókrémes palacsinta, csoki szósszal Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2015-01-05 4 perc átlagos olvasási idő 0 1,066 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr Karamellizált vaníliára tálalt, túrókrémes palacsinta, csoki szósszal Hozzávalók (4 személyre): A palacsintához: 20 dkg liszt 3 db tojás 1/2 liter tej 5 dkg vaníliás cukor csipet só 1 dl olaj Túrókrémhez: ½ kg tehéntúró 25 dkg mascarpone 1 db citrom héja 20 dkg porcukor 5 dkg vaníliás cukor Csokiszószhoz: 5 dkg kakaópor 5 dkg kristálycukor 3 dkg liszt 1,5 dl tej 1,5 dl víz 0,02 l rumaroma 5 dkg vaníliás cukor 0,05 l olaj Vanília szószhoz: 1/2 l tej 4 tojássárgája 5 dkg cukor 1 kávéskanál liszt 1 csomag vaníliás cukor 1 dkg vaj A tojássárgájákat 1 dl tejjel, a cukorral és a liszttel elkeverjük. A többi tejet a vaníliás és sima cukorral felforraljuk, és forrón a tojássárgájákra öntjük. Majd folyamatos keverés mellett addig főzzük lassú tűzön, amíg besűrűsödik. Levesszük, és hozzákeverjük a vajat. A palacsintához az összetevőket csomómentesre keverjük, majd állni hagyjuk kb. fél órát. Majd kevés olajban kisütögetjük a palacsintát. Közben elkészítjük a túrókrémet, melyhez összekeverjük a hozzávalókat, majd a palacsintákba töltjük. A kimért vizet felforraljuk, enyhén megsózzuk. Majd a kakaóport, a lisztet és a cukrot összekeverjük, és 1 dl tejjel simára keverjük. A vizet a tűzről lehúzzuk, és folyamatos kevergetés közben hozzászűrjük a kakaós masszát. A tűzre visszatéve sűrűre főzzük. Ha kész hozzáadjuk az olajat, melytől szép fényes lesz a csoki szószunk. Ezek után már csak a tálalás van hátra. A vanília szószt egy mélyebb edénybe tesszük, majd a csokoládé szószt rá öntjük, a túrókrémes palacsintákat mellé helyezzük, amelyeket vékonyan megszórunk porcukorral. A kilógó vanília részre pedig kristálycukrot szórunk és szúrólánggal karamellizáljuk. Jó étvágyat kívánunk! A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4. www.nagyfatal.hu
Hrúz Mária konyhájában főzték meg Petőfi kedvenceit Szalkszentmárton fontos helyett foglal el Petőfi életében: apja egy időben itt bérelt vendégfogadót és …
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
Az ajkai Mangó étteremben született Magyarország étele 2018-ban Az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete 2018. május 26-án a Budapesti Gazdasági Egyetem tankonyháján első …