Főoldal Hírek Átólzéig Karamellizált vaníliára tálalt, túrókrémes palacsinta, csoki szósszal

Karamellizált vaníliára tálalt, túrókrémes palacsinta, csoki szósszal

4 perc átlagos olvasási idő
0
442
 ehaccp_topbanner3.jpg

Karamellizált vaníliára tálalt, túrókrémes palacsinta, csoki szósszal

 

Hozzávalók (4 személyre):

 

A palacsintához:

  • 20 dkg liszt
  • 3 db tojás
  • 1/2 liter tej
  • 5 dkg vaníliás cukor
  • csipet só
  • 1 dl olaj

 

Túrókrémhez:

  • ½ kg tehéntúró
  • 25 dkg mascarpone
  • 1 db citrom héja
  • 20 dkg porcukor
  • 5 dkg vaníliás cukor

 

Csokiszószhoz:

  • 5 dkg kakaópor
  • 5 dkg kristálycukor
  • 3 dkg liszt
  • 1,5 dl tej
  • 1,5 dl víz
  • 0,02 l rumaroma
  • 5 dkg vaníliás cukor
  • 0,05 l olaj

 

Vanília szószhoz:

  • 1/2 l tej
  • 4 tojássárgája
  • 5 dkg cukor
  • 1 kávéskanál liszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 dkg vaj

 

A tojássárgájákat 1 dl tejjel, a cukorral és a liszttel elkeverjük. A többi tejet a vaníliás és sima cukorral felforraljuk, és forrón a tojássárgájákra öntjük. Majd folyamatos keverés mellett addig főzzük lassú tűzön, amíg besűrűsödik. Levesszük, és hozzákeverjük a vajat.

A palacsintához az összetevőket csomómentesre keverjük, majd állni hagyjuk kb. fél órát. Majd kevés olajban kisütögetjük a palacsintát. Közben elkészítjük a túrókrémet, melyhez összekeverjük a hozzávalókat, majd a palacsintákba töltjük.

A kimért vizet felforraljuk, enyhén megsózzuk. Majd a kakaóport, a lisztet és a cukrot összekeverjük, és 1 dl tejjel simára keverjük. A vizet a tűzről lehúzzuk, és folyamatos kevergetés közben hozzászűrjük a kakaós masszát. A tűzre visszatéve sűrűre főzzük. Ha kész hozzáadjuk az olajat, melytől szép fényes lesz a csoki szószunk.

Ezek után már csak a tálalás van hátra. A vanília szószt egy mélyebb edénybe tesszük, majd a csokoládé szószt rá öntjük, a túrókrémes palacsintákat mellé helyezzük, amelyeket vékonyan megszórunk porcukorral. A kilógó vanília részre pedig kristálycukrot szórunk és szúrólánggal karamellizáljuk.

 

Jó étvágyat kívánunk!

 A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4.

www.nagyfatal.hu

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket admin
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Megjelent az Oldalas magazin 2016. júliusi száma!

Megjelent az Oldalas magazin 2016. júliusi száma!   Ez <mint ahogyan magazinunk ko…