Főoldal Hírek Átólzéig Kapros rizzsel töltött tök

Kapros rizzsel töltött tök

2 perc átlagos olvasási idő
0
1,741
 ehaccp_topbanner3.jpg

Kapros rizzsel töltött tök

 

Hozzávalók (4 személyre):

 

  • 1 közepes fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 dl olaj
  • 30 dkg rizs
  • Bors
  • 5 dkg vaj
  • 3 dkg finomliszt
  • 3 dl tej
  • 1 tojás
  • 10 dkg reszelt füstölt sajt
  •  3 gr. Szerecsendió
  • 1 közepes tök (1-1,5 kg)
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 csokor kapor

 

A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, megfonnyasztjuk az olajban. Rádobjuk a rizst, kissé megsózzuk, majd vízzel felöntjük, és félig lefedve, és gyakran megkeverve 10 percig főzzük. Lehúzzuk a tűzről, fedő alatt 12-15 percig hagyjuk puhulni.

A besamelmártáshoz 3 dkg margarinon megpirítjuk a lisztet, simára keverjük a tejjel, sűrűre főzzük. A tűzről lehúzva elkeverjük a tojással, a sajt felével, ízlés szerint sóval, borssal és 1-2 csipet őrölt szerecsendióval.

A tököt meghámozzuk, belsejét kivájjuk, majd 3-4 cm vastag karikára szeljük, és 2 dkg vajjal kikent tepsibe rendezzük.

A paprikát, a paradicsomot és a kaprot megtisztítjuk, és finomra aprítjuk, a maradék sajttal együtt a rizshez keverjük. Megtöltjük vele a tökkarikákat, bevonjuk a mártással, és 180 fokos sütőben 35-40 percig sütjük.

 

 
Jó étvágyat kívánunk!

 A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4.

www.nagyfatal.hu

 
Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Imádjuk, de mennyire ismerjük? Meghökkentő statisztikák a baconről

Kevés olyan étel van, ami nélkül nem tudnánk élni. A bacon biztosan közéjük tartozik. Egyr…