Főoldal Hírek Átólzéig Kapros rizzsel töltött tök

Kapros rizzsel töltött tök

2 perc átlagos olvasási idő
0
1,116
 ehaccp_topbanner3.jpg

Kapros rizzsel töltött tök

 

Hozzávalók (4 személyre):

 

  • 1 közepes fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 dl olaj
  • 30 dkg rizs
  • Bors
  • 5 dkg vaj
  • 3 dkg finomliszt
  • 3 dl tej
  • 1 tojás
  • 10 dkg reszelt füstölt sajt
  •  3 gr. Szerecsendió
  • 1 közepes tök (1-1,5 kg)
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 csokor kapor

 

A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, megfonnyasztjuk az olajban. Rádobjuk a rizst, kissé megsózzuk, majd vízzel felöntjük, és félig lefedve, és gyakran megkeverve 10 percig főzzük. Lehúzzuk a tűzről, fedő alatt 12-15 percig hagyjuk puhulni.

A besamelmártáshoz 3 dkg margarinon megpirítjuk a lisztet, simára keverjük a tejjel, sűrűre főzzük. A tűzről lehúzva elkeverjük a tojással, a sajt felével, ízlés szerint sóval, borssal és 1-2 csipet őrölt szerecsendióval.

A tököt meghámozzuk, belsejét kivájjuk, majd 3-4 cm vastag karikára szeljük, és 2 dkg vajjal kikent tepsibe rendezzük.

A paprikát, a paradicsomot és a kaprot megtisztítjuk, és finomra aprítjuk, a maradék sajttal együtt a rizshez keverjük. Megtöltjük vele a tökkarikákat, bevonjuk a mártással, és 180 fokos sütőben 35-40 percig sütjük.

 

 
Jó étvágyat kívánunk!

 A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4.

www.nagyfatal.hu

 
Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Minden eddiginél többen futottak a Bridgestone Budaörs Félmaratonon

Budapest, 2019. szeptember 16. – 1550-en álltak rajthoz a most vasárnap hatodik alka…