Főoldal Hírek Átólzéig Oldtimerek hétvégéje 2015

Oldtimerek hétvégéje 2015

10 perc átlagos olvasási idő
0
947
 ehaccp_topbanner3.jpg

Oldtimerek hétvégéje 2015

 

2015-ben az „Oldtimerek Hétvégéje”ismét a közkedvelt retro helyszínen, a budapesti Vasúttörténeti Parkban kerül megrendezésre április 10-12-ig, 10 hektáros rendezvényterületen.

Idén sok újdonságot vezet be a szervező: 2-es és a 3-as bejáratok most már egyenesen a Víztorony Parkba fognak nyílni, ahogy az a novemberi Disznótoros Kolbászfesztiválon is volt. A Víztorony Parkban új látványosságot csodálhatnak majd meg a látogatók, a Csabai Tájházat (3-as bejárat) ahol Csabai kolbász kóstolót fog osztogatni a Csabai Hagyományőrző Kör. www.oldtimershow.hu 

A 2-es bejárattól a középső átjáróig gasztronómia utca várja majd a látogatókat. A rendezvényen a Nagy Fa-Tál Konyhája várja majd a háztáji ízek kedvelőit.

Nagy Pál Attila a Nagy Fa-Tál Konyhájának tulajdonosa kérdésünkre elmondta, hogy “a már tőlük megszokott minőségben és kínálattal készülnek, a vélhetően idén is rekord számű látogatónak. Megtalálható lesz kínálatukban az egyedi ízesítésű csirkenyárs, és a vidéken, csak nekik készülő sültkolbász is. Színes kínálattal, verhetetlen árakkal várják a gasztronómia iránt fogékony embereket.” 

A Víztorony Park területén rengeteg ingyenesen használható gyerekprogram lesz: légvár, népi játszótér, állatsimogató rengeteg állattal, arcfestés és gyerekfoglalkoztató, kézműves foglalkozások. A nagy parkba erről a területről lehet majd átmenni az új középső kapun, amin szabad az átjárás oda-vissza egész nap. Természetesen a nagy park is tele lesz látványosságokkal, köztük három kiegészítő rendezvénnyel: az aszfaltos főutcában „kolbász utca” lesz az őszi „Disznótoros Kolbászfesztivál” mintájára, a bazaltköves úton pedig „kézműves vásár”-t rendezünk.

A belső parkolóban lesz a „Kalandjárók Kiállítás”, ahol hajók és lakókocsik lesznek kiállítva.

Természetesen a rendezvény fő látványossága, az oldtimer autók és motorok új kollekciójának bemutatása lesz a 3.000nm-es Orient és az 1.700nm-es West csarnokokban. Az Orient csarnok előtti aszfaltos részen Youngtimer kiállítást rendezünk. Újdonság lesz a „KGST party” a Víztorony Park területén. Ugyanitt az oldtimer autóval vagy motorral érkezők találkozója lesz megrendezve. A részvétel kötetlen: a résztvevő járművekkel a rendezvény nyitvatartási idejében bármikor lehet jönni vagy menni. Nem kötelező a reggeli beállás és nem kell megvárni a rendezvény végét. A részvétel feltétele az „OT” rendszám a járművön és természetesen ennek megfelelően felkészített állapot. Egyéb elbírálási szempontra nincs lehetőség. A viták elkerülése érdekében a biztonsági szolgálat csak az „OT” rendszámmal rendelkező járműveket fogja beengedni a Víztorony Park kiállítási területére.

A találkozón résztvevő járművek tulajdonosa ingyen vehetnek részt a rendezvényen, de az utasaik nem.  

A 3 napos rendezvény első napjára péntekre NYUGDíJAS NAP-ot hirdetünk, ahol bemutatkozik a „kolbász vásár és kézműves vásár”. Az új program egész hétvégén tart, rendkívüli kolbászkínálattal: Csabai Csípőstől a medvekolbászig minden! Az ország minden pontjáról eljönnek a legnevesebb kolbászkészítők, sőt még a szomszédos országokból is. A pénteki munkanapon kedvezményesen, 1.500Ft-os egységáras belépőjeggyel lehet a rendezvényre belépni bárkinek. Érdemes tehát már pénteken kilátogatni a rendezvényre és bevásárolni a disznótoros finomságokból, sajtokból, lekvárokból és az egyéb háztáji termékekből, amiket a boltokban nem lehet kapni. A látogatók a Disznótoros Kolbászfesztiválon megszokott módon kóstolgathatnak majd a füstölt kolbászokból és a sajtokból.

A rendezvény belépőjegy árai nem emelkednek, maradnak a 2013-as árak: felnőtt jegy 2.999Ft, gyerek és nyugdíjas jegy 1.999Ft, családi jegy 8.999Ft. Közkívánatra bevezetjük a nyugdíjas jegyet, melynek ára a gyerek jeggyel azonos. (A nyugdíjas jegy vásárlási jogosultsághoz a nyugdíjas igazolvány felmutatása szükséges!) A jegyek a rendezvény helyszínén vásárolhatók meg, nyitvatartási időben az alábbi módokon: készpénz, SZÉP Kártya, bankkártya, Erzsébet Utalvány és Sodexo Utalvány.

A jegyeket elővételben az ismert országos  jegyirodákban, vagy interneten a www.ticketportal.hu oldalon lehet megvásárolni.

 

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Nem érintkezhetnek élelmiszerrel műanyagot és bambuszt is tartalmazó anyagok

Az Európai Unió tagállamaiban tilos azoknak az élelmiszerekkel érintkező termékeknek a for…