Főoldal Hírek Átólzéig Oldtimerek hétvégéje 2015

Oldtimerek hétvégéje 2015

10 perc átlagos olvasási idő
0
1,232
 ehaccp_topbanner3.jpg

Oldtimerek hétvégéje 2015

 

2015-ben az „Oldtimerek Hétvégéje”ismét a közkedvelt retro helyszínen, a budapesti Vasúttörténeti Parkban kerül megrendezésre április 10-12-ig, 10 hektáros rendezvényterületen.

Idén sok újdonságot vezet be a szervező: 2-es és a 3-as bejáratok most már egyenesen a Víztorony Parkba fognak nyílni, ahogy az a novemberi Disznótoros Kolbászfesztiválon is volt. A Víztorony Parkban új látványosságot csodálhatnak majd meg a látogatók, a Csabai Tájházat (3-as bejárat) ahol Csabai kolbász kóstolót fog osztogatni a Csabai Hagyományőrző Kör. www.oldtimershow.hu 

A 2-es bejárattól a középső átjáróig gasztronómia utca várja majd a látogatókat. A rendezvényen a Nagy Fa-Tál Konyhája várja majd a háztáji ízek kedvelőit.

Nagy Pál Attila a Nagy Fa-Tál Konyhájának tulajdonosa kérdésünkre elmondta, hogy “a már tőlük megszokott minőségben és kínálattal készülnek, a vélhetően idén is rekord számű látogatónak. Megtalálható lesz kínálatukban az egyedi ízesítésű csirkenyárs, és a vidéken, csak nekik készülő sültkolbász is. Színes kínálattal, verhetetlen árakkal várják a gasztronómia iránt fogékony embereket.” 

A Víztorony Park területén rengeteg ingyenesen használható gyerekprogram lesz: légvár, népi játszótér, állatsimogató rengeteg állattal, arcfestés és gyerekfoglalkoztató, kézműves foglalkozások. A nagy parkba erről a területről lehet majd átmenni az új középső kapun, amin szabad az átjárás oda-vissza egész nap. Természetesen a nagy park is tele lesz látványosságokkal, köztük három kiegészítő rendezvénnyel: az aszfaltos főutcában „kolbász utca” lesz az őszi „Disznótoros Kolbászfesztivál” mintájára, a bazaltköves úton pedig „kézműves vásár”-t rendezünk.

A belső parkolóban lesz a „Kalandjárók Kiállítás”, ahol hajók és lakókocsik lesznek kiállítva.

Természetesen a rendezvény fő látványossága, az oldtimer autók és motorok új kollekciójának bemutatása lesz a 3.000nm-es Orient és az 1.700nm-es West csarnokokban. Az Orient csarnok előtti aszfaltos részen Youngtimer kiállítást rendezünk. Újdonság lesz a „KGST party” a Víztorony Park területén. Ugyanitt az oldtimer autóval vagy motorral érkezők találkozója lesz megrendezve. A részvétel kötetlen: a résztvevő járművekkel a rendezvény nyitvatartási idejében bármikor lehet jönni vagy menni. Nem kötelező a reggeli beállás és nem kell megvárni a rendezvény végét. A részvétel feltétele az „OT” rendszám a járművön és természetesen ennek megfelelően felkészített állapot. Egyéb elbírálási szempontra nincs lehetőség. A viták elkerülése érdekében a biztonsági szolgálat csak az „OT” rendszámmal rendelkező járműveket fogja beengedni a Víztorony Park kiállítási területére.

A találkozón résztvevő járművek tulajdonosa ingyen vehetnek részt a rendezvényen, de az utasaik nem.  

A 3 napos rendezvény első napjára péntekre NYUGDíJAS NAP-ot hirdetünk, ahol bemutatkozik a „kolbász vásár és kézműves vásár”. Az új program egész hétvégén tart, rendkívüli kolbászkínálattal: Csabai Csípőstől a medvekolbászig minden! Az ország minden pontjáról eljönnek a legnevesebb kolbászkészítők, sőt még a szomszédos országokból is. A pénteki munkanapon kedvezményesen, 1.500Ft-os egységáras belépőjeggyel lehet a rendezvényre belépni bárkinek. Érdemes tehát már pénteken kilátogatni a rendezvényre és bevásárolni a disznótoros finomságokból, sajtokból, lekvárokból és az egyéb háztáji termékekből, amiket a boltokban nem lehet kapni. A látogatók a Disznótoros Kolbászfesztiválon megszokott módon kóstolgathatnak majd a füstölt kolbászokból és a sajtokból.

A rendezvény belépőjegy árai nem emelkednek, maradnak a 2013-as árak: felnőtt jegy 2.999Ft, gyerek és nyugdíjas jegy 1.999Ft, családi jegy 8.999Ft. Közkívánatra bevezetjük a nyugdíjas jegyet, melynek ára a gyerek jeggyel azonos. (A nyugdíjas jegy vásárlási jogosultsághoz a nyugdíjas igazolvány felmutatása szükséges!) A jegyek a rendezvény helyszínén vásárolhatók meg, nyitvatartási időben az alábbi módokon: készpénz, SZÉP Kártya, bankkártya, Erzsébet Utalvány és Sodexo Utalvány.

A jegyeket elővételben az ismert országos  jegyirodákban, vagy interneten a www.ticketportal.hu oldalon lehet megvásárolni.

 

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Év Fagylaltja verseny 2024

A Magyar Cukrász Ipartestület 2024-ben is megrendezte a nagy népszerűségnek örvendő Év Fag…