Főoldal Hírek Átólzéig Káposztás rakott csülök recept

Káposztás rakott csülök recept

2 perc átlagos olvasási idő
0
2,808
 ehaccp_topbanner3.jpg

Káposztás rakott csülök recept

Nagyon egyszerű. Ha nincs kedved bonyolult fogást az asztalra rakni, de mégis laktatót és különlegeset akarsz ez a recept pont neked való! Tartalmas kaja, de egyszer egyszer megengedheti magának az ember!

Káposztás rakott csülök

Hozzávalók: 

  • 30 dkg vecsési káposzta
  • 1 fej hagyma
  • 3 kanál cukor
  • vaj
  • 4-5 db burgonya
  • 1 db hátsó csülök
  • lecsó kolbász

1., Kb. 30 dkg vecsési káposztát egy apróra vágott fej hagymával és 3 kanál cukorral vajon megpárolok. Ezzel bélelem ki a tepsi alját.

2., 4-5 darab főtt burgonyát karikázok rá, majd elrendezem rajta a szeletekre vágott csülköt. Ezután dobókocka méretűre vágott lecsókolbász-réteg következik.

3., 200 fokos sütőben addig sütöm, amíg a kolbász leve el nem éri a káposztát.

Tálaláskor tejföllel öntözöm meg és apróra vágott magyar édes paprikával, snidlinggel magyarosítom az ételt.

 

Jó étvágyat! 

A recept Stiller Tamás, a www.schef.hu website szerzője tollából származik! 

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Magyarország étele 2025 középdöntő: a gasztronómiánk kulturális örökségünk

A gasztronómia kulturális örökségünk, melyet kötelességünk megőrizni, majd átadni azt a jö…