Főoldal Hírek Átólzéig Juhtúrós padlizsántorony, grillezett zöldségekkel

Juhtúrós padlizsántorony, grillezett zöldségekkel

3 perc átlagos olvasási idő
0
1,364
 ehaccp_topbanner3.jpg

Juhtúrós padlizsántorony, grillezett zöldségekkel

 

Hozzávalók (4 személyre):

 

  • 2 db padlizsán
  • 25 dkg juhtúró
  • 0,5 dl étolaj
  • 10 dkg parmezán sajt
  • 10 dkg mozzarella
  • 5 dkg fokhagyma
  • 1 dl tejföl
  • 1 dkg só.

 

A körethez:

  • 2 db kaliforniai, vagy kápia paprika
  • 4 db paradicsom
  • 1 db zukkini
  • 1 db padlizsán
  • ½ teáskanál Olivaolaj
  • 1 szál rozmaring levele
  • 5-8 szál kakukkfű
  • 1 csokor petrezselyem
  • ¼ vaj
  • Frissen őrölt bors

 

A padlizsánt megmossuk, majd szeletekre vágjuk, és mindkét oldalát, ha lehet faszenes sütőn, ha nem, akkor kevés olajon megsütjük.

Ha ez megvan, akkor a mozzarella sajtot szeletekre vágjuk. Ezeket a mozzarella szeleteket, a juhtúrót, és a padlizsánt rétegezve egymásra tesszük, úgy, hogy minden sajt és padlizsánszeletre jusson a juhtúróból is. Tejfölt és reszelt sajtot teszünk a tetejére. Ezek után forró sütőben (160 C°) 15 perc alatt készre sütjük.

Közben a grill zöldség alapanyagait összevágjuk, és egy forró serpenyőben átpirítjuk, közben összeforgatjuk a fűszernövényekkel. Ízesítjük sóval, borssal, és szükség esetén locsolgatjuk olivaolajjal.

Így egy egészséges ételt készítettünk, amely ugyan könnyen beszerezhető alapanyagokból áll, és vendégvárás esetén akár előre is készülhetünk vele, azonban figyeljünk, hogy a sütést csak frissen végezzük.

 

Jó étvágyat kívánunk!

 A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4.

www.nagyfatal.hu

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Új játszóhelyet nyit a Vígszínház a most induló évadban

Megnyitotta 2024/25-ös évadát a Vígszínház, amely a hétvégén Vígnappal, októbertől pedig V…