Főoldal Hírek Átólzéig Juhtúrós padlizsántorony, grillezett zöldségekkel

Juhtúrós padlizsántorony, grillezett zöldségekkel

3 perc átlagos olvasási idő
0
643
 ehaccp_topbanner3.jpg

Juhtúrós padlizsántorony, grillezett zöldségekkel

 

Hozzávalók (4 személyre):

 

  • 2 db padlizsán
  • 25 dkg juhtúró
  • 0,5 dl étolaj
  • 10 dkg parmezán sajt
  • 10 dkg mozzarella
  • 5 dkg fokhagyma
  • 1 dl tejföl
  • 1 dkg só.

 

A körethez:

  • 2 db kaliforniai, vagy kápia paprika
  • 4 db paradicsom
  • 1 db zukkini
  • 1 db padlizsán
  • ½ teáskanál Olivaolaj
  • 1 szál rozmaring levele
  • 5-8 szál kakukkfű
  • 1 csokor petrezselyem
  • ¼ vaj
  • Frissen őrölt bors

 

A padlizsánt megmossuk, majd szeletekre vágjuk, és mindkét oldalát, ha lehet faszenes sütőn, ha nem, akkor kevés olajon megsütjük.

Ha ez megvan, akkor a mozzarella sajtot szeletekre vágjuk. Ezeket a mozzarella szeleteket, a juhtúrót, és a padlizsánt rétegezve egymásra tesszük, úgy, hogy minden sajt és padlizsánszeletre jusson a juhtúróból is. Tejfölt és reszelt sajtot teszünk a tetejére. Ezek után forró sütőben (160 C°) 15 perc alatt készre sütjük.

Közben a grill zöldség alapanyagait összevágjuk, és egy forró serpenyőben átpirítjuk, közben összeforgatjuk a fűszernövényekkel. Ízesítjük sóval, borssal, és szükség esetén locsolgatjuk olivaolajjal.

Így egy egészséges ételt készítettünk, amely ugyan könnyen beszerezhető alapanyagokból áll, és vendégvárás esetén akár előre is készülhetünk vele, azonban figyeljünk, hogy a sütést csak frissen végezzük.

 

Jó étvágyat kívánunk!

 A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4.

www.nagyfatal.hu

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket admin
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Megjelent az Oldalas magazin 2016. júliusi száma!

Megjelent az Oldalas magazin 2016. júliusi száma!   Ez <mint ahogyan magazinunk ko…