Átólzéig Ételbemutatók, világhírű séfek a Francia ízek gasztronómiai programsorozatban Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2014-11-11 6 perc átlagos olvasási idő 0 930 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr (MTI) – Kóstolókkal, ételbemutatókkal és nemzetközi hírű séfek specialitásaival mutatkozik be a francia gasztronómia november 13. és 20. között a főváros több helyszínén a Francia ízek rendezvénysorozat keretében. Pénteken és szombaton a budapesti Vásárcsarnokban minőségi francia borok, péksütemények, sajtok és egyéb termékek kóstolóival, a fővárosi Auchan üzletekben pedig francia termékek széles kínálatával várják az érdeklődőket. Ugyanebben az időszakban erre az alkalomra összeállított menüsorokkal készül több fővárosi étterem is – mutatta be a programot Roland Galharague, Franciaország magyarországi nagykövete a rendezvény budapesti sajtótájékoztatóján hétfőn. A rendezvény elsősorban a francia termékek sokféleségére és minőségére koncentrál – hangsúlyozta a nagykövet. November 15-én az auvergne-i származású Paul Bocuse-nél és Alain Ducasse-nál tanult francia séf, David Rathgebera tart műhelyfoglalkozást a főzés iránt érdeklődő közönségnek a Magyar Bocuse d’Or Akadémia által kiválasztott magyar séfek részvételével, november 19. és 21. között pedig három Michelin-csillagos francia séf, Alain Caron, Patrick Jeffroy és Chris Salans három gálavacsorán készít francia menüsorokat a Sofitel Budapest ChainBridge-ben. A sorozat november 20-án egy hagyományos francia programmal zárul: minden évben november harmadik hetében bontják fel az új Beaujolais-t, a Saone-síkság borvidékéről származó könnyű és ünnepi bort, így a program során az itallal és a hozzá kapcsolódó hagyománnyal most a magyar közönség is megismerkedhet. A nagykövet kiemelte, hogy a francia gasztronómia legfontosabb elemét a különböző régiók helyi ízei és azok minősége adja. Hangsúlyozta, hogy a francia élelmiszeripar az ország gazdaságának legfontosabb ágazata, amelyet erős nemzetközi jelenléttel bíró nagyobb csoportok és számos ipari vagy kézműves kis- és középvállalkozás alkot. Mint mondta, Franciaország 27 három Michelin-csillagos étteremmel büszkélkedhet és 2010 óta az UNESCO a szellemi kulturális örökségek listájára is felvette a francia ünnepi étkezést. Roland Galharague a magyar és francia konyha közötti párhuzamokra kitérve elmondta, hogy nem csak a két ország szőlészeti és borászati hagyományaiban van számos hasonlóság, de az olyan jellegzetes ételek elkészítésében és szeretetében is, mint például a libamáj vagy a különböző gombafajták. A hét részletes programjairól a https://www.facebook.com/franciaizekhete oldalon lehet tájékozódni. (Foto: Kolbe Gábor)
Íme a receptek, amelyekkel Marton Adri a Mikulást várja Adri azt mondja, hogy Mikuláskor ismét előtör belőle a gyermeki énje, így izgatottan, és …
Íme, a legjobb bor-étel párosítások karácsonyra Közeledik a karácsony, ideje összeállítani a vendégváró étlapot! A klasszikus ünnepi fogásokhoz leginkább illő …
Továbbra is népszerű a magyar kamilla A napokban véget ért az egyik legfontosabb hazai gyógynövény, a kamilla betakarítása és a …
Elindult “Az aszú éve” magyar borokat népszerűsítő kampány az Egyesült Államokban Járai Judit, az MTI tudósítója jelenti: Washington, 2018. február 19., hétfő (MTI) – …