Főoldal Hírek Ajánló Grillezz jobban, mint Mátyás király

Grillezz jobban, mint Mátyás király

6 perc átlagos olvasási idő
0
1,367
 ehaccp_topbanner3.jpg

Grillezz jobban, mint Mátyás király

 

Egy hirtelen sült steaket, esetleg hátszínt ennél? Vagy igazi marhaburgerre, vagy afrikai harcsakolbászra vágysz? Sőt a grillezés fortélyait is megtanulnád? Akkor Visegrádon a helyed… Csak győzd végig enni a menüt!

Elindult ugyanis a Schef Grill Akadémia, melynek célja, hogy tematikus kurzusaival, a résztvevők gyakorlati bevonásával sajátíthassák el a grillezést. A kurzusok, a tervek szerint egyelőre főként hétvégén fognak zajlani, de előzetes egyeztetés alapján van mód ettől eltérő időpontban is részt venni azokon. Mindezt a lenyűgöző Dunakanyar látványával kiegészítve, ahol a fölötted tornyosuló erdő és a Fellegvár alatt kortyolgathatsz kiváló vörös borokat!

Aki arra vágyik, hogy kiszabaduljon a dolgos mindennapokból és elmerenghessen az élet értelmén, valamint azon, hogy miért is imádja ennyire a marhahúst, az semmi esetre se hagyja ki ezt a Stiller Tamás fémjelezte programot!

A kurzusok helyszíne az autentikus visegrádi Királyi Palota, ahol a választott képzés, gyönyörű, egyedülálló panorámával párosul.

Az ételek igazán egyedi íz világgal készülnek, a mai kornak megfelelő, kiváló alapanyagokból.

“A Svéd grill kolbászunk 100% marhahúsból készül, skandináv fűszerezéssel. Speciális füstölést kap, majd forró grillen pirítjuk, és gazdagon körítve lehet elfogyasztani.” –mondta el magazinunknak Stiller Tamás a Chef a családban weboldal tulajdonosa, valamint a visegrádi Schef Grill Akadémia ötletgazdája, séfje.

A program egyebek mellett kiválóan alkalmas céges, csapatépítő tréningnek is, ugyanis ez egy kiváló hangulatú program, az igazán egyedi miliőjével magával ragadó, amellett pedig a visegrádi Schef Grill Akadémia kurzusain, megtanulható a hús sütéseinek fortélyai is. A főzőiskola alap tanfolyamain résztvevők egy-egy ilyen képzésen, a húsok elkészítésének több féle módjával is megismerkedhetnek, ami kezdő grillezőknek kötelező.

A programról részletesen a https://grillfozoiskola.schef.hu/ oldalon informálódhat!

A helyszínről:

A palota története akkor kezdődött, amikor 1323-ban Károly Róbert a királyi udvart Visegrádra helyezte. Az Anjou korban a terület városrész volt több épülettel, amit Zsigmond uralkodása alatt alakítottak palotává. Egy lebontott Anjou-kori udvarház helyére épült fel a XIV. század utolsó harmadában az északkeleti palota négyzetes alaprajzú, középudvaros épülete, melyet Mátyás király a XV. század végén felújíttatott, de elrendezésén alig változtatott.

Az épület alatt nagy borospince kapott helyet, a földszint nyugati szárnyán a bíróságok és kancelláriák termei helyezkedtek el. A többi földszinti szobában a király udvarnépének tagjai laktak. A palota középső udvarát loggia övezte, és szökőkút díszítette. Az első emeleten a király, a másodikon a királyné lakosztálya helyezkedett el. Mindkettőhöz külön virágoskert csatlakozott, a királynőnek pedig saját fürdőszobája volt.

További információ a Mátyás Király Múzeum weboldalán.

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Ajánló

Cikk ajánló

Betilthatóvá vált számos egyszer használatos műanyag termék

Az Országgyűlés pénteken felhatalmazást adott a kormánynak, hogy rendeletben tiltson be sz…