Főoldal Hírek Ajánló Grillezz jobban, mint Mátyás király

Grillezz jobban, mint Mátyás király

6 perc átlagos olvasási idő
0
1,699
 ehaccp_topbanner3.jpg

Grillezz jobban, mint Mátyás király

 

Egy hirtelen sült steaket, esetleg hátszínt ennél? Vagy igazi marhaburgerre, vagy afrikai harcsakolbászra vágysz? Sőt a grillezés fortélyait is megtanulnád? Akkor Visegrádon a helyed… Csak győzd végig enni a menüt!

Elindult ugyanis a Schef Grill Akadémia, melynek célja, hogy tematikus kurzusaival, a résztvevők gyakorlati bevonásával sajátíthassák el a grillezést. A kurzusok, a tervek szerint egyelőre főként hétvégén fognak zajlani, de előzetes egyeztetés alapján van mód ettől eltérő időpontban is részt venni azokon. Mindezt a lenyűgöző Dunakanyar látványával kiegészítve, ahol a fölötted tornyosuló erdő és a Fellegvár alatt kortyolgathatsz kiváló vörös borokat!

Aki arra vágyik, hogy kiszabaduljon a dolgos mindennapokból és elmerenghessen az élet értelmén, valamint azon, hogy miért is imádja ennyire a marhahúst, az semmi esetre se hagyja ki ezt a Stiller Tamás fémjelezte programot!

A kurzusok helyszíne az autentikus visegrádi Királyi Palota, ahol a választott képzés, gyönyörű, egyedülálló panorámával párosul.

Az ételek igazán egyedi íz világgal készülnek, a mai kornak megfelelő, kiváló alapanyagokból.

“A Svéd grill kolbászunk 100% marhahúsból készül, skandináv fűszerezéssel. Speciális füstölést kap, majd forró grillen pirítjuk, és gazdagon körítve lehet elfogyasztani.” –mondta el magazinunknak Stiller Tamás a Chef a családban weboldal tulajdonosa, valamint a visegrádi Schef Grill Akadémia ötletgazdája, séfje.

A program egyebek mellett kiválóan alkalmas céges, csapatépítő tréningnek is, ugyanis ez egy kiváló hangulatú program, az igazán egyedi miliőjével magával ragadó, amellett pedig a visegrádi Schef Grill Akadémia kurzusain, megtanulható a hús sütéseinek fortélyai is. A főzőiskola alap tanfolyamain résztvevők egy-egy ilyen képzésen, a húsok elkészítésének több féle módjával is megismerkedhetnek, ami kezdő grillezőknek kötelező.

A programról részletesen a https://grillfozoiskola.schef.hu/ oldalon informálódhat!

A helyszínről:

A palota története akkor kezdődött, amikor 1323-ban Károly Róbert a királyi udvart Visegrádra helyezte. Az Anjou korban a terület városrész volt több épülettel, amit Zsigmond uralkodása alatt alakítottak palotává. Egy lebontott Anjou-kori udvarház helyére épült fel a XIV. század utolsó harmadában az északkeleti palota négyzetes alaprajzú, középudvaros épülete, melyet Mátyás király a XV. század végén felújíttatott, de elrendezésén alig változtatott.

Az épület alatt nagy borospince kapott helyet, a földszint nyugati szárnyán a bíróságok és kancelláriák termei helyezkedtek el. A többi földszinti szobában a király udvarnépének tagjai laktak. A palota középső udvarát loggia övezte, és szökőkút díszítette. Az első emeleten a király, a másodikon a királyné lakosztálya helyezkedett el. Mindkettőhöz külön virágoskert csatlakozott, a királynőnek pedig saját fürdőszobája volt.

További információ a Mátyás Király Múzeum weboldalán.

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Ajánló

Cikk ajánló

A MATE növényvédelmi drónpilótái világszínvonalú tudással bírnak

Tizenhat fő végezte el a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem, valamint az ABZ Drone Kft…