Főoldal Hírek Átólzéig Húsleves cérnametélttel, a mi szánk íze szerint

Húsleves cérnametélttel, a mi szánk íze szerint

3 perc átlagos olvasási idő
0
1,466
 ehaccp_topbanner3.jpg

Húsleves cérnametélttel, a mi szánk íze szerint

 

Hozzávalók (4 személyre):

 

  • 1 kg orjacsont
  • 3 db nagyobb sárgarépa
  • 3 db nagyobb petrezselyemgyökér
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 db nagyobb vöröshagyma
  • 1/2 zeller
  • 1/2 karalábé
  • 1 db kisebb zöldpaprika
  • 1 db közepes paradicsom
  • só,
  • szerecsendió
  • kurkuma
  • egészbors
  • 10dkg cérnametélt

 

A húst helyezzük egy fazékba, öntsünk rá vizet, sózzuk, és tegyük fel főni. Ügyeljünk rá, ha már felforrt, vegyünk vissza a hőből annyira, hogy csak “gyöngyözzön” a levesünk. Habozzuk le többször, majd ízesítjük az egész borssal, gyömbérrel, szerecsendióval, de tehetünk bele egy kis sáfrányt, vagy, ha az nincs, akkor kurkumát is.

Tisztítsuk meg a zöldségeket, és ha már a hús majdnem megpuhult, tegyük a levesbe. Együtt készre főzzük. Közben tegyünk fel vizet a cérnametéltnek, ha a víz felforrt, szórjuk bele sót és a tésztát, főzzük puhára.

Az elkészült levest szűrjük le. A cérnametéltet tegyük a levesbe. A főtt húst és a zöldségeket tálalhatjuk külön is vagy a levesbe helyezve.

Így egy tradicionális levest készítettünk, melyet ugyan mindenki szeret, mégis könnyen elkészíthető, és amellett, hogy finom, egészséges is. Kóstolják csak meg!

 

 
Jó étvágyat kívánunk!

 A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4.

www.nagyfatal.hu

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket admin
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Megjelent az Oldalas magazin 2016. júliusi száma!

Megjelent az Oldalas magazin 2016. júliusi száma!   Ez <mint ahogyan magazinunk ko…