Főoldal Hírek Átólzéig Húsleves cérnametélttel, a mi szánk íze szerint

Húsleves cérnametélttel, a mi szánk íze szerint

3 perc átlagos olvasási idő
0
3,387
 ehaccp_topbanner3.jpg

Húsleves cérnametélttel, a mi szánk íze szerint

 

Hozzávalók (4 személyre):

 

  • 1 kg orjacsont
  • 3 db nagyobb sárgarépa
  • 3 db nagyobb petrezselyemgyökér
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 db nagyobb vöröshagyma
  • 1/2 zeller
  • 1/2 karalábé
  • 1 db kisebb zöldpaprika
  • 1 db közepes paradicsom
  • só,
  • szerecsendió
  • kurkuma
  • egészbors
  • 10dkg cérnametélt

 

A húst helyezzük egy fazékba, öntsünk rá vizet, sózzuk, és tegyük fel főni. Ügyeljünk rá, ha már felforrt, vegyünk vissza a hőből annyira, hogy csak „gyöngyözzön” a levesünk. Habozzuk le többször, majd ízesítjük az egész borssal, gyömbérrel, szerecsendióval, de tehetünk bele egy kis sáfrányt, vagy, ha az nincs, akkor kurkumát is.

Tisztítsuk meg a zöldségeket, és ha már a hús majdnem megpuhult, tegyük a levesbe. Együtt készre főzzük. Közben tegyünk fel vizet a cérnametéltnek, ha a víz felforrt, szórjuk bele sót és a tésztát, főzzük puhára.

Az elkészült levest szűrjük le. A cérnametéltet tegyük a levesbe. A főtt húst és a zöldségeket tálalhatjuk külön is vagy a levesbe helyezve.

Így egy tradicionális levest készítettünk, melyet ugyan mindenki szeret, mégis könnyen elkészíthető, és amellett, hogy finom, egészséges is. Kóstolják csak meg!

 

 
Jó étvágyat kívánunk!

 A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4.

www.nagyfatal.hu

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Magyarország étele 2025 középdöntő: a gasztronómiánk kulturális örökségünk

A gasztronómia kulturális örökségünk, melyet kötelességünk megőrizni, majd átadni azt a jö…