Átólzéig Húsleves cérnametélttel, a mi szánk íze szerint Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2015-03-05 3 perc átlagos olvasási idő 0 3,161 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr Húsleves cérnametélttel, a mi szánk íze szerint Hozzávalók (4 személyre): 1 kg orjacsont 3 db nagyobb sárgarépa 3 db nagyobb petrezselyemgyökér 1 csokor petrezselyemzöld 1 db nagyobb vöröshagyma 1/2 zeller 1/2 karalábé 1 db kisebb zöldpaprika 1 db közepes paradicsom só, szerecsendió kurkuma egészbors 10dkg cérnametélt A húst helyezzük egy fazékba, öntsünk rá vizet, sózzuk, és tegyük fel főni. Ügyeljünk rá, ha már felforrt, vegyünk vissza a hőből annyira, hogy csak “gyöngyözzön” a levesünk. Habozzuk le többször, majd ízesítjük az egész borssal, gyömbérrel, szerecsendióval, de tehetünk bele egy kis sáfrányt, vagy, ha az nincs, akkor kurkumát is. Tisztítsuk meg a zöldségeket, és ha már a hús majdnem megpuhult, tegyük a levesbe. Együtt készre főzzük. Közben tegyünk fel vizet a cérnametéltnek, ha a víz felforrt, szórjuk bele sót és a tésztát, főzzük puhára. Az elkészült levest szűrjük le. A cérnametéltet tegyük a levesbe. A főtt húst és a zöldségeket tálalhatjuk külön is vagy a levesbe helyezve. Így egy tradicionális levest készítettünk, melyet ugyan mindenki szeret, mégis könnyen elkészíthető, és amellett, hogy finom, egészséges is. Kóstolják csak meg! Jó étvágyat kívánunk! A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4. www.nagyfatal.hu
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
Upfield – Nyári receptinspiráció A nyári szezon beindultával szeretnénk nektek egy kis receptinspirációval kedveskedni az Upfield Professional jóvoltából. …
Brutális drágulás jöhet a süteményeknél idén Újra a klasszikusok kerülhetnek előtérbe a kínálatbanMilyen süteménytrendek jellemezhetik a 2022-es évet? És vajon …
Zöldfűszeres rakott padlizsán, pikáns szósszal Zöldfűszeres rakott padlizsán, pikáns szósszal Hozzávalók (4 személyre): 2 db padlizsán 30 dkg …