Főoldal Hírek Átólzéig Gulyásleves, ahogy mi készítjük

Gulyásleves, ahogy mi készítjük

2 perc átlagos olvasási idő
0
1,271
 ehaccp_topbanner3.jpg

Gulyásleves, ahogy mi készítjük

 

Hozzávalók (4 személyre):

 

  • 25 dkg marhalábszár
  • 15 dkg sárgarépa,
  • 15 dkg fehérrépa,
  • 15 dkg zeller
  • 30 dkg krumpli,
  • 1 paradicsom,
  • 1 paprika,
  • 30 dkg vöröshagyma,
  • zsír, vagy olaj
  • 3 teáskanál pirospaprika
  • 1/2 teáskanál köménymag,
  • bors

 

A húst felkockázzuk, és minden zsiradékot eltávolítunk róla. A hagymát apróra vágjuk, és evőkanálnyi zsíron megdinszteljük, hozzáadjuk a sót, a paradicsomot, a paprikát, a köménymagot. Beletesszük a húskockákat és megpirítjuk. Ráhintjük a fűszerpaprikát és felengedjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje, lefedve, készre főzzük. A zöldségeket megtisztítjuk és felkarikázzuk, a zellert felkockázzuk, beletesszük a megpucolt, apróra kockázott burgonyát is. Addig főzzük, míg a burgonya megpuhul.

Így egy hagyományosan magyar ételt készítettünk, mely a világ minden tájáról ideérkező turisták nagy kedvencének számít.

 

Jó étvágyat kívánunk!

 A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4.

www.nagyfatal.hu

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Világbajnok borválogatás a kétszeres világbajnoki aranyérmes Thummerer Pincészettől

Különleges borválogatással ünnepli 40 éves fennállását a Thummerer Pincészet. Az exkluzív …